Wikibooks:Lerarenkamer

Uit Wikibooks
Ga naar: navigatie, zoek
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder
Welkom in de lerarenkamer van WIKIBOOKS !

Hier kunnen vragen worden gesteld en worden meningen uitgewisseld.

Natuurlijk wordt hier ook koffie geschonken en gedronken. Daar hebben we in het begin van de vorige eeuw deze mooie koffiezetautomaat voor aangeschaft.

Kaffeemaschine.jpgDe koffieautomaat maakt overurenRead-only mode for 20 to 30 minutes on 19 April and 3 May[bewerken]

MediaWiki message delivery (overleg) 11 apr 2017 19:34 (CEST)

Reisbeurzen voor Wikimania in Montreal[bewerken]

Van 9 - 13 augustus vindt in Montreal Wikimania plaats, de jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd voor en door de gemeenschap van vrijwilligers die actief zijn in de Wikimedia-projecten. Zoals gebruikelijk stelt Wikimedia Nederland weer een aantal reisbeurzen beschikbaar voor Wikimedianen die erbij willen zijn. Dit kunnen volledige beurzen zijn voor reis én verblijf, of een beurs voor een deel van de kosten. Aanvragen van een beurs kan tot 5 mei door het sturen van een mail naar info(at)wikimedia(punt)nl. Graag aangeven of je een volledige beurs of een deel-beurs aanvraagt. Leg s.v.p. ook uit waarom jouw deelname voor jou én voor de Wikimedia-beweging belangrijk is. SRientjes (overleg) 13 apr 2017 14:34 (CEST)

Maatschappijleer/Parlementaire democratie/Drie blokuren politiek: hoe is vrijheid verdeeld?/Docentenhandleiding[bewerken]

Kunnen anderen hier ook eens goed naar kijken? Dit is toch niet de bedoeling van Wikibooks, dacht ik? Zo is er trouwens nog wel het een en ander hier wat er al langer, soms al vele jaren, staat (ik denk onder meer aan bepaalde submodules van Onderwijstechnologie). Ik kom er in m'n eentje echter niet aan toe om dat te gaan opruimen. De Wikischim (overleg) 25 apr 2017 13:40 (CEST)

Wij maken met een handjevol mensen de inhoud van Wikibooks. Ik weet niet wat "de bedoeling" is. Een handleiding voor docenten kan integraal horen bij een leerboek voor middelbare scholieren lijkt mij. Ellywa (overleg) 25 apr 2017 14:30 (CEST)
Op zich heb ik ook geen bezwaar tegen iets als een Docentenhandleiding (en dus niet tegen deze module als zodanig). Ik heb het met name over iets als dit. Dit lijkt wel bedoeld voor één bepaalde onderwijsinstelling. Wikibooks is daar toch niet de juiste plek voor? Punt is natuurlijk dat het wat dit soort zaken betreft erg lastig is om een grens te trekken binnen het soort content dat hier wel en niet past. Ik zeg dit met name omdat het niet de eerste keer is dat ik iets als dit zie hier op WB, en anderen het er ook al eerder over gehad hebben. De Wikischim (overleg) 25 apr 2017 15:20 (CEST)
Ja, daar ben ik het volkomen met je eens. Ellywa (overleg) 25 apr 2017 15:29 (CEST)
Een ander typisch voorbeeld: Onderwijstechnologie/Voorbeelden onderwijstechnologische realisaties/Rapport Blended Learning by Moodle. Wat moeten we hier met dit soort dingen nu precies aan? Het zal allemaal uitsluitend goed bedoeld zijn geweest, maar Wikibooks is volgens mij toch niet de juiste plek voor het uitvoeren van dit soort stage-opdrachten. (Overigens is er met een groot deel van de inhoud van Onderwijstechnologie afgezien van wat wikificatieproblemen in principe niets mis, dit even ter geruststelling). --De Wikischim (overleg) 25 apr 2017 15:37 (CEST)

Voorstel[bewerken]

Ik voel er zelf eigenlijk veel voor om een aparte categorie aan te leggen voor pagina's/submodules die feitelijk uitgewerkte les-/stageprogramma's e.d. zijn van particuliere onderwijsinstellingen. Behalve de hiervoor genoemde pagina kan een behoorlijk deel van Onderwijstechnologie daar ook in. De Wikischim (overleg) 25 apr 2017 15:27 (CEST)

Leeghalen pagina's[bewerken]

gebruiker:Pbuddenberg haalt diverse pagina's leeg. Hij/zij antwoordt noch op e-mail, nog op vragen hierover op zijn/haar overlegpagina. Moeten die pagina's verwijderd worden, wat is de bedoeling? Wikibooks is net als de andere projecten een samenwerkingsproject, niet bedoeld als eenmansactie, als iemand nooit antwoord geeft is dat storend. Wat te doen? Een korte blokkade als leespauze misschien? Zie ook hierboven. Ellywa (overleg) 30 apr 2017 15:23 (CEST)

Mijn excuses voor het gebrek aan contact. Het is niet mijn bedoeling geweest om anoniem te blijven en mensen ongerust te maken. Mailtjes heb ik overigens niet gezien. Wel wat berichten met tips die ik ter harte heb genomen maar ik stel me voor dat veel me simpelweg ontgaan is. Dit is voor het eerst dat ik bovenstaand bericht lees.
Ik geef les op een VO school in Den Haag en probeer Wikibooks in mijn lessen te implementeren. En ook om lesinhoud met collega's te kunnen delen.
Daarnaast doe ik m'n best om zoveel mogelijk aan de gestelde kaders tegemoet te komen. Een aantal pagina's heb ik verwijderd nadat ik ermee begonnen was maar erachter kwam dat de inhoud rommelig was en/of auteursrechten bevatte. Vandaar.

Wat kan ik doen om mezelf toegankelijker op te stellen? Een gebruikerspagina aan maken?

Dank u. Als u een pagina leeghaalt omdat die pagina echt niet bruikbaar is, zet u er dan svp. voortaan {{nuweg}} op. Dan zal een moderator de pagina verwijderen. Leegmaken betekent dat de pagina wel blijft bestaan. Verder heeft u een overlegpagina, Overleg gebruiker:Pbuddenberg. Als iemand een overleg met u start, komt er bovenaan een melding te staan (zoiets als "u heeft nieuwe berichten"). Ik zag dat u deze overlegpagina ook heeft gevonden op 31 mei. Tenslotte, u heeft ooit wel een mailadres ingevuld, ik kan niet zien welke. Wellicht inmiddels een oud e-mail adres dat u niet meer gebruikt. U kunt uw e-mail adres instellen via de link "voorkeuren", bovenaan elke pagina. Dat is ook nuttig, mocht u uw wachtwoord ooit vergeten zijn. En dan nog iets, er zijn twee gebruikers, Pbuddenberg, en PBuddenberg. U gebruikt momenteel de eerstgenoemde. Er is geen bezwaar tegen beide te laten bestaan, maar dan ziet u het overleg wellicht niet. Ik had eerste geschreven aan PBuddenberg, dus dat heeft u wellicht nooit gezien. Later zag ik de andere gebruikersnaam. Met vriendelijke groet, Ellywa (overleg) 2 jun 2017 19:19 (CEST)

Voting has begun in 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees elections[bewerken]

3 mei 2017 21:14 (CEST)

Beta Feature Two Column Edit Conflict View[bewerken]

Birgit Müller (WMDE) 8 mei 2017 16:42 (CEST)

Editing News #1—2017[bewerken]

12 mei 2017 20:06 (CEST)

Doe mee aan de tweede cyclus strategiediscussies van de Wikimedia-beweging (loopt tot 12 juni)[bewerken]

Het kernteam en de werkgroepen voor het Wikimedia-bewegingsstrategieproces hebben de meer dan 1800 thematische stellingen nagekeken die we vanuit de eerste discussieronde hebben ontvangen. Ze hebben 5 thema's geïdentificeerd die consistent opdoken doorheen de gesprekken - elk met hun eigen reeks subthema's. Dit zijn niet de definitieve thema's, het is slechts een eerste werkversie van de kernconcepten.

Hier volgen de vijf thema's; elk ervan heeft een pagina met informatie over het thema en met de discussie van dat thema:

U bent van harte uitgenodigd om als Nederlandstalige gemeenschap van de beweging mee te doen aan de discussies die over deze 5 thema's plaatsvinden. Deze discussieronde zal plaatsvinden tot 12 juni. De mening van iedereen is belangrijk, en is meer dan welkom. Wat is onze strategie voor 2030? Welke impact willen we in deze thema's als beweging hebben? Wat vindt u dat we wel of niet moeten doen? Neem een kijkje op de pagina's en geef uw mening!

Op het portaal van de bewegingsstrategie op Meta-Wiki kunt u meer informatie vinden over elk van deze thema's en over het bredere strategieproces.

Op zaterdag 27 mei vind er bovendien hierover een bijeenkomst plaats in Utrecht; u bent van harte welkom.

Met vriendelijke groeten, Robin (WMF) (overleg) 15 mei 2017 02:06 (CEST)

RevisionSlider[bewerken]

Birgit Müller (WMDE) 16 mei 2017 16:44 (CEST)

Start of the 2017 Wikimedia Foundation Funds Dissemination Committee elections[bewerken]

23 mei 2017 23:05 (CEST)

nieuwe accounts[bewerken]

Vinden jullie het ook zo vreemd dat er de afgelopen 5 dagen een vijftiental nieuwe accounts werden aangemaakt, die vervolgens niets bijdragen? J.G.G. (overleg) 16 jun 2017 18:11 (CEST)

Volgens mij wordt er al een account gemaakt als iemand vanaf een ander Wikimedia project waar deze is ingelogd hier iets komt lezen. Ellywa (overleg) 16 jun 2017 19:03 (CEST)
Inderdaad, maar er komen ook veel spambots langs; je herkent ze vaak aan een Engelstalige naam met een reeks cijfers. Sommigen daarvan proberen ook inderdaad spam te plaatsen, maar meestal wordt dat voorkomen door een reeks filters, zie Speciaal:Filterlogboek. - Erik Baas (overleg) 17 jun 2017 15:44 (CEST)

Sjabloon:Zusterproject[bewerken]

Dit sjabloon werkt nog steeds niet goed. Er moet een afzonderlijke werkende parameter voor het linken naar Wikipedia komen. De parameter "Artikel op Wikipedia" staat er nu wel, maar hij werkt niet. Ik heb het net zelf geprobeerd aan te passen, dit lukte niet. --De Wikischim (overleg) 28 jun 2017 10:35 (CEST)

Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.