Duits/Inhoud

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wikibooks-logo-en.svg Dit boek is in opstartfase: het boek is weinig uitgebreid, en de tekst bevat allicht nog allerhande fouten.

U wordt uitgenodigd aan dit boek mee te werken! Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • voeg nieuwe onderdelen toe (bewerk deze pagina);
  • lees het bestaande boek na, en verbeter waar nodig;
  • geef op de overlegpagina aan welke onderdelen het boek zeker moet bevatten (bewerk de overlegpagina);
  • voeg interessante links toe (b.v. naar Wikipedia, anderstalige Wikibooks, of andere sites met vrije informatie) met meer info over het onderwerp.

Inleiding[bewerken]

Duits is een West-Germaanse taal en daarmee verwant aan het Nederlands en Engels. Duits wordt gesproken door 180 miljoen mensen, waarvan 101 miljoen het als moedertaal hebben. De meeste van hen wonen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland wonen veel Duitssprekenden. Daarnaast is Duits in Liechtenstein, Luxemburg en België een officiële taal. Ook langs de grenzen van deze landen wonen veel Duitstaligen. In Nederland is Duits een keuzevak op school en wordt vaak in het voortgezet onderwijs gegeven. Duits was vooral na de Tweede Wereldoorlog impopulair. Echter door de Europese Unie en de vele economische banden met de Oosterburen, nam de populariteit aan Duits toe. Zo staat in Venlo zelfs een Duits-Nederlandstalige school!

In deze cursus Duits leert u de taal van Goethe en Von Schiller. De grammatica in deze cursus wordt opbouwend aangeboden met per grammatica-onderdeel bijbehorende opdrachten. Tevens bied deze cursus thematische woordenlijsten over zowel veelvoorkomende thema's (als toerisme en vervoer) als handige thema's (als verbindingswoorden en basiswoordenschat). Uitgaande van een halfuurtje per dag vijf dagen per week biedt deze cursus een tijdsplan. Hierin vindt u een soort van taken die u op die dag dient te oefenen. Hierbij is uitgegaan van een gemiddelde cursist en hoeft natuurlijk niet te worden nageleefd. Ten slotte biedt deze cursus nog een toetsenbank, een register voor handige links en een gastenboek.

Viel Erfolg mit Deutsch lernen!

Wikibook Duits[bewerken]

Hiermee kunt u de ultieme online-cursus Duits maken/gebruiken.

Andere onderdelen van dit wikibook:

Cursussen van Indo-Europese talen
Afrikaans - Catalaans - Deens - Duits - Engels - Frans - Fries - Gotisch - Gronings - Italiaans - Latijn - Litouws - Nederlands - Nieuwgrieks - Noors - Oudgrieks - Perzisch - Pools - Portugees - Tsjechisch - Roemeens - Russisch - Sloveens - Spaans - Vroegmodern Engels - Welsh - West-Vlaams - Zeeuws - Zweeds
Wikipedia Wikipedia heeft een encyclopedisch artikel over Duits
Wiktionary-logo.svg Zoek Duits op in Wikiwoordenboek.


Heckert GNU.png Deze pagina is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License (GFDL) en nog niet onder CC-BY-SA. Klik hier voor meer informatie.
Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.