Gebruiker:Jos Punie

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wikibooks in het onderwijs[bewerken]

Als leraar biologie zie ik vele mogelijkheden in wikibooks.

  • Een tekst schrijven voor een wikibook is misschien wat moeilijker dan een Word-document aanmaken, maar je krijgt wel een goed gestructureerd document, door gebruik te maken van de standaard boekstructuur.
  • Je kunt door de optie 'Printervriendelijke versie' dadelijk een papieren versie bekomen, die je aan leerlingen kunt uitdelen.
  • Via een beamer kan je het wikibook projecteren, terwijl je les geeft en de leerlingen meevolgen in hun papieren versie. Afbeeldingen, schema's, animaties... kunnen met één klik in het wikibook gestart worden.
  • Leerlingen kunnen thuis op die manier ook weer de bijbehorende weblinks openen en aldus hun leerstof visueel herhalen.
  • thumb|right
    Animal cell structure numbered version.svg
    De verzameling afbeeldingen van Wikimedia-Commons is een schatkamer.Zo kan je soms twee gelijkaardige afbeeldingen vinden, het eerste ingevuld voor je wikibook en het tweede 'blind', geschikt voor een herhalingstest of een oefening. Zie hier het voorbeeld van de cel:
  • En waarom de leerlingen niet als groepsopdracht zelf een wikibook laten schrijven, bv. in het kader van de 'Onderzoekscompetenties'?

Als wikibooks niet bestond moest het, alleen al voor het onderwijs, uitgevonden worden!! Jos Punie 10 mrt 2007 14:08 (CET)


Heckert GNU.png
Creative Commons License
Creative Commons Attribution iconCreative Commons Share Alike icon

Deze gebruiker geeft met terugwerkende kracht
alle eigen tekstuele bijdragen vrij onder de dubbellicentie:
GFDL en CC-BY-SA 2.5 of later

Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.