Naar inhoud springen

Vakantiereizen/Wandelvakantie/Utrechtpad

Uit Wikibooks
Utrechtpad
Wandelvakantie
Wandelen met kinderen
Fietsvakantie
Fietsen met kinderen
Uitrusting algemeen
Uitrusting wandelen
Uitrusting fietsen
De voorbereiding
Noodsituaties
Overleven in de natuur
Onderweg naar..
Overnachten
Oriënteren
Tijdens de reis
Wandelen in.. (routes en beschrijvingen)
Fietsen in.. (routes en beschrijvingen)
Wereldtalen Woordenlijst
RP-13 Utrechtpad 163 km

Globale route

Het Utrechtpad is een wandelroute van 163 kilometer, grotendeels door de provincie Utrecht. Zoals bij streekpaden gebruikelijk is het een rondwandeling. Het is in beide richtingen gemarkeerd met de bekende geel-rode tekens, en in een gidsje beschreven. Het Utrechtpad kruist op een aantal punten het Trekvogelpad (LAW-2) en het Marskramerpad (LAW-3).

De route begint en eindigt in Utrecht, aan de voet van de Domtoren. De route loopt langs de Oudegracht en vanaf Utrecht langs de Kromme Rijn naar Bunnik en Odijk, langs de Langbroeker Wetering en de Oude Kromme Rijn naar het Amsterdam-Rijnkanaal, naar Wijk bij Duurstede, en naar Leersum. Van Leersum loopt de route door het natuurreservaat Leersumsche Veld naar Amerongen en door het Amerongsche Bosch naar Veenendaal en vervolgens langs Scherpenzeel door het natuurgebied Den Treek en het centrum van Amersfoort. Van Amersfoort gaat het door een polderlandschap naar Baarn. Na Baarn gaat de route door een bosgebied, met af en toe heide ten zuiden van Hilversum, en vervolgens door een polderlandschap naar Maarssen. Vanaf Maarssen wordt de Vecht gevolgd. Langs de Utrechtse wijken Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd wordt het centrum van Utrecht weer bereikt.

Bijzonderheden

Kampeermogelijkheden zijn relatief schaars.

Openbaar vervoer

Aansluitingen op het openbaar vervoer zijn voorhanden met stations (op vrij korte afstand van de route) te Utrecht (centraal), Bunnik, Veenendaal, Amersfoort, Baarn en Hollandsche Rading, en busverbindingen in de meeste overige plaatsen.

Foto's

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.