Veilig op het internet/Spam: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
*Orde scheppen in een enorme toevloed van mails neemt veel tijd in beslag, en er bestaat een kans dat goede mails ook verwijderd worden.
 
*spam-mailsspammails gebruiken internet onnodig (vooral een probleem voor de providers; het merendeel van de verstuurde mails is spam)
 
==Probleem voorkomen==
*Maak een tweede adres aan, liefst zonder uw naam in, en gebruik dit om te registreren op fora, en om in te geven op andere sites waarvan te verwachten is dat het e-mailadres zal gebruikt worden voor spam;
* Maak eventueel een derde of vierde adres aan. zo heeft U een zakelijk, privé en een of meerdere 'rotzooi' adressen.
 
 
;Houd uw veilig e-mailadres veilig
*Vul dit adres zo weinig mogelijk in op webformulieren;
*Indien je toch een spammail krijgt, probeer dan niet uit te schrijven. Zo weet de spammer dat iemand het mail-adres gebruikt (handig indien alle mailadressen stelselmatig afgelopen worden), plaats de verzender eventueel op je blokkeerlijst;
*Geef op internet niet zomaar dit mailadres door (zelfs op bonafide sites), spiders (zoekrobots die het internet afstruinen), herkennen de typische structuur van het emailadrese-mailadres, en onthouden hetdit adres. Plaats je e-mail daarom bijv. als <code>gebruiker [at] hotmail.com </code>, of <code>gebruiker#nospam#@hotmail.com (verwijder de #nospam#)</code>. Mensen kunnen dit nog lezen, de spiders herkennen dit niet als e-mail.
*Forward zgn. 'kettingmails' (met een leuke foto, of een powerpoint) niet door, als er in de ketting één malafide persoon zit (of een persoon met [[Veilig_op_het_internet/Ware|spyware]]), dan kunnen al de e-mailadressen in de mail gespamd worden.
* Houd ook de adressen van anderen veilig. Wanneer U een emaile-mail verstuurt naar meerdere personen, voeg deze dan niet in bij het aan (to)-veld of het cc(carbon copy)-veld, maar bij het bcc (blind carbon copy)-veld. De inhoud van het bc-veld wordt aan geen van de ontvangers van Uw email getoond, waardoor deze adressen 'veilig' blijven. Vul bij het aan (to)-veld Uw eigen adres in. Hiermee zorgt U ervoor dat ieder ontvanger alleen Uwuw mailadres ziet en niet dat van de andere ontvangers. Hiermee voorkomt U het verzamelen (harvesten) van mailadressen door anderen. Wanneer het wel nodig is dat iedereen de adressen van elkaar ziet kunt U vanzelfsprekend het cc-veld gebruiken.
 
 
;Technische hulpmiddelen
**het onderzoeken of de mail spamfilters wil misleiden, door het vermijden van sommige termen (zie hierboven), bijv. "<code>hardc0re p0rn</code>";
**een grote hoeveelheid HTML-code, opnieuw gebruikt door de spammers om de filters te misleiden
*Yahoo! heeft een techniek ontwikkeld genaamd, ''domain keys''. Deze techniek is strikt genomen geen antispammethode, maar een manier om te kunnen verifiëren of de afzender inderdaad de afzenderdegene is die hij pretendeert te zijn.
 
 
;Herken zelf spam
10.996

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu