Naar inhoud springen

Gebruiker:Inge Habex/Archief 1

Uit Wikibooks

Welkom

Hoi Inge Habex, van harte welkom op Wikibooks. Ik hoop dat je het hier net zo naar je zin zal hebben als op Wikipedia. Firefox Overleg 21 mei 2005 14:30 (UTC)

 • Dankuwel voor deze verwelkoming. Ik vind ook dit weer een initiatief naar mijn hart. Ook hier had ik zelf al ideeën over. Vermoedelijk staat WikiBooks nog in haar kinderschoenen, maar is het ook de bedoeling om alle klassiekers hier te verzamelen? En wat te denken van online boekjes als 'huisdierverzorging' enzo? Ik ben alvast blij dat er vlot gelinkt wordt naar Wikipedia, zodat er geen dubbel werk verricht wordt. Keep up the good work!!! Inge Habex 21 mei 2005 14:42 (UTC)
  Zeg maar jij hoor, ik ben waarschijnlijk jonger dan jij. :-) Wikibooks staat inderdaad nog redelijk in de kinderschoenen. Maar we hebben inmiddels wel redelijk bestaansrecht qua artikelomvang. Over klassiekers heb ik geen idee. Ik weet ook niet of je daar te maken hebt met auteursrechten enzo, misschien iets om te opperen in de lerarenkamer? Boekjes over huisdierverzorging lijkt me uitermate geschikt voor dit project. Zal het vast toevoegen aan de gewenste pagina's, zodat er eens wat anders komt te staan dan wens naar informaticagerelateerde boeken. Veel plezier hier in ieder geval. Firefox Overleg 21 mei 2005 14:55 (UTC)

Literatuurstudie

Hoi Inge, fijn dat je voortvarend aan de slag bent gegaan met literatuurbesprekingen enzo (alhoewel ik er nog steeds de kriebels van krijg als ik terugdenk aan mijn middelbare schoollessen Nederlandse literatuur :-)).
Misschien is het handig om de literaire teksten tevens neer te zetten op Wikisource. Zorg overigens dat je er zeker van bent dat op de teksten geen auteursrecht meer zit. Vanuit Wikisource kan je dan weer hierheen linken d.m.v. [[b:nl:Paginatitel|Weergave v/d link]], met vermelding dat hier de tekst wordt besproken. Zorgt ook weer voor meer bekendheid. Firefox Overleg 23 mei 2005 08:56 (UTC)

Ik ben nog niet vertrouwd met Wikisource, maar lijkt inderdaad wel een goed plan. Ik vermoed dat er op de teksten van Guido Gezelle geen auteursrechten meer rusten, aangezien de goede man al meer dan 100 jaar overleden is. ;-) De besprekingen van zijn teksten kunnen echter best van eigen huis zijn. Vandaar dat deze nog niet ingevuld zijn trouwens. Inge Habex 23 mei 2005 09:30 (UTC)

Huisdierengids

Hoi Inge. Leuk, die huisdierengids. En ook goed dat je de / hebt gebruikt om verschillende pagina's van het boek te markeren, alleen is het de bedoeling dat na de / een hoofdletter volgt, dus Huisdierengids/Rat. In principe zou ik dat zelf veranderd hebben na het opmerken ervan, maar volgens mij (ik heb de discussie alleen niet zo goed gevolgd), is het ook niet de bedoeling dat er twee slashes in een paginatitel zitten. Zie Help:Boekstructuur#Sub(-sub)-pagina's. Zou iemand anders kunnen vertellen of dit inderdaad zo werkt en hoe een pagina in de gids over de rat er dan wel uit dient te zien? Bijv. Huisdierengids/Herkomst van de rat ipv Huisdierengids/rat/herkomst? Of Rat/Herkomst, zonder "Huisdierengids"? Mtcv 1 mei 2006 22:23 (UTC)

Ok, bedankt om het te laten weten. Ik zal vanavond de hoofdletters aanpassen als niemand me voor is ;). Wat betreft de subpagina's. Misschien moeten dubbele slashes wel overwogen worden, dit komt de structuur van de pagina's ten goede. Denk bv. aan Huisdierengids/Hond/Herkomst. Op die manier blijven de pagina's duidelijk gerankschikt per hoofdstuk. Anders gaat die structuur totaal verloren uit de titels. Webpagina's op het internet zijn immers ook op deze manier gerankschikt.
Bij deze doe ik dus het voorstel voor gebruik van slashes (of een ander leesteken) als manier van opmaak voor subpagina's. Inge Habex 2 mei 2006 02:46 (UTC)
Hoi, het zou beter zijn, om conform de boekstructuur de boekentitels twee niveau's diep te maken, dus Rat/Herkomst in plaats van Huisdierengids/Rat/Herkomst. Zo voorkom je onnodig lange titels. Daarnaast is het voor iemand die zijn tamme rat wil verzorgen toch niet relevant dat het betreffende boek een deelonderwerp is van de 'huisdierengids'? Misschien dat dat onderaan in een sjabloon vermeld kan worden, maar het is m.i. niet zo belangrijk dat het in de titel genoemd zou moeten staan. Voorbeeld mogelijk sjabloon: (kan nog opgevrolijkt worden met kleurtjes en dergelijke...
← Vorige  |  Inhoudsopgave  |  Volgende →
Koos Overleg 3 mei 2006 23:15 (UTC)
Hallo Inge, dat begint een mooi boek te worden. Veel plezier met de verdere ontwikkeling Londenp 5 mei 2006 19:09 (UTC)
Bedankt! :) Ik ben er momenteel inderdaad druk mee bezig. Is er trouwens iemand die me zo'n sjabloon met 'volgende' en 'vorige' kan leren maken?Inge Habex 5 mei 2006 19:43 (UTC)
Je zou dit sjabloon als uitgangspunt kunnen nemen:

{{Navigatie|Boek=Huisdierengids rat|vorige=Herkomst|huidige=Soorten|volgende=Wetenschappelijk}} levert het volgende op

← Herkomst Inge Habex Wetenschappelijk →

Als je de kleur niet mooi vindt, of de breedte wilt veranderen, dan kan ik of iemand anders je wel helpen. Het vergt wel enige kennis van Javascript en/of HTML. Bovenstaande is te vinden in sjabloon:navigatie en deze bestaat uit de volgende tekst:

<table id=toc style="background-color: rgb(204, 204, 255); width: 100%"><tr> <td style="text-align: left; width: 33%">[[{{{Boek}}}/{{{vorige}}}|← {{{vorige}}}]]</td> <td style="text-align: center; width: 33%">'''{{{huidige}}}'''</td> <td style="text-align: right; width: 33%">[[{{{Boek}}}/{{{volgende}}}|{{{volgende}}} →]]</td> </tr></table>

Er bestaan ook andere mogelijkheden, ik gebruik in papier bijvoorbeeld geen sjabloon en werk maar 1 dimensionaal (alleen vooruit, niet terug).

<div style="font-size:80%; border: 1px solid #dfdfdf; width: 50%; background-color:Whitesmoke;">''> [[Huisdierengids rat/Wetenschappelijk|Volgende pagina: Wetenschappelijk]]''</div>

Dat hetvolgende oplevert:

Succes Londenp 5 mei 2006 20:24 (UTC)

Hoi Inge, ik heb de naam Dierengids rat/taxonomie naar Dierengids rat/Taxonomie gewijzigd conform Help:Boekstructuur, ik hoop dat je dat niet erg vindt. Groeten Londenp zeg't maar 11 mei 2006 14:13 (UTC)

Linken naar wikipedia

Een tip: je kan een link naar een wikipedia-artikel als volgt maken: [[w:artikel|artikel]]: artikel MADe 13 mei 2006 22:56 (CEST)

Daarvan ben ik op de hoogte. Als je goed kijkt gebruik ik die techniek regelmatig. In wikibooks neem ik soms stukken over van wikipedia, maar herwerk ze tot leesbare boekversie. Dan is een simpele verwijzing naar wikipedia (mijns inziens) onvoldoende. Was er een suggestie die je wilde doen waar ik naar de -pedia kon verwijzen? Inge Habex 14 mei 2006 00:04 (CEST)

Wikibooks catalogus

Een poging tot het structureren van bedenkingen rond het catalogeren van Wikibooks.

Hoi, ik je pagina Overleg gebruiker:Inge Habex/Catalogus gewijzigd naar Gebruiker:Inge Habex/Catalogus, zodat op de overlegpagina ruimte ontstaat voor mogelijk commentaar. Koos Overleg 25 mei 2006 20:43 (CEST)
Dat was ook mijn bedoeling ;-) maar daar was ik blijkbaar niet in geslaagd. Thanks! Inge Habex 25 mei 2006 21:01 (CEST)

Leuk idee: In mensentaal

Leuk idee Inge dat nieuwe boek. Succes en groeten Londenp zeg't maar 3 jun 2006 13:52 (CEST)

Thanks! Hopelijk voelen vele Wikianen zich aangesproken om zelf hoofdstukken aan dit boek toe te voegen. :-)
Weet jij toevallig hoe ik in "In mensentaal/Klonen" de titel "klonen" netjes in het midden onder de afbeelding van Einstein kan plaatsen? Inge Habex 3 jun 2006 14:31 (CEST)
Leuk idee inderdaad. Wat die afbeelding betreft, kan je er geen sjabloon van maken, cfr. Sjabloon:In mensentaal? Zo kunnen wijzigingen eenvoudig doorgevoerd worden, en blijft de opmaak consequent. Gebruik van het sjabloon: gewoon {{In mensentaal|titel=huppeldepup}} toevoegen bovenaan iedere paginaMADe 10 jun 2006 11:58 (CEST)
Net wat ik zocht :-) Thanks! Misschien kan hetzelfde logo ook onderaan te pagina gebruikt worden ter navigatie (nu staat er louter een kadertje met "terug naar het boek In mensentaal"). Of is dat teveel van het goede? Inge Habex 10 jun 2006 12:10 (CEST)
Ik zou niet overdrijven met afbeeldingen, het moet een beetje serieus blijven vind ik. Ik zie ook niet goed in waarom Einstein als uithangbord van die cursus moet fungeren, maar goed. Een nieuw sjabloon aanmaken, hier meer info: w:Help:Gebruik van sjablonen. Hier het met Sjabloon:In mensentaal onder geprobeerd (let ook op de klikbare link naar de overlegpagina). MADe 10 jun 2006 12:31 (CEST)
Schitterend! Komt die link automatisch uit bij de overlegpagina van die bladzijde? (ps: Einstein: je hoeft geen Einstein te zijn om dit te begrijpen. Maar suggesties voor een beter uithangbord zijn altijd welkom!) Inge Habex 10 jun 2006 12:36 (CEST)
Dankzij de pagina "Magische woorden" in de cursus Mediawiki ;-) MADe

Sterren voor aan te raden boeken

Ik heb gezien dat je sterretjes hebt toegevoegd voor aan te raden boeken. Waarop is deze indicatie gebasseerd? Zijn het enkel de boeken die "af" zijn of ook de drukst bezochte boeken (ik meen dat daar een lijst van bestaat)? Evil berry 10 jun 2006 20:02 (CEST)

Ik dacht aan sterren om mensen te laten weten welke boeken reeds goed ontwikkeld zijn (af zal zelden zijn, omdat ontwikkeling altijd beter kan). "Vaak gelezen" kan gebiast zijn door veel factoren. Uiteraard kunnen ook (extra) sterren toegekend worden aan 'interessante' boeken of netjes uitgewerkte boeken, enzoverder. Ik gooide alvast een visje uit. Inge Habex 10 jun 2006 20:08 (CEST)
Twee opmerkingen: ik heb het sjabloontje "in mensentaal" nog wat aangepast, nu hoef je de titel van het artikel niet meer in te geven; en ik heb een sjabloontje : {{Ster}} aangemaakt, zodat je niet altijd de afbeelding moet plakken, en de afbeelding consequent blijft. MADe 27 jun 2006 09:00 (CEST)
Misschien handig om er een lege ster bij te zetten zodat je de schaal kunt weergeven? Daar moet vast wel een sjabloontje voor te ontwikkelen zijn dat als je {{Sterren|3}} intypt, je drie volle en twee lege sterren krijgt oid. Effeietsanders 14 jul 2006 15:11 (CEST)
Ja, ook een goed idee. Alleen was er een bemerking voor het gebruik van de ster. Zie ook Overleg Wikibooks:Boekenlijst voor een overzicht van suggesties. (ik zal jouw suggestie ook op die pagina erbij zetten) Inge Habex 16 jul 2006 04:26 (CEST)

Compliment

Bedankt voor je compliment op mijn overlegpagina. Evil berry 25 jul 2006 23:54 (CEST)

P.S. Zie ook mijn motivering om voor jou te stemmen als moderator.

P.P.S. Het sterrensysteem dat MADe hierboven voorstelde is intussen als sjabloon aangemaakt.

Wikibooks:Ideeënbus

Tof dat je mijn voorstel voor een ideeënbus hebt uitgewerkt. Ik heb enkel opmerkingen toegevoegd, die je misschien kan verwerken in het geheel? Evil berry 27 jul 2006 22:22 (CEST)

Hoezo, 'ik' het verwerken in het geheel? Je doet het prima. Opmerkingen en ideeën erbij plaatsen. Dit is een "bewerkings - werkings"-pagina. :-D Precies het soort opmerkingen dat de ideeënbus nodig heeft! Zoals jij het toevoegde, zie ik de werking van een ideeënbus. Inge Habex 27 jul 2006 22:41 (CEST)

Foutje

Inge, heb ik fouten gemaakt? Ik begrijp de nominaties niet helemaal. Groet Pjetter zeg't maar 29 jul 2006 23:06 (CEST)

Nee, helemaal niet, ik heb net alles gecontroleerd. De gebruikers-geschiedenis staat nu precies waar ie moet staan, namelijk onder "geschiedenis". De overleg-pagina waar ik oeverloos alle gebruikers heen had gecopieerd voor de importfunctie actief was, worden nu overbodig :)
Heb ik misschien een foutje gemaakt? Ik heb toch enkel de overleg-pagina's genomineerd hé!? Inge Habex 29 jul 2006 23:08 (CEST)
Nee prima, nu begrijp ik ook waarom op de overlegpagina. Prima werk :-) Pjetter zeg't maar 29 jul 2006 23:10 (CEST)
Ok, i'll continue... :-) Inge Habex 29 jul 2006 23:11 (CEST)
Wil je het op de verwijderlijst zetten, of mag ik ze nuweg doen? Groeten Pjetter zeg't maar 30 jul 2006 22:37 (CEST)
Ze mogen nuweg hoor. Ik denk niet dat er iemand bezwaar over heeft. Temeer daar er totaal geen info mee verloren gaat. Inge Habex 2 aug 2006 11:42 (CEST)

Rode gebruikerspagina

Hallo Inge,

Nu je je hebt aangemeld om moderator te worden, zou je je gebruikerspagina maar eens blauw moeten maken. Het ziet er zo raar uit zo'n rode link. Groeten Pjetter zeg't maar 31 jul 2006 15:20 (CEST)

Done ;-P Inge Habex 2 aug 2006 09:35 (CEST)
Nu ja, niet precies wat ik in gedachten had, maar wel consequent ;-) Pjetter zeg't maar 2 aug 2006 10:52 (CEST)
Beter zo? *grijnzzz* Inge Habex 2 aug 2006 15:08 (CEST)
Prima :-) mooi plaatje erbij ook nog ! Pjetter zeg't maar 3 aug 2006 16:12 (CEST)

Wereldwonderen

Wat bedoel je juist met Wereldwonderen? De Zeven Wereldwonderen (respectievelijk de Klassieke en Moderne) of Wereldwonderen in het algemeen? Evil berry 3 aug 2006 15:56 (CEST)

In het algemeen. Uiteraard wordt duidelijk gemaakt dat er klassieke en moderne wereldwonderen zijn en zal die opsplitsing in het boek ook dienen te gebeuren. Maar algemener lijkt me een leuker boek te zijn waar dan nog hoofdstukken aan toegevoegd kunnen worden.Inge Habex 3 aug 2006 15:59 (CEST)
Hoe bepaal je dan wat een Wereldwonder is en wat niet? Ik denk dat dat nog pittige discussies kan opleveren. Misschien dat we beter beginnen met de Klassieke en Moderne alvorens de lijst uit te breiden? Evil berry 3 aug 2006 16:15 (CEST)
Uiteraard Inge Habex 3 aug 2006 16:23 (CEST)
(na mijn 1e bwc hier) Wat denken jullie ervan eerst eens wat van de nieuwe boeken op weg te helpen en daarna aan een nieuwe, zoals wereldwonderen te beginnen? Veel ideeën en zo weinig tijd, ik weet het. Maar we hebben nog lang de tijd, het is niet allemaal noodzakelijk allemaal beginnetjes te hebben. Hoe zit het met handige harry, kunstgeschiedenis, etcetera.... Categorie:Wikibooks:Transwiki staat nog vol.... Pjetter zeg't maar 3 aug 2006 16:26 (CEST)
Je hebt gelijk. Ik dacht meteen ff de links alvast opzoeken voor het nieuwe boek (en misschien ook die mijlpaal van 1000 modules in gedachten) Ik zal de aanvragen nog even verplaatsen tot de rest wat meer op poten staat Inge Habex 3 aug 2006 16:46 (CEST)
Ik heb net de inleiding geschreven voor Kunstgeschiedenis. Ik denk dat ik al van enkel hoofdstukken een redelijk stukje kan uitwerken. Evil berry 3 aug 2006 16:58 (CEST)
Mja, dankzij import zou wereldwonderen ook bijzonder snel een tamelijk uitgewerkt boek vormen. Maar ik zal eerst de transwiki voor Handige Harry maar eens aanpakken. Inge Habex 3 aug 2006 17:04 (CEST)
Handige Harry is bijgewerkt uit transwiki. Voor het schrijven van het eigenlijke boek, hoop ik een gelijkaardige medewerking als voor het kookboek het geval is. Systeem is namelijk tamelijk analoog. Inge Habex 3 aug 2006 21:13 (CEST)

Tangen van Harry

Zie het nu verkeerd? Categorie:Handige Harry/Tangen is toch bedoeld als artikel en geen cat? Michiel1972 3 aug 2006 18:30 (CEST)

Categorie:Handige Harry/Zagen - idem Michiel1972 3 aug 2006 18:31 (CEST)
Toch wel, aangezien het een verzamelnaam is voor een veelheid aan tangen en zagen. Zie bv. Handige Harry/Afbeeldingen/Tangen om al een eerste indruk te geven. Door er een categorie-pagina van te maken, moet er niet steeds handmatig toegevoegd worden aan de lijst. Ik weet dat ik in jouw vaarwater kom wat betreft categorisatie van de boeken (vandaar ook mijn argumentatie meteen bij de start van je structureringsdrang ;-)) Inge Habex 3 aug 2006 18:34 (CEST)
ja, ik heb daar grote moeite mee :P. Nu is er naast het artikel Handige Harry/Zagen een Categorie:Handige Harry/Zagen met daarin een artikel/lijst. Dat is niet de bedoeling van cats (doet pijn aan mijn ogen :)). Ik kan me eventueel wel een categorie ategorie:Handige Harry/Zagen voorstellen met daarin de zagen en een link naar de introductiepagina Handige Harry/Zagen. Michiel1972 3 aug 2006 18:39 (CEST)
Even ter verduidelijking dat die lijst van zagen nog verdwijnt. Die staat er tijdelijk om het opzoekingswerk daaromtrent te vergemakkelijken. Maar indien gewenst zet ik hem op een kladblokje ipv daar ter plaatse. Inge Habex 3 aug 2006 18:43 (CEST)
Maak ook het onderscheid tussen de techniek zagen (een pagina) en het gereedschap met verzameling aan zagen (een categorie) Inge Habex 3 aug 2006 18:45 (CEST)

Moderator

Hallo Inge, je bent nu moderator. Zou je nog even je E-Mailfunctie willen aanzetten? Als je een gmail-account wil, dan kan Effeietsanders je vast wel helpen (ik geloof dat hij nog uitnodigingen heeft). Succes Pjetter zeg't maar 8 aug 2006 22:39 (CEST)

Zodra ik de knopjes vind, zal ik dat doen. Ik heb trouwens als een gmail-account. Inge Habex 8 aug 2006 22:48 (CEST)
Voor de knopjes: je moet eventueel je cache legen. Je weet nu hoe het gaat toch? :-P Pjetter zeg't maar 8 aug 2006 22:40 (CEST)
:p Guide me trough... wat is een cache? Dan kan ik die legen. Inge Habex 8 aug 2006 22:48 (CEST)
Geen idee wat die cache is, maar ik heb hem geleegd, geloof ik. Dat heet idiot savant zeker? (control F5) Inge Habex 8 aug 2006 23:04 (CEST)
Prima gedaan. Als je wilt oefenen, bijvoorbeeld een test weggooien van een artikel of een wijziging terugdraaien. Dan maak je bijvoorbeeld Gebruiker:Inge Habex/Test aan. Dan kan je wat oefenen. succes Pjetter zeg't maar 8 aug 2006 23:08 (CEST)


NUMBEROFBOOKS

Hoi Inge, op de hoofdpagina heb ik het boekaantal vervangen door een sjabloon. Als je nu het boekaantal wilt wijzigen, dan hoef je alleen Sjabloon:NUMBEROFBOOKS te veranderen. Dit bespaard serverruimte, omdat iedere versie van een pagina die je opslaat in zijn geheel wordt bewaard. Aangezien het sjabloon vele malen kleiner is dan de hoofdpagina, scheelt elke opslag een behoorlijke hoeveelheid serverruimte. Koos Overleg 15 aug 2006 15:02 (CEST)

Oké, Koos. Van dat soort dingen ben ik me weinig bewust. Bedankt voor de tip! Inge Habex 15 aug 2006 15:14 (CEST)

Telwoorden

Hallo Inge, zie mijn overlegpagina svp.Nijdam 21 okt 2006 23:53 (CEST)

Quenya pagina's

Beste Inge, Ik heb volgend commentaar gegeven aan Londenp: [quote] Blijkbaar kennen de Nederlandstaligen niet echt het verschil tussen Wikipedia en Wikibooks. Het stoort mij dat er inconsistente veranderingen gebeuren. D.w.z. op de ene pagina vervangt iemand duaal door tweevoud, op een andere pagina dan weer adjectief door bijvoeglijk naamwoord. In plaats van een mooi document krijg je dan een rommelboeltje en volgens mij is het net de bedoeling van Wikibooks om een samenhangend geheel af te leveren.

En om politie-agent te gaan spelen die al deze inconsistenties voortdurend in 't oog houdt, heb ik ook geen zin.

Dus dan heb ik liever niet dat er materiaal van mij op deze manier door iedereen kan misvormd worden (en ik heb het echt niet over het verwijderen van typfouten hoor). Ik heb hetzelfde Wikibook trouwens op de Engelstalige site geschreven en daar is iedereen blijkbaar beter bekend met het verschil tussen Wikibooks en Wikipedia: want daar gebeuren er ook wel eens veranderingen, maar dan eerder om de consistentie te bevorderen dan om ze te verminderen.

Bovendien werd er op de Engelstalige versie overlegd vooraleer er iets veranderd werd, hier op de Nederlandstalige site gaat men er blijkbaar vanuit dat het werk van iemand anders nog vooraleer het voltooid is reeds veranderd moet worden (en het was echt niet eenmalig). Dus volgens mij reden genoeg om niet langer aan de Nederlandstalige Wikibooks deel te nemen. Ik wacht wel totdat Citizendium in het Nederlands beschikbaar komt. [/quote]

Sindsdien heeft hij mij gevraagd om toch verder te werken en zou hij erop letten dat er geen fundamentele veranderingen gebeuren. Maar ik heb er verder over nagedacht en volgens mij neemt dit niet het fundamentele probleem weg dat gebruikers te veel aangemoedigd worden om aan Wikibooks zelf wijzigingen aan te brengen terwijl dit volgens mij juist niet de bedoeling is van de originele Wikibooks. En om op je vraag te antwoorden: inderdaad het is mijn originele tekst over Quenya grammatica. Dit is inderdaad een eigen benadering die door eigen keuze van volgorde, voorbeeldkeuze, en zo onder het auteursrecht valt.

beste groeten,

Dirk_math

Butgetrecept

Hoi Inge, kun je de categorie "Categorie:butgetrecept" ook meteen even verwijderen? Groetjes, Sietske 8 nov 2006 11:00 (CET)

Dat was de bedoeling, zoals je zag :) Da's een opkuis waar we geen maand op hoeven te wachten. Typo's mogen altijd meteen opgekuist worden. Inge Habex 8 nov 2006 11:03 (CET)
Je bent me voor... :-) Sietske 8 nov 2006

11:01 (CET)

artikelen

Hallo Inge, ik zag dat je de artikelen voor geopedia van andere links had voorzien, hoe kan ik het snelst "mijn" artikelen van ~pedia naar hier verhuizen, en dat ze gelijk op de goede plaats staan?secar_one 11 nov 2006 20:29 (CET)

 • Gewoon de lijst zetten op Wikibooks:Import en dan haal ik ze hierheen. (kan alleen door een moderator) Inge Habex 11 nov 2006 20:31 (CET)

beide lijsten + achterliggende artikelen van soorten en families, zijn door mij opgezet (kijk maar in de geschiedenis ervan) graag beide lijsten inclusief achterliggende artikkelen, en het gehele "fotoboek" en "schetsboek", (inclusief de afbeeldingen en tekeningen (ook van mij ( - afkomstig).

De lijsten worden genoemd op mijn gebruikerspage aldaar: ook "secar one", dan kijk ik hier even rond hoe de "structuur" bij anderen er uit ziet, succes dansecar_one 11 nov 2006 20:40 (CET)

   • Ok, ik zet me in gang, maar wat afbeeldingen betreft, die kunnen niet zomaar overgeheveld worden. Je kan ze het best uploaden op commons en ze vandaaruit gebruiken zowel op wikibooks als op wikipedia (en anderen kunnen er dan ook makkelijker aan. Ik ga aan de slag met de artikelen. Inge Habex 11 nov 2006 20:43 (CET)

is goed, ik had al een afspraak lopen met gebruiker Siebrand over die afbeeldingen, als het goed is is er inmiddels een nieuwe sjabloon bij gekomen om bij de afbeeldingen de herkomst van vindplaats en collectie eigenaar aan te geven,

ojah, wat die artikelen betreft, ik heb dan ook de tijdstabellen en het artikel over "levend fossiel" hier nodig, alvast bedankt voor je hulpsecar_one 11 nov 2006 20:46 (CET)

Ps: al je artikels vanuit wikipedia die ik overhaal, komen met het prefix "Transwiki:" op wikibooks terecht. Zodra je alle linken hebt aangepast naar je wikiboek en de lay-out naar wens is, kan je de titel vervolgens wijzigen naar de correcte plaats in je boek (en zal dus bv. steeds beginnen met Geopedia). Ik begin met Transwiki:Paleobotanie (taxonomie) aangezien de andere link niet de letterlijke pagina in wikipedia is. Inge Habex 11 nov 2006 20:49 (CET)

 • Hallo Inge, zou ik de rest van de lijst kunnen krijgen??secar_one 16 nov 2006 18:59 (CET)

Licentiesjablonen

Ik heb hier nog een paar splinter-splanternieuwe licentiesjablonen. Als je deze goed vindt, ga ik ze, samen met nog een aantal anderen aanmaken. Ik onthul er nu drie... anders wordt de bewerkpagina van je overleg zo vol...

Bronvermelding   Gebruik toegestaan met bronvermelding
Het gebruik en verdere verspreiding van dit bestand is toegestaan, zolang de bron in de begeleidende tekst wordt vermeld. Het gebruik van een duidelijker omschreven Wikibooks:Sjablonen_voor_het_aangeven_van_de_licentiestatus_van_media|licentie wordt aanbevolen. De licentie moet hieronder voor zover mogelijk gespecificeerd worden.


This image can only be redistributed when mentioning the source.

Met dit sjabloon kun je aangeven, dat een afbeelding gebruikt mag worden met bronvermelding.

      Gebruik toegestaan onder voorwaarden

De afbeelding is auteursrechtelijk beschermd. Gebruik en verspreiding is toegestaan zolang reproductie niet misleidend is.

As long as reproductions in advertising or illustrations cannot be mistaken for genuine banknotes they can be used without prior authorisation of the ECB

The use of this image from the ECB is allowed as long as reproductions in advertising or illustrations cannot be mistaken for genuine banknotes

Met dit sjabloon kun je aangeven dat er copyright op een afbeelding zit, maar dat gebruik en verspreiding toegestaan is zolang reproductie niet misleidend is.

Auteursrecht   Dit mediabestand is auteursrechtelijk beschermd   Wikimedia-logo

Deze afbeelding, of een onderdeel ervan, bevat een officieel logo of ontwerp van de Wikimedia Foundation. Deze afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd en hebben geen GNU-licentie voor vrije documentatie|GFDL-licentie, maar kunnen binnen Wikimedia-projecten worden gebruikt.


This image, or a part of it, is w:Copyright|copyrighted by the Wikimedia Foundation. It contains one of the official logos or designs used by the Wikimedia Foundation or by one of its projects. Notwithstanding any other statement on this page this image has not been licensed under the GFDL.
© & ™ All rights reserved, Wikimedia Foundation, Inc.

Voor afbeeldingen van de Wikimedia Foundation waar copyright op staat.

Goede sjablonen? Laat het me zsm weten!

Ischa1 12 nov 2006 08:51 (CET)

OK... Ischa1 12 nov 2006 09:56 (CET)

structuur: Geopedia/boek

Hallo Inge, zoals je misschien al gezien hebt, heb ik een aantal van mijn oude artikelen inmiddels van Geopedia/~~ links voorzien, nu begon ik me af te vragen hoe ik het makkelijkst vanuit dit boek naar wiki-species moet linken met een snelle mogelijkheid tot "terugbladeren" daarnaast komen er per familie hier ook determinatie tabellen, daarbij maak ik dus gebruik van de afbeeldingen die in commons komen te staan en de soorten in species, (waarbij ik het liefst gèèn gebruik maak van ~pedia), hoe kan ik dan het makkelijkst de artikelen "combineren", kan ik artikelen nij elkaar zetten, en linken nnar een "plaats' op een pagina????

 • kan ik ook de rest van de lijst erbij krijgen??secar_one 17 nov 2006 18:40 (CET)
 • Ik heb de sjablonen bekeken, en moet toegeven dat het sjabloon bij rekenen (draaipagina??) inderdaad erg makkelijk zou zijn, ik kan dit inderdaad onderin plaatsen, om zo door de lijst van soorten te "wandelen"secar_one 18 nov 2006 12:05 (CET)
  • Dit wordt dan een draaipagina: fossiele planten, hoe maak ik die?secar_one 18 nov 2006 12:10 (CET)

Een licentiesjabloon

Wat vind je van dit sjabloon?

   Copyright

Deze afbeelding is auteursrechtelijk beschermd. Maar de uploader heeft toestemming gekregen van de auteur om deze afbeelding op Wikibooks te gebruiken. Voor commercieel gebruik en verspreiding is waarschijnlijk geen toestemming gegeven en deze afbeelding is niet gedoneerd onder de voorwaarden van de GNU Vrije Documentatie Licentie (GNU/GFDL)

Het is mogelijk dat de uploader deze afbeelding in werkelijkheid heeft geupload zonder toestemming. In dat geval wordt de afbeelding direct verwijderd.

De licentie van dit bestand moet indien mogelijk worden vermeld.

Als jullie dit sjabloon gaan invoeren, lijkt het me een goed idee om bij de uploadpagina dit als een vijfde licentiesjabloon neer te zetten. Als dit sjabloon dan geselecteerd wordt, verschijnt er gelijk een extra tekstveld waarin de uploader kan neerzetten, waar hij/zij de afbeelding vandaan heeft. Als de uploader dat veld leeglaat, wordt het sjabloon na het uploaden door jullie (geniale) software omgezet in het auteurssjabloon en is de afbeelding dus voor verwijdering genomineerd. Stuur je me er een bericht over terug?

Ischa1 22 nov 2006 14:22 (CET)

Euhmmm...

Hé, euhm... Inge? Mag ik iets vragen? Heeft iemand je welleens geblokkeerd? :)

Ischa1 22 nov 2006 18:20 (CET)

boek: Geopedia

Hallo Inge, ik wou je eens vragen om te kijken naar de volgende modules in het Geopedia boek,

ik wou graag je mening over de indeling en de leesbaarheid van mijn werk tot nu, secar_one 22 nov 2006 21:30 (CET)

Nog meer ideeën voor Wikibooks

Ik heb weer een aantal ideeën voor Wikibooks. Allereerst het welbekende idee voor een nieuw sjabloon. Ik heb een derde WIU-sjabloon bedacht.

Dit artikel moet in een andere vorm herschreven worden

Dit artikel voldoet nog niet aan de afspraken van Wikibooks. Om die reden is deze pagina op de lijst met te verwijderen pagina's gezet.

Als u een zinnige invulling voor deze pagina weet, aarzel dan vooral niet en vervang de tekst door uw bijdrage. Vergeet dan niet de pagina van de lijst te halen!

En ik heb een nieuw boek bedacht waarvan het de bedoeling is dat het een groot project wordt waar iedereen van Wikibooks aan mee kan en mag werken. Er komt een groot boek op Wikibooks met allemaal spelletjes die je kunt doen, zonder veel nodig te hebben en die je soms met de hele familie tegelijk kan doen. Ik zit al een fabriekenspel te bedenken... maar ook als er mensen andere spelletjes bedacht hebben, mogen ze, als ze het willen natuurlijk, het spel in het boek neerzetten. Zo hebben we uiteindelijk een gigantisch boek vol leuke spelletjes!

Goede ideeën? In elk geval, bedankt voor je aandacht. Ik zet deze ideeën ook op de overlegpagina's van Londenp en Effeietsanders! Ischa1 25 nov 2006 17:34 (CET)

Opties over mij

Hallo!

Ik heb gelezen, dat jullie in de lerarenkamer druk over mij aan het overleggen zijn. Ik heb gezien dat jullie een aantal opties voor mij bedacht hebben. In de paragraaf 'Ischa1' heb ik zelf ook mijn mening gegeven en uiteraard een optie gekozen. Als je wil weten wat ik heb neergezet, klik hieronder! Groetjes!

[1]

Ischa1 25 nov 2006 19:36 (CET)

Nog 8 minuten !!

:-P

Pjetter zeg't maar 26 nov 2006 23:52 (CET)

Grijnz, ja en dan moet een mens gaan slapen! (I'll be back) als het tegen dan al niet allemaal weg is Inge Habex 27 nov 2006 06:53 (CET)

Blok

Hoi, Londenp.

Ik heb een nieuw sjabloon bedacht voor op de pagina die verschijnt als je geblokkeerd bent. Hier is 'ie! Wat vind je ervan? Laat het me weten. Ischa1 29 nov 2006 12:05 (CET)

Over het door u geselecteerde onderwerp is in Wikibooks nog geen artikel aanwezig, of u heeft zelf gevraagd om een bestaand artikel te mogen aanpassen. Normaal gesproken zou u onder deze omstandigheden de gelegenheid worden gegeven een tekst te schrijven, maar u heeft op dit moment geen schrijftoegang tot het systeem.

Uw gebruikersnaam of IP-adres is geblokkeerd waardoor u geen artikels kunt bewerken. De blokkade duurt {{{1}}} en de reden luidt: {{{2}}}.

Als u het er niet mee eens bent, kunt u contact opnemen met de Nederlandstalige Wikibooks. Wees duidelijk en vergeet vooral niet uw IP-adres te vermelden. Uw IP-adres is {{{3}}}.

Is dit een goed sjabloon? Ischa1 9 dec 2006 21:10 (CET)

kan de pagina blijven bestaan. Vermeld redenen voor behoud op de genoemde lijst.


Sjabloontje?

Is dit een goed sjabloon? Ischa1 9 dec 2006 21:09 (CET)

   Van deze pagina wordt betwijfeld of het relevant genoeg is voor opname op Wikibooks

Het onderwerp van deze pagina is niet geschikt voor het Wikibooks-project. De pagina is daarom genomineerd voor verwijdering.

Hier is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor verwijderingsnominatie te vinden. Na plaatsing op de verwijderlijst blijft dit artikel vier weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als binnen die tijd wordt besloten dat het onderwerp wel geschikt is, kan de pagina blijven bestaan. Vermeld redenen voor behoud op de genoemde lijst.


Nieuw sjabloontje!

Hoi!

Wat vind je van dit sjabloontje? Wat denk je: is het bruikbaar op Wikibooks? Bedankt voor je aandacht!

Groetjes en nog een fijne kerst!!!

Ischa1 25 dec 2006 19:37 (CET)

   Deze pagina is genomineerd voor verplaatsing

Deze pagina hoort beter thuis in een ander Wikimedia-project en is daarom voorgedragen voor verplaatsing (via transwiki).

Lees hier of op de lijst met te verwijderen pagina's waarheen het artikel verplaatst zal worden.
Na de verplaatsing zal het artikel hier verwijderd worden.
Wil je alsnog wijzigingen aanbrengen, doe dit dan op het nieuwe transwiki-adres van deze pagina.


Wikijunior

Hoi Inge,

Mooie voorpagina !! Pjetter zeg't maar 15 jan 2007 12:18 (CET)

Thanks :) (met een beetje dank aan de Engelstalige Wikijunior) Inge Habex 15 jan 2007 12:39 (CET)

Update

Hoi Ischa, je hebt het wellicht gemerkt: er wordt hard gewerkt aan je boek Natuurkunde voor kinderen. Het is intussen herdoopt tot "Wikijunior: Natuurkunde" en is nu officieel een Wikijunior-boek :-)

Ik heb een aantal pagina's uit je boek verplaatst naar "Aardrijkskunde voor kinderen" dat onder de titel Wikijunior: Aardrijkskunde loopt. Misschien wil je daar ook wel verder aan werken?

Wat de toetsenbank betreft... je hebt er erg leuke ideeën in gestoken, maar een "toets om een toets" draait niet bij tot kennis verwerven. Ze moeten natuurlijk wel gelinkt worden aan een boek.

Je lijkt me een prima kandidaat om een Wikijunior-boek te schrijven. Bijvoorbeeld over Morse of over de euro?

Wat de sjablonen betreft... ik heb al een paar keer proberen duidelijk te maken dat we momenteel echt wel genoeg sjablonen hebben om wikibooks goed te laten werken. Ze zijn nu echt nog niet nodig. Over een jaar herzien we de stand van zaken wat betreft sjablonen, ok?

Maar er is nu iets veel leukers om te doen... Wikijunior!!! Ik hoop je er geregeld terug te vinden! Groetjes, Inge Habex 18 jan 2007 05:06 (CET)

ANTWOORD: Wat een leuk bericht zeg! Echter, zowel die info over de euro als over Morse heb ik van Wikipedia afgeritst, ik weet er zelf dus niks van.
Wat dat aardrijkskunde betreft, aardrijkskunde is niet mijn beste vak. Ik kan misschien wel voor een aantal topo-oefeningetjes zorgen... en dan breidt ik de topotoetsen in de toetsenbank ook wat uit.
Maargoed... ik moet stoppen, want zometeen moet ik mijn bed in. Tot morgen!
Ischa1 18 jan 2007 21:35 (CET)
PS: waait het bij jou ook zo?

RE: Plaatjes DRINGEND

Hoi Ischa, er zijn nog enkele van jouw plaatjes op de verwijderlijst van deze week. Kan je de licenties en bijkomende uitleg in orde brengen aub? Ik geef je de precieze lijst van hetgeen je nog moet toevoegen.

Het gaat om:

  • Geef de naam van de persoon die deze foto maakte.
  • Welke stofjes vormen deze figuur?
  • Op welke ondergrond ligt deze figuur? (keukentafel?)
  • Hoe werd deze figuur gecreëerd?
 • een verklaring als "gevonden in wikiprojecten" is niet genoeg!!!
  • Foto van de auto afkomstig van ... ?
  • Foto's van aarde en zon afkomstig van ... ?
  • Tekening van fabriek afkomstig van ...?
  • Netjes bijvoegen dat de compositie van jouw hand is.

Inge Habex 19 jan 2007 16:32 (CET)

Bekijk de afbeeldingen. Ik heb de sjablonen aangepast. Ischa1 19 jan 2007 16:41 (CET)

Wikijunior geschiednis

Hoi Inge, leuk dat je zo enthiousiast over mijn idee bent, ik wou toch even overleggen voor ik daadwerkelijk ga invullen, met name de titelgeving: geschiedenis of tijdreizen, verder of ik het gemaakte sjabloontje voor de inrichting zo mag gebruiken, het sjabloontje hier onderin zodat je naar andere geschiedenis boekjes kan springen, en het categorieboompje die ik hieronder had gemaakt, wat denk jij??secar_one 22 jan 2007 15:33 (CET)

sjabloontje geschiedenisboekjes

Joi, Inge, even over het sjabloontje, je hoeft de pagina's niet zelf te maken, dat doet het sjabloon voor je, je moet alleen de module pagina maken, vervolgens plak je invul gedeelt, en geef je bovenin een andere naam, hij genereerd de pagina's zodra je op de link klikt, ik heb hieronder een invul stuk geplakt, je kan de titel: Geschiedenis van Inge veranderen door bijv. tijdrijzen met Inge, hij vult de vakken zelf in, als je een hoofdstuk een naam wil geven vul je die in na het is gelijk teken, moet je alleen het nieuwe boekje bijschrijven in het sjabloontje onderin: Wikijuniorreeks (submodules), ook deze naam kan veranderd, er is namelijk nog niets ingevuld, secar_one 22 jan 2007 15:52 (CET)


Een reeks van geschiedenisboekjes voor de jeugd: Wikijuniorreeks.

Delfshaven | Delft | Rotterdam | Schiedam | Vlaardingen


Wat nog niet klopt in je sjabloon is dat de hoofdstukken "module" voor hun naam krijgen. Inge Habex 22 jan 2007 15:56 (CET)

 • Ok, "Module"eruit, en nu??
  • je kan trouwens ook verschillende kleurtjes gebruiken,
   • Hieronder heb ik het "invulgedeelte zonder accolades, ziet er simpel uit zo hèh, secar_one 22 jan 2007 16:10 (CET)


//GeneriekModule| | modulenaam = Geschiedenis van Inge | kleur1 = lightblue | kleur2 = lightcyan | links1 = eerste stapjes | rechts1 = Inge leert fietsen | links2 = Inge 1ste schooldag | rechts2 = Inge op zwemles | links3 = Kalverliefde | rechts3 = Inge wordt mama | afbeelding = | submodules = Geschiedenis Wikijuniorreeks //

  • Ok, wat wordt de tietel van de reeks?
  • wat wordt de titel per boekje?secar_one 22 jan 2007 16:30 (CET)

Ben je er nog??

Hoi Inge, ik heb de naamgeving aangepast, er kunnen een aantal pagina's en categorieën nuweg, ik ga na het eten beginnen met [:Wikijunior: Tijdreizen door Delfshaven]], als je inderdaad een betere naam weet voor "introductie"~hoor ik dat graag,

 • Wat dacht je van een algemene vraag: Waar ligt Delfshaven?, secar_one 22 jan 2007 17:23 (CET)
 • Goed plan. En ik was al aan het verwijderen. Dus nog even en de kladjes enzo zijn netjes opgeruimd. Inge Habex 22 jan 2007 17:25 (CET)
  • Ok, dan kan jij mooi hierboven je dagboek bijwerken, (knipoog), secar_one 22 jan 2007 17:27 (CET)
    • De hele titel / naamgeving en structuur wenselijk zo?? secar_one 22 jan 2007 17:47 (CET)

Tijdreizen

Heeeeeeeee!

Ik heb in Wikijunior een idee voor een nieuw boek neergezet. 'Tijdreizen'! In dat boek moet informatie komen over diverse tijdperken uit de wereldgeschiedenis, van de oertijd tot het heden.

Eén pagina is al gereed: de inhoud. Eventueel kunnen er nog een aantal dingetjes aan worden toegevoegd of weggehaald. Misschien kan er nog wel een tijdlijn komen!

Leuk idee? Klik hier voor de inhoud!

Ischa1 23 jan 2007 19:40 (CET)

Toekomst

Hoi Ischa, ik zag dat je een benieuwend boek hebt aangemaakt met de titel "Toekomst". Wat voor een informatief boek wil je hier van maken? Heb je een idee van indeling en inhoud? Ik ben benieuwd! Inge Habex 31 jan 2007 22:18 (CET)

Vergissinkje! Hier wil ik geen boek van maken: het is een hoofdstuk van het Wikijuniorboek 'Tijdreizen'! Het stukje wat ik heb ingetikt, dient als inleiding. Verder kunnen er nog vooruitzichten komen. Wat kan er in de toekomst zoal gebeuren met het mileu? Worden alle boeken vervangen door computers? Etcetera-etcetera. Ischa1 1 feb 2007 15:22 (CET)

Hallo Inge, bedankt voor de prachtige versie van de afbeelding van de Ring!

Dirk math 8 feb 2007 08:07 (CET)

Boek Windows XP

Beste Inge,

informatie schermafdrukken Microsoft.

Catienpetji 19 feb 2007 15:06 (CET)

Hoewel u zelf schermafdrukken van Microsoft-producten kunt maken en het formaat daarvan kunt aanpassen, mag u de schermafbeelding en/of titelbalken, keuzelijsten, dialoogvensters en pictogrammen op geen enkele manier veranderen. 

Inderdaad, goeie link Catienpetji. Hierin staat dat je schermafbeeldingen mag gebruiken onder bepaalde voorwaarden, maar deze stemmen niet overeen met de GFDL-voorwaarden waaraan afbeeldingen binnen de WikiMediaFoundation (en dus ook wikibooks) moeten voldoen. GFDL wil zeggen dat je mits vermelding van de bron alles kan en mag dan doen met die afbeelding. Je mag ze veranderen, verkopen, er de spot mee drijven (mocht je daar zin in hebben) enzoverder. Dat staat Microsoft dus duidelijk allemaal niet toe en bijgevolg zijn screenshots (tenzij met uitdrukkelijke toestemming van MS) niet bruikbaar op Wikibooks. Inge Habex 19 feb 2007 17:47 (CET)

Plantkunde

Hoi Inge. Hoe geef je bij voorkeur links naar Wikipedia weer: als Tuinbouw of Tuinbouw? Vriendelijke groet Maywind 20 feb 2007 14:52 (CET)

Bedankt voor je antwoord Inge. Gezien deze pagina zowat uitsluitend links naar Wikipedia bevat en ik er ook geen tientallen externe links van kan maken, laat ik het voorlopig staan zoals het nu staat? Groeten, Maywind 20 feb 2007 19:47 (CET)

Geopedia/evolutie

Bedankt Inge voor de feedback bij bovenstaand thema,

Ik zie dat de hoofdpagina 'Evolutie'binnen het Geopediaproject vervat zit en daarom verwijderd zal worden. Begin ik met een nieuw boek onder een andere titel? Kunnen de aangemaakte pagina's naar een andere plaats gemigreerd worden? Ik wil graag weg uit de Geopediastructuur, waar ik gewoon door de pagina 'Evolutie'te maken in beland ben.

Eerst wil ik het boek 'De menselijke evolutie' afwerken (alleszins voor 29 april). Daarna kan ik, op eigen ritme en tempo de eerste drie hoofdstukken als aparte hoofdstukken uitwerken.

Jos Punie


Cursus

Hoi Inge, Ik weet eigenlijk niet echt of mijn cursus daarin past omdat hij vanaf nul begint. Ik zou niet weten hoe ik mijn cursus in Programmeren in C++ moet kaderen.

Debaere Brecht

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.