Naar inhoud springen

Vakantiereizen/Wandelvakantie/Brabants Vennenpad

Uit Wikibooks
Brabants Vennenpad
Wandelvakantie
Wandelen met kinderen
Fietsvakantie
Fietsen met kinderen
Uitrusting algemeen
Uitrusting wandelen
Uitrusting fietsen
De voorbereiding
Noodsituaties
Overleven in de natuur
Onderweg naar..
Overnachten
Oriënteren
Tijdens de reis
Wandelen in.. (routes en beschrijvingen)
Fietsen in.. (routes en beschrijvingen)
Wereldtalen Woordenlijst
SP-5 Brabants Vennenpad 233 km

Globale route

Het Brabants Vennenpad is een streekpad met een lengte van 233 kilometer in een wijde cirkel rond Eindhoven. Het pad is in twee richtingen gemarkeerd met de bij streekpaden gebruikelijke geel-rode tekens en in een gidsje beschreven. In het gidsje wordt aandacht besteed aan bijzonderheden op het gebied van natuur en cultuurhistorie. De route kruist op een aantal punten het Pelgrimspad (LAW 7-2) en het Grenslandpad (LAW 11), alsmede enkele Belgische GR-paden.
De route begint in Heeze, gaat langs Geldrop naar Eindhoven, en heeft daar een aftakroute naar het NS-station. In Eindhoven is een korte wandeling langs een aantal bezienswaardigheden opgenomen. Na Eindhoven gaat de route langs de Dommel (rivier) naar Son en Breugel en vandaar via Sint-Oedenrode naar Boxtel. Hierna loopt de route door het natuurreservaat Kampina naar Oisterwijk, via Moergestel en Hilvarenbeek door een aantal landgoederen naar Bladel. Na Bladel worden de Kempen aangedaan, waarna via Luijksgestel Valkenswaard wordt bereikt. Via het Trappistenklooster de Achelse Kluis komt men weer terug in Heeze.

Bijzonderheden

Campings zijn in redelijke mate langs (of op redelijke afstand van) de route aanwezig, doch op sommige delen niet zeer evenwichtig verspreid. De wandelaar wordt aangeraden hiermee bij het plannen van een meerdaagse trektocht rekening te houden.

Openbaar vervoer

Aansluitingen op het openbaar vervoer bestaan uit NS-stations te Heeze, Geldrop, Eindhoven, Boxtel en Oisterwijk, alsmede uit busverbindingen in de overige genoemde plaatsen. De frequentie van busdiensten is op zaterdag en zondag vaak geringer, of afwezig.

Foto's

Externe links

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.