Overleg gebruiker:De Wikischim

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Bureaucraat, wat een omschrijving zeg ;)[bewerken]

Hallo Schim, Ooit heb ik je voorgesteld moderator te worden en je hebt dat vertrouwen niet beschaamd, integendeel je bent een gewaardeerd gebruiker op WB. Omdat Erik soms een Wikidip heeft en nu ook alweer een poosje weg is en ik ook niet altijd aanwezig ben, vraag ik je of ik je kan voorstellen als bureaucraat. Groet --John P doveSmall.pngangelis. overleg 29 jan 2018 16:29 (CET)

Dag Vangelis, om eerlijk te zijn weet ik zo niet een-of-twee-drie wat de functie van bureaucraat precies inhoudt. In de loop der jaren heb ik hier wel een en ander over voorbij zien komen, ook op Meta en zo. Ik zal binnenkort wel eens nader hiernaar kijken, misschien later deze week. Overigens zal ik maar nu meteen al zeggen dat ik op dit moment vooral druk bezig ben op Wikinieuws. Wikibooks staat daarom voorlopig even op een wat lager pitje, al ben ik zoals je ziet zeker niet inactief hier. Dank je wel verder voor je compliment. Groet, De Wikischim (overleg) 29 jan 2018 17:33 (CET)
Stelt niet zoveel voor hoor, maar het is vervelend als Erik en/of ik (soms 2 maanden op reis) niet aanwezig zijn. In de praktijk gaat het om 3 dingen: iemand moderator maken na instemming gemeenschap, het geven van botbitjes (of ontnemen) als er om gevraagd wordt en de bot vertrouwd is, en het hernoemen van gebruikersnamen wanneer een gebruiker daar om verzoekt. het is wel belangrijk dat die dingen zorgvuldig gedaan worden om vervelende problemen te vermijden. https://nl.wikibooks.org/wiki/Wikibooks:Lerarenkamer/Archief_2011#John?? --John P doveSmall.pngangelis. overleg 29 jan 2018 18:52 (CET)
Voor de komende tijd kan ik helaas even niets concreets beloven. Ik zal hoe dan ook wel dit voorstel in mijn achterhoofd houden. De Wikischim (overleg) 30 jan 2018 12:17 (CET)
Bij nader inzien heb ik besloten om hiervan voorlopig af te zien. Ik zie mezelf eerlijk gezegd niet meteen in deze rol. Misschien is dit wel iets voor bijv. gebruiker:Ellywa? Ik zie nu ook weer dankzij de archieflink dat gebruiker:Romaine zichzelf in 2011 heeft aangeboden (ik heb toen zelf ook meegestemd, maar was het weer vergeten). Wmb mag hij het best nog eens proberen. De Wikischim (overleg) 6 feb 2018 10:58 (CET)
Hoi allemaal, ik zie deze ping. Ik wil best die rol vervullen. Het is weinig werk naar mijn ervaring. Ik ben ook bureaucraat op de Wiki van Wikimedia Nederland en ben het ooit op Wikipedia-NL geweest. Na een grote activiteit voor het schilderboek ben ik momenteel niet vaak meer bezig op Wikibooks zoals jullie wel gemerkt zullen hebben. Maar bij lange vakanties kan ik wel beter opletten als jullie mij even een seintje geven. Groeten, Ellywa (overleg) 6 feb 2018 12:20 (CET)
Dat is mooi Ellywa. Ik zal een peiling starten. Groet --John P doveSmall.pngangelis. overleg 6 feb 2018 12:46 (CET)
Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.