Overleg gebruiker:BeeBringer

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief

Sig[bewerken]

Wil jij je sig asjeblieft een beetje normaliseren? De broncode van overlegpagina's (en bv. ook Wikibooks:Te_verwijderen_pagina's) wordt zo onleesbaar. Dank je. - Erik Baas (overleg) 15 jul 2015 01:13 (CEST)

Onderwijsarchitect[bewerken]

Beste BeeBringer, Jammer dat je wikibooks voorlopig verlaten hebt. Ik heb met veel interesse je boek doorgenomen maar stuitte daarbij wel op een aantal rode links. Mijn vraag is dan ook of je nog die rode links gaat aanmaken of dat het oude titels zijn van oudere modules die nog hernoemd moeten worden? Hopelijk mogen we je snel weer verwelkomen op wikibooks! Q.Zanden (overleg) 27 aug 2016 19:28 (CEST)

 • Beste (overleg, bedankt voor je interesse. Er is veel geschoven inderdaad waardoor er rode links zijn ontstaan. Wat mij betreft mogen ze omgezet worden van link in plain tekst. BeeBringer (overleg) 29 aug 2016 09:21 (CEST)
  Komt dit wellicht doordat er eerder (een paar jaar geleden) een aantal losse korte boeken over ""Onderwijsarchitect" waren, waarna deze zijn samengevoegd? Daarbij zijn dan veel interne links die eerst naar andere boeken verwezen hernoemd. De Wikischim (overleg) 29 aug 2016 10:37 (CEST)

Ondernemend Leren#Methode[bewerken]

Ik begrijp de laatste zin in deze alinea niet; staat daar precies wat je bedoelde? - Erik Baas (overleg) 30 mrt 2020 17:13 (CEST)

Welkom heten nieuwe accounts[bewerken]

Hoi Beebringer, het gebeurt vaak dat nieuwe accounts automatisch worden aangemaakt en verder nooit een inhoudelijke bijdrage doen. Het heeft dan ook weinig zin om ze elk individueel welkom te heten. Het is natuurlijk ook niet verboden, maar je kunt die tijd uiteindelijk misschien beter anders besteden. De Wikischim (overleg) 15 mei 2020 23:03 (CEST)

Dag Wikischim, bedankt voor je tip. Laat ik me dan vooral bezig houden met het (her)schrijven. Met vriendelijke groet, BeeBringer (overleg) 16 mei 2020 08:24 (CEST)

Hypnotherapie/Therapie[bewerken]

Ik heb de link onder de kaart er uit gehaald, die kan evt. wel onder "Externe links" geplaatst worden. NB.: Zelfs in een pdf-bestand was die nog aanklikbaar... - Erik Baas (overleg) 25 mei 2020 00:15 (CEST) PS.: De kaart wordt in de PDF niet getoond, maar dat kan een kwestie van caching zijn. - Erik Baas (overleg) 25 mei 2020 00:44 (CEST)

Bedankt Erik, ik merk ondertussen dat een kaart zelf gegenereerd met hulp van Google Maps niet wordt gezien als free content. Dus zijn beide zaken meteen opgelost door de afbeelding weg te halen! Met vriendelijke groet BeeBringer (overleg) 25 mei 2020 08:00 (CEST)

Sjabloon:Voorpagina etc.[bewerken]

 • Op een beeldscherm waar geen 5 items naast elkaar passen komen ze (deels) onder elkaar te staan, wil je daar even een paar pixels marge toevoegen?
 • In de CSS staat "zoom: 1;", maar dat doet niets.
 • Er staat code in tbv. afgeronde hoeken, maar die zie ik ook (nog?) niet werken.
  • Bedoel je de eerste
   <center>
   -tag? Want bij mij zie ik daar wel een lichte buiging :-) BeeBringer (overleg) 25 mei 2020 08:28 (CEST)
   • Een center is geen block-element, en heeft dus geen hoeken; er valt niets af ronden... ;-) - Erik Baas (overleg) 25 mei 2020 23:01 (CEST)
 • Kijk ook vooral ook even naar de PDF-output van bv. Leren, dat is vast niet wat je bedoelt... - Erik Baas (overleg) 25 mei 2020 00:38 (CEST)
  • Dag Erik, ik ben me aan het verdiepen hoe ik de CSS voor een PDF ietwat anders kan laten zijn (meen ooit een class daarvoor te hebben gezien bij het printen of zo). Eerst gekeken naar wat docs over de betreffende extensie ElectronPdfService, maar lees dat de service die is deprecated hier? Het zou jammer zijn daar veel tijd in te steken als het niet wordt onderhouden... BeeBringer (overleg) 25 mei 2020 08:40 (CEST)
   • Klopt, er zijn de classes "noprint" en "printonly". 't Is nog best een klus, best stel je die uit tot je artikel(en) helemaal klaar is/zijn. Is wel de moeite waard, want de PDF-uitvoer werkt nu juist weer behoorlijk goed. - Erik Baas (overleg) 25 mei 2020 23:01 (CEST)

Leren/Onbewust leren[bewerken]

De laatste zin van Leren/Onbewust leren ("Zo kan van" etc.) lijkt niet te "lopen" maar ik weet geen oplossing; wil jij daar even naar kijken? - Erik Baas (overleg) 12 aug 2020 03:13 (CEST)

 • Dag Erik, bedankt voor de oplettendheid. Ik zal er naar kijken. Met vriendelijke groet, BeeBringer (overleg) 12 aug 2020 06:48 (CEST)

Leren/Onbewust leren /2[bewerken]

Op https://nl.wikibooks.org/w/index.php?title=Leren/Onbewust_leren&curid=40010&diff=346009&oldid=346007 schrijf je "een mens leert het meest door het lijden dat hij vreest", maar die uitdrukking ken ik helemaal niet, en Google ook niet. Wel deze: "een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest". - Erik Baas (overleg) 31 okt 2020 01:44 (CET)

Beste Erik, bedankt voor de oplettendheid. Klopt! Het spreekwoord is zoals je zegt. Het was bedoeld als een bewuste verbastering om aan te geven dat het onbewuste vooral gevoelig is voor een voorspelling van lijden. Dan starten onbewuste processen om het op te lossen. Hoop met deze wijziging de verwarring weg te nemen? Bedankt voor het meedenken, BeeBringer (overleg) 31 okt 2020 07:54 (CET)
Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.