Gebruiker:Vangelis/AAO2010

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een archiefpagina, hierin niet meer veranderen of toevoegen. Doe dit op de overlegpagina.

Hi[bewerken]

Ik heb een tijdje geleden een https://wikibooks.hyves.nl/ gestart. Misschien een idee om elkaar beter te leren kennen? Er zijn nu pas drie vrienden, maar dat kan meer worden. --John angelis. overleg 23 okt 2009 17:32 (CEST)
Nog wel een vraagje: Er staat op dit moment nog niks op die Hyve. Komen er nog wel dingen op te staan?Canp 23 okt 2009 21:45 (CEST)
Ga je gang als je wat te melden/vragen hebt.--John angelis. overleg 7 mrt 2010 17:15 (CET)

Dankje![bewerken]

Dankje voor het welkomsbericht dat je me stuurde! Ik begreep eruit dat het niet door een robot automatisch verzonden is, maar dat jij de moeite hebt genomen om mij te verwelkomen :)

Dat klopt, tenzij de hulpmiddelen die ik inmiddels op mijn leeftijd nodig heb (ogen, oren, tanden) me steeds meer de robotkant op laten gaan ;-) Ondertekenen gaat overigens met vier tildes ~ of de ondertekenknop boven het bewerkscherm. Groet, --John angelis. overleg 5 sep 2010 16:39 (CEST)


Van mij ook een welgemeende dank je wel voor het welkomstberichtje!

Ecologisch Tuinieren[bewerken]

Goed geschreven en zeer nuttig boek, zowel voor de beginner als gevorderde die nu eens ecologisch wil gaan tuinieren. Bedankt voor het maken en delen van je ervaringen in dit boek. Hopelijk komen er nog veel meer :) 82.173.52.101 7 jan 2010 11:25 (CET)

Daar wil ik mij bij aansluiten. Heb het boek nu pas ontdekt, maar voeg het meteen toe aan mijn favorieten. Jos Punie 19 mrt 2011 13:54 (CET)
Dank voor jullie positieve reacties. Ik heb de laatste periode een beetje weinig tijd om er aan verder te gaan, maar dat komt. --John angelis. overleg 19 mrt 2011 14:57 (CET)

Noindex[bewerken]

Hoi Vangelis.

Noindex betekent dat die pagina waar dat op staat niet door zoekmachines als google en yahoo wordt opgenomen. Het is een mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je anoniemer op het internet bezig bent. Ik heb het ook op mijn overlegpagina's. Groeten Aventicum 16 jan 2010 09:00 (CET)

Weer wat geleerd. Ik dacht dat het een foutje was. Ga gelijk ook mijn OP's zetten. --John angelis. overleg 16 jan 2010 17:22 (CET)

Bestanden naar wikimedia commens overzetten[bewerken]

In de engelstalige wikibook over latex [1] worden er goede voorbeelden gegeven, aangezien de afbeeldingen geen tekst bevatten zou ik ze zo kunnen gebruiken in de nederlandstalige wikibook (LaTeX/Figuren_en_drijvende_omgevingen). Helaas staan ze niet op commens en dus zou ik ze eerst handmatig moeten downloaden en terug uploaden. Is er een andere manier om dit te doen?

Daar is een tooltje voor: Commonshelper, maar de maker zegt dat daar een "unknown issue" mee is, en als die faalt moet je Commonshelper 2 gebruiken (maar daar heb ik weer geen ervaring mee). - 20 jan 2010 23:06 (CET)
Hallo Sanderd17, Dit soort dingen kan je beter in de lerarenkamer aangeven, dan is er (misschien) altijd wel iemand die het antwoord weet. Erik, bedankt voor het antwoord. --John angelis. overleg 21 jan 2010 10:09 (CET)
Bedankt Erik, het tooltje werkte erg goed. De volgende keer zal ik zo'n vraag idd beter in de lerarenkamer stellen, mijn excuses. PS: Vangelis, nog eens bedankt voor je welkomstberichtje een eindje geleden. --Sanderd17 21 jan 2010 15:02 (CET)

Nieuwgrieks/Les 15[bewerken]

Beste Vangelis,

Sommige wijzigingen waren misschien wel goede alternatieven, maar het probleem om de woordenschat in één les te wijzigen is dat de continuïteit van de reeds geleerde woordenschat op deze manier doorbroken wordt. Als die gebruiker een zinvol voorstel tot wijzigen heeft, dan kan dat best via het overleg om daarna in alle lessen consequent doorgevoerd te worden.

Bedankt voor alle moeite die je voor Wikibooks doet. Dirk math 29 jan 2010 19:47 (CET)

Wrapper[bewerken]

Hoi John, kun je HIER svp even kijken of het probleem is opgeost? Dank, beetjedwars 3 feb 2010 11:52 (CET)

Prima! Zowel in IE als FF is nu goed. --John angelis. overleg 3 feb 2010 12:07 (CET)

WSBN[bewerken]

Kan er iemand vertellen wat er nodig is opdat een boek een WSBN zou krijgen? Moet de tekst daarvoor afgesloten worden? Mijn boek "Klassieke Mechanica" bijna volledig. ik zou er alleen nog iets in kwijt willen over de statica van continu vervormbare media (kabel, doorbuiging van balk), maar de huidige inhoud is zeker uitgebreid genoeg om velen zoet te houden. en het voordeel van een tekst op een elektronisch medium blijft natuurlijk dat je er gemakkelijk kleine wijzigingen en aanpassingen kunt aan aanbrengen. --Huibc 6 feb 2010 11:56 (CET)

Gefeliciteerd met je mooie boek. Op Wikibooks:Wiki Standaard Boeknummer kan je een lijst vinden met nummers waarvan je denkt dat je boek onder valt. Dat nummer kan je dan invullen op de Infobox. Groet en ik hoop niet dat je 'verdwijnt' nu je boek 'klaar' is ;) --John angelis. overleg 6 feb 2010 12:16 (CET)
Ik heb dat even bekeken. Als ik het goed begrijp dan moet het iets worden als nl-1-14-001-00001. Ik zie immers nog geen ander boek in de categorie natuurkunde. Kan men de 001 gebruiken om versies aan te duiden of is dat voor iets anders bedoeld? En nee, ik ben nog niet van plan om te verdwijnen. er blijft nog wel een en ander aan te vullen en bij te schaven. Het plezante van de zaak is dat je door wat rond te neuzen voor zo'n boek zelf nog heel wat bijleert. --Huibc 7 feb 2010 17:50 (CET)
Die derde code is bedoeld voor een verdere onderverdeling in de toekomst (of je moet zelf al iets in die richting weten toe te voegen). Anders zou ik voorlopig 000 gebruiken zoals wel meer auteurs doen (zie onderaan de lijst). Wat je andere opmerking betreft ben ik het helemaal met je eens. Ik was maar een amateurtuiniertje, maar door 'mijn boek' begin ik bijna een deskundige te worden omdat je inderdaad veel moet 'spitten' in boeken en zusterprojecten. --John angelis. overleg 7 feb 2010 18:02 (CET)

HEBBES[bewerken]

staat HIER, beetjedwars 7 feb 2010 23:16 (CET) Bij goedkeuring zal ik hem morgen plaatsen. De colspans moesten samen 5 worden, op elke regel. Dat was de truc beetjedwars 7 feb 2010 23:17 (CET)

Ha, je was me net voor. Ik heb precies hetzelfde gedaan. Morgen of vanavond nog, kopie maar. Groet, --John angelis. overleg 7 feb 2010 23:23 (CET)
Al gedaan. Leuk hè? Ik kwam erop door jouw opmerking dat elke regel een colonspan van 4 had. ik dacht: als ik daar 5 van maak, heb ik er een over. Toen moest ik nog elke regel samen 5 maken en het was meteen goed. Welterusten, beetjedwars 7 feb 2010 23:39 (CET)
Ik wilde eigenlijk nog een paar uur doorgaan, maar je hebt gelijk, genoeg voor vandaag. --John angelis. overleg 7 feb 2010 23:44 (CET)

Wikiversiteit[bewerken]

Hoi, sinds ik hier mee bezig ben, ontdek ik steeds meer boekjes (die eigenlijk op Wikiversiteit zouden kunnen staan). Waar kan ik alle boeken van Wikibooks bij elkaar zien? Groet, beetjedwars 11 feb 2010 19:06 (CET)

Aha, Hier natuurlijk. Daar zou een heel groot deel van op Wikiversiteit geplaatst kunnen worden. Het punt is maar: wil "men" dit project in leven houden? Zo niet, dan zou het misschien beter zijn om het te laten "inslapen" en er verder geen moeite meer voor te doen. Nu is het half werk, om het eens optimistisch te stellen. Vriendelijke groet, beetjedwars 11 feb 2010 19:10 (CET)
Tja, ik heb me nooit zo bezig gehouden met die Wikiversiteit, begreep inderdaad de bedoeling er niet van en vond het steeds beter om de indeling via WSBN te vervolmaken. van mij mag dat hele rommeltje weg. Misschien een idee om eens een stemming te houden in de leraren(wat een rot begrip)kamer? --John angelis. overleg 11 feb 2010 20:52 (CET)
Doordat ik Deze pagina gevonden heb, heb ik eigenlijk alle boeken van Wikibooks bij elkaar gezien. Waarom staat dat nou niet gewoon op de startpagina van Wikibooks? John, ik ben ervan geschrokken. Jij maakte je ooit een beetje boos toen ik zei dat ze op Wikipedia zeggen dat Wikibooks dat met die "half-affe boeken" is. Nou, bijna de helft van alle boeken haalt de 10% nog geeneens. En die ga ik op de verwijderlijst zetten. Misschien worden er nu een paar mensen heel erg boos op mij, maar ik vind dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Groeten, beetjedwars 11 feb 2010 21:22 (CET)
Als op (het nauwelijks zichtbare) 'boeken' bovenaan de voorpagina klikt kom je op de index. Ben het met je eens dat dat wat opvallender zou moeten, maar om nou die hele index op de voorpagina te zetten? Goed dat je er de bezem eens door haalt trouwens en waarom zouden mensen boos worden? Blijkbaar hebben ze sowieso de moed opgegeven om verder te gaan met hun 'creatie' en ze kunnen toch reageren op het 'weg' voorstel? Ik zal eens kijken wat er kan met dat index gebeuren op de voorpagina. groet, --John angelis. overleg 11 feb 2010 21:29 (CET)
Hardstikke goed, beetjedwars 11 feb 2010 23:17 (CET)
Volgens mij moet je opletten met de lijst die je hier gevonden hebt. Ik merk namelijk dat een boek waaraan ik bezig ben Linux voor beginners er nog helemaal niet tussen staat. Blijkbaar moeten de boeken met de hand aan die lijst worden toegevoegd of zo. Als dat idd zo is, dan is er een grote kans dat er nog veel kleine onafgewerkte boeken er ook niet op staan. --Sanderd17 11 feb 2010 23:48 (CET)

Nee, joh, Sanderd17, je boek moet in de \categorie:boeken in wikibooks\ staan. Dat moet je er zelf bijzetten. beetjedwars 12 feb 2010 00:06 (CET)

Ik heb het er bij gezet. Nu staat hij vanzelf op de lijst. beetjedwars 12 feb 2010 00:08 (CET)

Beste John, ik heb een paar dingen van de voorpagina verwijderd die volgens mij geen enkele zin hadden. Ik denk dat het stuk "zusterprojecten" ook wel weg kan: want dat staat al in de linkerkolom. Ik heb een link toegevoegd naar "alle boeken". Mooi is het niet, misschien dat iemand dat fraaier kan doen. Maar nu kunnen bezoekers wel meteen zien wat er hier "te koop" is. Wat zou het leuk zijn, als je op de voorpagina elke dag een ander (random) recept te zien kreeg. Of een andere tuinier-tip. Misschien, als je dat leuk vindt, zou je het aan Erik Baas kunnen vragen. Die weet vast wel hoe je zoiets moet aanpakken. beetjedwars 12 feb 2010 00:12 (CET)

Voorpagina[bewerken]

Beste John, ik zou graag ook nog van de "voorpagina" een paar dingen opruimen:

  • Wikiversiteit
  • De hele catalogus in de rechterkolom"
  • Het hele verhaal onderaan: "Wikibooks met meer dan 1000/100/10 modules.

Want ik geloof niet dat mensen dit gebruiken.

Vervolgens zou ik iemand willen vragen, om deze pagina opnieuw vorm te geven. Bedankt voor je hulp en je meedenken. Vriendelijke groet, beetjedwars 12 feb 2010 11:25 (CET)

Zie de lerarenkamer want natuurlijk gaan noch ik noch jij daar alleen over. --John angelis. overleg 12 feb 2010 11:31 (CET)

sjabloon fix[bewerken]

Bedankt voor het fixen van het sjabloon Nederlandse literatuurgeschiedenis, John, ik had het helemaal niet in de gaten dat er iets fout zat! --Beachcomber 25 feb 2010 22:09 (CET)

--John angelis. overleg 25 feb 2010 22:26 (CET)

WSBN op voorpagina[bewerken]

Hey John, ik heb gezien dat de pagina Wikibooks:Wiki_Standaard_Boeknummer onder diversen ingedeeld staat op de hoofdpagina. Er staat ook een voortgang van 50% bij. Moet die pagina wel op de hoofdpagina staan? En als hij daar moet staan, dan staat hij als boek met 50% tussen alle 75% en 100% boeken. Is dit een foutje of is er een reden voor om de pagina daar te zetten? --Sander (overleg) 28 feb 2010 14:05 (CET)

Foutje? Hm, het leek me handig als je je boek een WSBN wil geven om daar een link te hebben, maar misschien is dat ook wel weer extra gevoelig voor vandalen. 50% omdat er nog wat categorieën moeten worden bepaald. Nou ja, misschien moet het ook maar even weg. --John angelis. overleg 28 feb 2010 14:16 (CET)
Ik dacht dat mensen die hun boek een volledig infobox willen geven wel eens kijken naar een infobox van een ander boek als voorbeeld. In die infobox staat dan een link naar de WSBN pagina. Het leek me dus onnodig om die link op de hoofdpagina te zetten. Ik kan wel begrijpen dat je wil dat die link op de hoofdpagina komt maar ik zou die dan eerder vanboven zetten, tussen de instructies, helppagina's en zo. --Sander (overleg) 28 feb 2010 15:31 (CET)
Dat laatste is misschien wel een goed idee.--John angelis. overleg 28 feb 2010 15:36 (CET)
Je hebt het zo te zien al aangepast, ik heb je nu wel van je ander werk gehouden.--Sander (overleg) 28 feb 2010 15:51 (CET)
Ha, dat is nou juist het leuke, met meer dingen tegelijk bezig zijn en niet in de war raken (nou ja soms). Een soort anti-dementie training. --John angelis. overleg 28 feb 2010 16:02 (CET)

Advies[bewerken]

John, ik heb een vraagje over het wikiboek "Nederlandse literatuurgeschiedenis". Volgens mij is dit een wat 'megalomaan' project dat tot in de eeuwigheid onaf zal blijven. Je ziet wel geen rode links meer in het menu, maar dat is maar schijn, want behalve een geraamte (een structuur) is er geen inhoud te beleven. Zou het niet beter zijn, zo vroeg ik me af, om van dit opgestarte wikiboek verschillende boeken te maken? Ik ben bijvoorbeeld bereid om alvast (het nieuwe boek) "Nederlandse literatuur in de middeleeuwen" uit te werken.

Nu zijn er volgens mij twee mogelijkheden:

  1. ik verander de titel van het boek in Nederlandse literatuur in de middeleeuwen en pas het menu aan. Als er dan later boeken uit andere perioden bijkomen, krijgen die ook hun eigen ruimte binnen Wikibooks.
  2. het boek behoudt zijn titel en kan gebruikt worden als een soort startpunt voor de andere boeken. Het zal dan eigenlijk niet meer zijn dan een pagina van waaruit je naar al het lekkers linkt. Eerst zal er slechts 1 link te zien zijn, nl. die van de middeleeuwen.

Ik weet niet aan welke oplossing jij de voorkeur zou geven, en ook niet of die tweede oplossing wel 'kan' bij Wikibooks?

Groet van Beachcomber 1 mrt 2010 13:26 (CET)

Je hebt wel gelijk. Misschien is een goede oplossing om het inderdaad te splitsen. Zoiets als Portaal:Atlas? Daar zou dan dus de voorpagina kunnen komen met samengevoegd de inleiding, met links naar de onafhankelijke 'boeken' die dan een naamswijziging krijgen. Wat denk jij hiervan? --John angelis. overleg 1 mrt 2010 13:47 (CET)
O ja, de pagina bronvermelding moet dan natuurlijk ook geen apart boek worden, maar gekoppeld worden aan dat portaal.
Prima, een portaal als start dus, en de inleiding erbij. Ik zal van het nu bestaande boek dan een portaal maken met de titel Portaal:Nederlandse literatuurgeschiedenis en het eerste boek over de middeleeuwen aanmaken. En op dat portaal ook al links klaarzetten met de juiste naam voor boeken die nog niet zijn aangemaakt. Nog een mooie interface erbij en we zijn vertrokken, bedankt John. Beachcomber 1 mrt 2010 14:12 (CET)
Vertrokken? Toch niet voorgoed hè? --John angelis. overleg 1 mrt 2010 15:34 (CET)
Ha ha! no way! Beachcomber 1 mrt 2010 16:12 (CET)

Oei, wat stom, in plaats van het bestaande boek te hernoemen, heb ik een nieuwe module voor het portaal aangemaakt. Moet nu van Nederlandse literatuurgeschiedenis een redirect gemaakt worden, of moet dat boek helemaal gewist worden? Ik heb er eigenlijk niets meer uit nodig dus wat mij betreft mag het weg of een doorverwijzing worden. Beachcomber 1 mrt 2010 16:23 (CET)

Ik ga even kijken wat het probleem is.--John angelis. overleg 1 mrt 2010 16:27 (CET)
Volgens mij is er niets aan de hand hoor. Laat maar even staan, dan ga ik de andere hoofdstukken (want daar staat ook al wat in) hernoemen naar aparte boeken en daarna op dat portaal 'linken'. Mooi klusje voor vandaag. --John angelis. overleg 1 mrt 2010 16:38 (CET)
Oké, ik kom nergens aan en laat je graag lustig linken, Beachcomber 1 mrt 2010 16:42 (CET)

John, ik zal het menu op het portaal aanpassen zodat het overeenkomt met dat wat je aan het linken bent, anders zit je vast natuurlijk, Beachcomber 1 mrt 2010 17:24 (CET)

Prima, dan wacht ik weer even tot je daar uit bent. Was eigenlijk al van plan de rest van de hoofdstukken te verwijderen omdat er alleen maar wat namen in staan, maar het is misschien wel een aardig beginnetje.--John angelis. overleg 1 mrt 2010 17:26 (CET)
Ik denk dat het menu op het portaal nu gelijklopend is, John. Van 'classicisme' heb ik wel het juistere 'Frans-classicisme' gemaakt. Tja, laat die beginnetjes maar staan, misschien helpt dat wat op weg voor wie eraan wil beginnen. Ik ga me de eerste weken alvast bezighouden met de middeleeuwen, en als ik niet meer kan stoppen wil ik nog wel wat uitwerken. Beachcomber 1 mrt 2010 17:52 (CET)

Nieuwe weespagina[bewerken]

John, wat moet je doen met een pagina als Coyote? De pagina is aangemaakt door een ip-adres en staat niet in een boek. Als we niet naar de pagina kijken, dan zal het verdwijnen op de servers. Wat doe je nogmaal met dergelijke zaken? --Sander (overleg) 1 mrt 2010 20:54 (CET)

Gelukkig maakte dezelfde IP nog een onzin pagina aan anders had ik ook niet zo gauw geweten of dit serieus was. 'Normaal' noteer ik zoiets maar even op mijn kladje om het in de gaten te houden en een nieuwe gebruiker de kans te geven iets te ontwikkelen. Nadat er niets meer mee gebeurd is het beste even op de OP van de gebruiker vriendelijk te vragen wat hij/zij er mee wil. Geen reactie? Dan gewoon 'nuweg'. Het hoeft trouwens ook niet meteen in een boek, misschien weet de gebruiker niet hoe dat moet. Als het serieus is kan de nieuwe auteur een beetje op weg worden geholpen. Niet gelijk uit handen nemen want hij/zij moet ook niet het gevoel krijgen dat mensen die hier al langer werken een stel beterweters zijn. --John angelis. overleg 1 mrt 2010 21:19 (CET)

Portaal:Nederlandse literatuurgeschiedenis[bewerken]

John, is dat niet een ietsie pietsie overdreven dat het portaal al voor 75% klaar is...? Ik denk dat 25% dichter bij de waarheid zit, want de meeste modules zijn maar wat lijstjes. Het meest 'uitgewerkt' is dat van de middeleeuwen, maar zelfs daar is nog veel werk aan (met plezier overigens) Beachcomber 1 mrt 2010 23:26 (CET)

Toch klopt het wel (ongeveer). Het portaal zelf is toch wel ongeveer/bijna klaar. De modules (in dit geval aparte boeken) krijgen elk een voortgangsindicator op zich (ik wil dit ook nog op de portaalpagina aangeven). het doet mij plezier met je werk mee te lezen. --John angelis. overleg 1 mrt 2010 23:33 (CET)
Ha, juist, nu begrijp ik het, als portaal is het eigenlijk wel in orde. Bedankt ook voor al je hulp bij deze 'omschakeling' naar aparte boeken, Beachcomber 1 mrt 2010 23:38 (CET)
Dan maak ik er 100% van. --John angelis. overleg 1 mrt 2010 23:42 (CET)

Verzoek boeken duwtje in de rug te geven[bewerken]

Hallo John, je verzoek om onderstaande boeken een duwtje in de rug te geven is terecht: ze zijn nog niet af. Omwille van tijdsnood is het niet altijd gemakkelijk om daar aan verder te werken. Dat ze geen prominente plaats krijgen op de hoofdpagina vind ik niet meer dan normaal, maar ik zou het wel bijzonder spijtig vinden als ze zouden worden verwijderd!!! Zo heb ik best wat werk gehad om "Programmeren, de basis" uit te werken. --Mattias.Campe 4 mrt 2010 10:58 (CET)

Beste Mattias, dank voor je reactie. Natuurlijk worden die boeken niet verwijderd. Ik zal ze in ieder geval markeren als nog steeds onder je aandacht. Groet, --John angelis. overleg 4 mrt 2010 11:10 (CET)

Wil je eens controleren[bewerken]

Hey John, zoals je al gezien hebt ben ik weer wat bezig met het botje, ik heb het nu uitgebreid om ook de voorpagina sjablonen automatisch te kunnen aanmaken. Het resultaat staat voorlopig op Gebruiker:Sanderd17/zandbox. De teksten tussen "Begin_page" en "End_page" zullen upgeloaded worden naar aparte pagina's. Zou je eens willen kijken als er geen fouten in staan of als er nog iets moet verbeteren? PS. Ik kan pas vanavond weer online zijn. --Sander (overleg) 7 mrt 2010 13:46 (CET)

Ziet er wel goed uit. Ik mis alleen de onderverdeling van de categorieën (ik heb net een verdeling gemaakt bij Informatica omdat Willem1 het zo lastig vond dat alles bij en door elkaar stond in cat 34 (zie Wikibooks:Lerarenkamer#WSBN-categorie_34), en bij Talen ontbreekt die verdeling ook, maar misschien moet dat nog? --John angelis. overleg 7 mrt 2010 14:39 (CET)
Ik ben er aan aan het werken, is het goed als ik vanaf 6 boeken in een subcategorie ze nog eens opsplits?--Sander (overleg) 7 mrt 2010 21:48 (CET)
Lijkt me voorlopig genoeg. --John angelis. overleg 7 mrt 2010 22:21 (CET)
Ik denk dat het redelijk geslaagd is. Enkel over het onderdeel geschiedenis ben ik niet tevreden. Alles staat daar in één enkele subcategorie. Volgens mij zouden we beter de WSBN indeling van geschiedenis aanpassen en eerst naar tijd indelen en pas daarna naar locatie. --Sander (overleg) 8 mrt 2010 11:56 (CET)
Ook dit lijkt me weer een goed idee van je. Ik denk dat geschiedenis liefhebbers allereerst zoeken op tijdvak. Bedankt voor het weg weg sjabloon, vergeet ik nogal eens. --John angelis. overleg 8 mrt 2010 12:01 (CET)

Dat weg sjabloon was eigenlijk gewoon maar om te kijken wat er met de infobox van dat boek gebeurd is. Maar dat is nu weer een ander probleem want de infobox verhuist niet mee met het boek en ik zie niet hoe het wel kan meeverhuizen zodat alles overzichtelijk blijft. --Sander (overleg) 8 mrt 2010 12:38 (CET)

Ai, een 'probleempje' erbij. Ja, die infobox is natuurlijk geen subpagina die wel mee verhuist (als je het aanvinkt tenminste) in 'wijzig titel'. --John angelis. overleg 8 mrt 2010 12:49 (CET)
Ja, en een pagina met de naam "Wachtruimte:Wikibooks:Infobox/boeknaam" maken ziet er ook maar lelijk uit. Volgens mij zullen we het best de infobox verwijderen en het sjabloon "bi" en "boek" ook uit de voorpagina halen. Ik zal het eens voorstellen in de lerarenkamer. --Sander (overleg) 8 mrt 2010 17:01 (CET)
Dat is misschien de juiste oplossing want het is maar de vraag of en wanneer er ooit aan een boek in de wachtruimte wordt verder gegaan en dan kan het zo weer terug geplaatst worden. Nou ja, maar kijken of iemand daar anders over denkt. --John angelis. overleg 8 mrt 2010 17:15 (CET)

Fotovraag[bewerken]

Hoi John ik wilde gisteren op wikipedia enkele foto's plaatsen bij het artikel station Niel (zelf gemaakt) maar kreeg telkens de melding dat ik hier niet bevoegd voor was. Zou je even kunnen uitleggen hoe dit komt? (ondertussen heeft een collega dit gedaan)--Stefn 7 mrt 2010 16:11 (CET)

Vreemd, je bent toch niet geblokkeerd op WP hè? Je kan natuurlijk altijd eens knoeien in de Wikibooks:Zandbak (WP heeft toch ook iets dergelijks?) kijken of dat dan wel lukt. Verder zou ik ook niet weten waarom het niet lukt. Dergelijke vragen kan je beter stellen in Wikibooks:Lerarenkamer of Wikipedia:De_kroeg, dan is er vaak wel een 'deskundige' die je verder helpt. Groet, --John angelis. overleg 7 mrt 2010 16:38 (CET)
Voor hulpvragen is w:Help:Helpdesk dan geschikter. Ik zie zo gauw niet waarom het op Wikipedia niet zou lukken. Groetjes - Romaine 14 mrt 2010 22:55 (CET)

Verwijderde pagina's uit de atlas van Europa[bewerken]

Ik heb gezien dat je in het verleden pagina's hebt verwijderd uit de Atlas van Europa. Ik ben bezig met het uitbreiden van de Atlas van Europa. Zou je even willen controleren of deze pagina's niet in aamerking komen voor verwijdering? (pagina's: Italië,Wales,Spanje)--Stefn 8 mrt 2010 20:28 (CET)

Daar ga ik (gelukkig) niet alleen over. Zolang het geen onzin is is het alleen maar heel erg leuk als je met een boek verder gaat. De atlas lag al lang stil en was door iemand op de Verwijderlijst voorgesteld voor verwijdering, maar ik daar heb ik een opmerking bij geplaats dat er weer aan gewerkt wordt. Neem maar eens een kijkje op die pagina dan zie je dat zo'n voorstel een maand blijft staan ter stemming voordat er iets mee gebeurd. --John angelis. overleg 8 mrt 2010 21:37 (CET)

zb of welkom?[bewerken]

ik zie dat je Overleg_gebruiker:62.195.119.157 een zb gegeven hebt maar de pagina die er door gewijzigd is, is niet terug gedraaid en zelfs niet goed gekeurd. Ik denk dat er eerder een welkom dan een zb moest komen op die pagina. De wijzigingen zien er te vertrouwen uit, kijk maar hier. Misschien was de zb voor iemand anders bedoeld. --Sander (overleg) 14 mrt 2010 10:41 (CET)

Foutje van mij. Hersteld. --John angelis. overleg 14 mrt 2010 10:52 (CET)

voorpagina sjablonen[bewerken]

ik heb gezien dat je die br's weg gedaan hebt, als je even wacht zal het weer in orde zijn hoor. --Sander (overleg) 14 mrt 2010 21:32 (CET)

Ik vond die ruimte onnodig. Temeer daar er nog veel meer boeken komen natuurlijk --John angelis. overleg 14 mrt 2010 21:53 (CET)
Ja, ik kan volledig begrijpen waarom dat je die ruimte weg wil, maar het was niet in mijn code aangepast. Bij deze dus wel. --Sander (overleg) 14 mrt 2010 21:55 (CET)

Reis[bewerken]

Hoi John, wanneer ging je ook alweer naar Schotland? Was het niet 20 april? Dan zal ik je een goede reis wensen. Groet, beetjedwars 26 mrt 2010 12:44 (CET)

Al veel eerder, 6 april tot half juni, ben al aan het inpakken en regelen, maar evengoed bedankt. Hou je ook mijn 'WB-kindjes';) een beetje in de gaten als ik weg ben? --John angelis. overleg 26 mrt 2010 12:59 (CET)
Dan wens ik je nu alvast een goede reis. Wandel ze. Ik weet dat je van lange-afstand-wandelen houdt en ik denk dat je dan in Schotland je hart kunt ophalen. Hopelijk hebben jullie goed weer. Hoe moet ik dat in de gaten houden? Er is ergens een pagina met bewerkingen door anoniemen, moet ik daar af en toe op kijken? Kun je me zeggen waar die staat? Vriendelijke groet, beetjedwars 26 mrt 2010 14:07 (CET)
Je gaat me toch niet vertellen dat je nog nooit op Speciaal:RecenteWijzigingen in de kolom links hebt gekeken? Als je dan bij opties op 'aangemelde gebruikers verbergen' klikt krijg je de anonieme wijzigingen te zien. Misschien ook zin om op ons 'welkom thuis' feestje te komen op 3 juli? Ik denk erover om nog wat WB-ers uit te nodigen. Groet, --John angelis. overleg 26 mrt 2010 14:31 (CET)

Staat al genoteerd. Goeie reis! beetjedwars 26 mrt 2010 15:31 (CET)

Welkom geheten  :-)[bewerken]

Hello Vangelis & dank voor je welkomstbericht  :-)

Je hebt me waarschijnlijk gecontacteerd na een kleine toevoeging van mij bij het Ecologisch Tuinieren -- zeer goede Wiki, wij hebben sinds een jaartje een huis met tuin en ik maak er veelvuldig gebruik van -- hulde & (ik begrijp dat jij 'm hebt opgezet) dank voor het maken!

Bij het gebruik ervan zag ik iets waar ik kon (& kan) aanvullen en probeerde slechts wat, ik was eigenlijk bezig met het maken van m'n Bedden&BurenPlan voor de nieuwe moestuin en had slechts de tijd enkele titels te plaatsen waar ik in de nabije toekomst eea kan/wil bijdragen - kennis delen is een mooi iets, ik leef met het principe 'leren doe je van en aan', iets wat direct bij Wiki aansluit  :-) Daarbij kan ik zo iets terug doen voor de info die ik zelf heb opgedaan bij Ecologisch Tuinieren.

Plots zag ik je welkomstbericht en ik had er al geen acht op geslagen als me niet was opgevallen dat deze was 'geplaatst door een gebruiker die de moeite neemt om jou persoonlijk te verwelkomen'  :)

Doch, html spreek ik niet & met computers ben ik eigenlijk een beetje een 'eeuwige n00b' -- bij mijn kleine bijdrage toevoegen zag ik al dat de enumeratie-bullets verkeerd kwamen te staan o.O Daar ik had ergens zien staan dat ook technische foutjes wel gecorrigeerd worden door andere meer ervaren gebruikers en aangezien ik met mijn aanvulling geen i-vandalisme pleegde, was ik wel ok met de melding dat mijn IP-adres erbij opgeslagen zou worden. Wanneer ik de info bij de toegevoegde titeltjes ga plaatsen kan ik de bullets immers ook nog pogen aan te passen (evengoed meende ik de sterretjes toch juist geplaatst te hebben). Wanneer iemand een taal niet beheerst wil dat in dit geval zeggen dat wanneer ik bijdragen zou toevoegen bij EcoTuinieren er waarschijnlijk regelmatig door meer ervaren wiki-lieden of code/html-sprekers aan ge-edit moet worden  :-/ wat best een drempel is om meer toe te voegen in de toekomst ...

Buiten dat & het hebben van een druk leven en eigen zaak (en na jaren dan een tuin waar nog veel in te gebeuren is en zal blijven) is er nog een drempel om zogezegd actief wikipediaan te worden, te registreren en gebruikersnaam aan te maken etc. In je welkomstbericht staat met 'knellende' dingen een Moderator (jij bent er een) te contacten, maar ik zie hier geen mogelijkheid om zoiets als een persoonlijk bericht te sturen. Ik heb ook geen Hyves ofzo, wellicht kan ik je mailen?

Dank  :-)

82.168.114.123 28 mrt 2010 17:14 (CEST)

Reactie zie je Overleg Pagina.--John angelis. overleg 28 mrt 2010 17:56 (CEST)

welkom of revert?[bewerken]

John, zou je hier even willen kijken? --Sander (overleg) 29 mrt 2010 23:40 (CEST)

Zie Overleg_gebruiker:Beetjedwars#welkom_of_revert.3F--John angelis. overleg 29 mrt 2010 23:48 (CEST)

Tuinboek sjablonen[bewerken]

Ik zie dat je 12 sjablonen voor je tuinboek aan het maken bent. Volgens mij is dat niet echt nodig (tenzij je nog wat uitbreiding wil) want je kan alles met het regeltje

klik [[Leer_jezelf_ecologisch_tuinieren/{{UCFIRST:{{LOCALMONTHNAME}}}}| hier]] voor het tuinwerk in {{LOCALMONTHNAME}}.

, dit geeft:

klik hier voor het tuinwerk in september.

Groet, Sander (overleg) 30 mrt 2010 22:54 (CEST)
PS. Een goede reis

Stom, niet aan gedacht en veel meer ben ik er niet mee van plan. 2x bedankt. --John angelis. overleg 30 mrt 2010 23:07 (CEST)

verkeerde foto[bewerken]

Er was blijkbaar een verkeerde foto: https://nl.wikibooks.org/w/index.php?title=Leer_jezelf_ecologisch_tuinieren/Kruipend_zenegroen&diff=next&oldid=139855 als je tijd hebt moet je er maar eens naar kijken. --Sander (overleg) 25 apr 2010 10:18 (CEST)

Hij is er weer[bewerken]

Goed, je had het al officieel aangekondigd in de lerarenkamer, maar ook in de wijzigingen is het weer te zien, een oude vertrouwde lijst met allemaal wijzigingen van Vangelis :-) Koos Overleg 23 jun 2010 10:14 (CEST)

Toetsenbank in SOFT[bewerken]

Eeey,

Een tijdje geleden heb ik een toetsenbank aangemaakt over de hoofdstukken Afval van SOFT. Heb je het al gezien?

Ischa1 25 jul 2010 17:02 (CEST)

Ja, te gek. Sorry dat ik niet eerder geageerd heb op je vraag. Toen je die stelde was ik drie maanden weg en daarna beetje drukte, dus was het me ontschoten. Leuk dat je ook zo bezig bent in WJ. Grt, --John angelis. overleg 25 jul 2010 17:12 (CEST)

Bronsgieten voor beeldhouwers[bewerken]

Dag John, ik zag dat je flink veel bijdragen had geleverd aan Bronsgieten voor beeldhouwers. Ik wilde een een nieuw hoofdstuk over patineren toevoegen, maar kwam er niet achter hoe dat hier werkt; kennelijk is de toelichting te summier? Op Wikipedia is een artikel over Patina te vinden, maar er valt meer over te zeggen. Qua techniek loopt het boek ook een beetje achter, misschien kan ik wel iets toevoegen. Waarom lukt het me niet om dat hoofdstuk Patineren toe te voegen? Satrughna 31 jul 2010 22:50 (CEST)

De pagina Help:Een nieuwe pagina aanmaken geeft uitleg over alle manieren om dat te doen, maar om het nog gemakkelijker te maken zet ik hier een rode link neer waar je op kunt klikken (en dan de instructies op het scherm volgen): Bronsgieten voor beeldhouwers/Patineren. - Erik Baas 1 aug 2010 01:11 (CEST) (ps.: sorry dat ik me er mee bemoei ;-)
Erik was me voor om je op weg te helpen. Als er vragen blijven horen we het wel. Leuk dat je gaat bijdragen. --John angelis. overleg 1 aug 2010 08:01 (CEST)
Je kan ook in Sjabloon:Bronsgieten een hoofdstuk toevoegen en daar dan op de rode link klikken (ik heb patineren alvast toegevoegd zodat je kan zien hoe het werkt. --John angelis. overleg 1 aug 2010 10:22 (CEST)

~Heel erg bedankt allemaal, er zit nog wel wat werk aan, maar ik kan in ieder geval een beginnetje maken voor Patineren. Groet, --Satrughna 1 aug 2010 14:34 (CEST)

Toets 3[bewerken]

Kun je deze toets in meerkeuze quizformaat overzetten? Net als de eerste en tweede toets.

Ischa1 4 aug 2010 19:45 (CEST)

Hallo Ischa, Dat kan ik wel en op termijn zou dat goed zijn, maar het heeft absoluut mijn laagste prioriteit. Het vele werk om het boek compleet te krijgen is mijn eerste doel. --John angelis. overleg 5 aug 2010 09:44 (CEST)

Storing[bewerken]

Hoi, net gezien dat een van mijn gebruikerspagina's Ischa's boek aan het verknallen is. Geen idee hoe dat komt. Er was daarvóór een grote storing. Wat mij betreft mag je deze pagina deleten totdat de problemen opgelost zijn. Ik heb hem op mijn computer opgeslagen. beetjedwars 7 aug 2010 15:26 (CEST)

Is opgelost door Erik, voorzover ik kan zien. beetjedwars 7 aug 2010 16:44 (CEST)
Klopt, te gek zo'n deskundige want ik heb ook alles maar snel uitgezet om niet gefrustreerd te raken. Misschien horen we nog wat er nou was. --John angelis. overleg 7 aug 2010 17:05 (CEST)
Net rond die tijd ging de server er stapsgewijs uit. Eerst kon je niet meer opslaan, toen niet meer bewerken, toen kon je Wikibooks helemaal niet meer openen. Net toen was ik met mijn stukje over de 'macht van de duivel' bezig. Misschien heeft Satan zijn macht eens willen demonstreren? Groet, beetjedwars 7 aug 2010 17:20 (CEST)
Ha, dat zal het zijn, het is vandaag ook Saterdag. --John angelis. overleg 7 aug 2010 17:51 (CEST)
Tjee, nou vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Vraag me af of Erik hiermee tevreden is? Groet, beetjedwars 7 aug 2010 19:26 (CEST)
Ik zal wel moeten, want ik weet ook geen betere verklaring... ;-) - Erik Baas 7 aug 2010 19:32 (CEST)

Boeken[bewerken]

Beste, u mag, indien u het wenselijk acht, mijn boeken verwijderen. De kans is heel klein dat ik hier nog een bijdrage aan zal leveren. Programmeren in Pascal, Wikijunior:Frans, Een vreemde taal leren. Mvg, Wolvenraider 16 aug 2010 12:12 (CEST)

Dat is jammer. Ik zal even kijken of het toch niet waard is bewaard te worden om een aanzet te zijn voor een ander. Groet, --John angelis. overleg 16 aug 2010 12:18 (CEST)
Nee, dat is hartstikke zonde. Er staat al erg veel in deze boeken en ze zullen heus wel een keer opgepikt worden door een ander als jij daar (voorlopig?) niet meer mee bezig wil zijn. Ik zal wel kijken of ik ze (vooral Een vreemde taal leren) een beter 'uitstraling' kan geven en ze onder de aandacht brengen op de hoofdpagina. --John angelis. overleg 16 aug 2010 12:28 (CEST)

Avocadotekst[bewerken]

Beste Vangelis, u verwijderde onlangs een hele tekst met afbeeldingen over de avocadovrucht alleen omdat die in de verkeerde rubriek ("Ecologisch tuinieren") stond. Maar dat is toch zonde aangezien er met de tekst zelf niets mis was? Daarom stel ik voor de module terug te plaatsen onder de titel Kookboek/Acovado. Groet, De Wikischim 23 aug 2010 15:50 (CEST)

Dat zou op zich wel kunnen, maar de pagina heeft wel een heel eigen (tuinboek) opmaak en of dat nou zou geschikt is? Wel zou voor de eenheidsuitstraling alle kookboek productinfo naar dit sjabloon opgemaakt kunnen worden, maar dat is heel wat werk. --John angelis. overleg 23 aug 2010 16:33 (CEST)
Kan alleen de tekst dan niet worden teruggezet, zonder de plaatjes? De Wikischim 23 aug 2010 17:18 (CEST)
De tekst (en plaatjes) zijn gebaseerd op een sjabloon dus dat wordt wat ingewikkeld. Beter is dan het artikel van WP te importeren want daar maak ik ook gebruik van. --John angelis. overleg 23 aug 2010 17:44 (CEST)

Hello[bewerken]

Good afternoon, I was temporary administrator of the project wikibooks in Tatar . At the moment our project is not active bureaucrat and I wanted what would you have voted for me. Sincerely,--MalTsilna 18 sep 2010 11:42 (CEST)

Добрый день, я временный администратор проекта Вики книги на татарском языке. На данный момент у нашего проекта нет активного бюрократа и я хотел что бы вы проголосовали за меня. С уважением,--MalTsilna 18 sep 2010 11:42 (CEST)

WB Ecotuinieren/Siertuin[bewerken]

Hey John  :) hoop dat je fijne vakanties hebt gehad.

Ik zag dat je gezien had dat ik inmiddels verder ben gegaan aan het EcoBook. Dank voor de linkfix, zat ik al 'n beetje mee (maar ik dacht daar komt 'n correctie-bot voor langs of zo). Gelijk ervan geleerd & de 2e geoefend + toegevoegd daar die ook op WPedia staat (handig, alleen zo'n 'w' maar hoe weet Wiki nou dat het WP-, WB-, of nog 'n andere WikiLink is .. lol).

Ik wil nog verder werken aan het boek uiteraard en heb 'n paar vraagjes. Zoals bij 'Haag', in hoeverre gebruik te (kunnen) maken van of anderszins textueel linken/refereren naar reeds bestaande pages op de 'gewone' WikiPedia/Heg? De tekst voor een ecologische siertuin is/hoeft niet hetzelfde te zijn (verscheidene doeleinden voor een heg bijvoorbeeld) maar voor de opbouw van een tekstje, kan ik (rechtenvrij) van WP naar WB tekst(delen) overnemen neem ik aan?

Wat betreft de takkenwal zou ik later ook graag nog plaatjs toevoegen, wellicht foto's van opbouw van mijn eigen takkenwal - doch uploaden en hoe 't geplaatst moet worden .. ik zei al eerder dat ik een eeuwige-n00b ben, wellicht voor wat later  :) of misschien links naar, wat-is-het, WikiCommons -afbeeldingen?

Overigens: Er bestaat nog geen module met de naam "Overleg:Leer jezelf ecologisch tuinieren/De siertuin" ..wellicht kan ik wanneer ik pagina-specifieke vragen heb beter 'n OverlegPagina daar maken (zie je gestelde overlegvragen daar wellicht automatisch)? Ik wil nog bijvoorbeeld informatie/(hoofd)stukjes over permacultuur toe gaan voegen en het zelf maken van diverse plantengieren en -voeding, en ga daar vrees ik ook nog vragen bij hebben.

Ik heb me ook maar geregistreerd met een toepasselijke naam en ben al meer wikipages tegengekomen waar ik aan wil bijdragen; 't moet alleen geen verslaving gaan worden want het leven is al vrij druk de laatste tijd, lol.

Groet, Aigipan 10 okt 2010 09:43 (CEST)

privacyproblemen[bewerken]

John, n.a.v. je antwoord op Wikibooks:Verzoekpagina_voor_moderatoren#Privacyproblemen: het terugdraaien is uiteraard geen probleem, ik draai al een tijdje mee op Wikipedia, dus weet hoe het werkt. Echter, als "gewone" gebruiker ben ik beperkt tot het terugdraaien. In de wijzigingen van die school staan echter namen van leerlingen die via de historie zijn terug te vinden. Zie [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8].

Moderators hebben de mogelijkheid om deze wijzigingen echt onzichtbaar te maken voor gewone gebruikers. Dat lijkt me in het belang van de betreffende leerlingen, vandaar mijn verzoek daar wat aan te doen. M.v.g. JethroT 9 dec 2010 10:08 (CET)

Hallo John, ik zag dat Erik Baas e.e.a. al heeft opgelost, dus het vorige bericht is niet meer van toepassing. Groet, JethroT 9 dec 2010 12:38 (CET)
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.