Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Tobe Baeyens

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Vangelis in het onderwerp Verzoek

Goedendag 9710078,

Hartelijk Beste Tobe Baeyens, welkom op Wikibooks!

Met serieuze medewerkers kan Wikibooks verder uitgroeien tot een groter en nuttiger project. Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.

  • Volg vooral de Lerarenkamer, daar verschijnen af en toe belangrijke mededelingen.

Veel plezier en succes namens alle collega's!

P.S.: Overleg ondertekenen doe je met 4 tildes, dus: ~~~~, of door op de onderteken-knop op de werkbalk te klikken.

Dit bericht verschijnt niet automatisch, maar wordt geplaatst door een gebruiker die de moeite neemt om jou persoonlijk te verwelkomen op Wikibooks.


U heeft een originele naam :-). Dank voor uw bijdragen tot nu toe en veel plezier gewenst op Wikibooks. Firefox 24 feb 2005 13:21 (UTC)

Beste gebruiker, zou u uw geuploade afbeeldingen onder een licentie willen vrijgeven? Bijvoorbeeld {{GFDL}} of {{PD}}? (GNU Vrije Documentatie Licentie, Publiek domein) Firefox 26 feb 2005 12:37 (UTC) Graag, kunt u me zeggen hoe ik dat moet doen?

Zeg maar je en jij hoor. (Ik ben van 1986)
De afbeelding vrijgeven onder een licentie kan gewoon door een sjabloon neer te zetten. Dat gaat door {{sjabloontekst}}. Een mogelijke licentie is bijvoorbeeld {{GFDL}} of {{PD}} Een voorbeeld van hoe dat eruit komt te zien is op de volgende pagina's te zien:
Groet, Firefox 26 feb 2005 14:31 (UTC)


Dag 9710078, kan je vertellen waar de afbeelding Afbeelding:Perkenwet.png vandaan komt? Heb je die zelf gemaakt? Zou je dat kunnen aangeven op de betreffende pagina, graag met, zoals Firefox opmerkte, een {{GFDL}} of {{PD}}-sjabloon. Bedankt en succes verder! Mtcv 13 mrt 2005 21:00 (UTC)

De afbeeldingen die ik vandaag heb toegevoegd komen of van de nederlandstalige wikipedia, of van de engelstalige wikibooks. Er staat niet altijd een licentie bij, dus ik weet niet goed welke ik dan moet nemen.
Als er daar niets bij staat, zou ik er inderdaad geen sjabloon bij zetten. Maar wel graag erbij zetten waar je het vandaan hebt. Als iemand aangeeft dat hij het zelf gemaakt heeft en uploadt, is dat standaard GFDL. Mtcv 13 mrt 2005 21:28 (UTC)

Fysica/Natuurkunde

[bewerken]

Hoi 9710078,

Ik zag dat je druk bezig was met modules over Fysica. Mooi dat dit wordt opgepakt. Ik had nog een kleine opmerking. Er bestaat al een boek Mechanica op Wikibooks. Misschien is dit (deels) te integreren in Fysica/Mechanica. Het oude Mechanica kan dan een redirect hierheen worden. Zo voorkomen we dat er dubbele boeken over hetzelfde onderwerp ontstaan. Hetzelfde zou ik willen zeggen over Fysica/Inleiding en Natuurkunde. Als dit is gedaan kan ook op de hoofdpagina 'natuurkunde' worden vervangen door [[Fysica/Inleiding|Fysica]] (Natuurkunde).
Verder wilde ik even kwijt dat ik het bijzonder fijn vind dat u Wikibooks een beetje nieuw leven inblaast. Groet, Firefox Overleg 14 mrt 2005 19:24 (UTC)

Opmerking: bovenstaande link Fysica inleiding is nu te vinden onder Fysica/Inleiding Mtcv 26 apr 2006 22:39 (UTC)
En ik had nog een kleine opmerking. Ik zag dat je de stellingen in boxjes zet. Ziet er netjes uit! Het is misschien een idee, om de opmaak van dit boxje in een sjabloon te plaatsen, zodat veel werk bespaard kan worden. Daarnaast is een sjabloon achteraf in een keer te wijzigen en deze 'handgemaakte' boxjes niet. Kijk bijvoorbeeld eens op Wikibooks:XHTML sjabloon voor uitleg.
Groet, Firefox Overleg 14 mrt 2005 19:52 (UTC)

Bedankt voor de positieve feedback. Ik zal proberen om de pagina's van natuurkunde zo goed mogelijk te integreren in de fysica pagina's. Ik ben wel begonnen met een handleiding Fysica te schrijven die vertrokken is van (en hoort bij) Boeken volgens het vlaamse leerplan van de examencommisie. Aangezien het vlaamse leerplan niet veel verschilt van het nederlandse kan dit weinig problemen geven. Wat wel niet de bedoeling is, is een wikibook te schrijven op universitair niveau. Het is ook niet mijn bedoeling volledig te zijn. Het moet allemaal begrijpbaar zijn voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Daarom ben ik ook een nieuw boek begonnen. Het bestaande stuk over mechanica in het wikibook over natuurkunde is goed in het begin, maar wordt iets te diepgaand naar het einde toe, relativiteitstheorie en atoomfysica gaan me voorlopig iets te ver. Niets houdt anderen echter tegen om hierover bijkomende hoofdstukjes te schrijven (of complete wikibooks). Misschien moet er dan wel een opmerking gemaakt worden in het overzicht dat deze hoofdstukken een ander niveau hebben.

Op de engelse wikibook is dat trouwens de manier van werken. Er bestaat een wikibook inleiding in de natuurkunde, en dan enkele wikibooks over gespecialiseerde onderwerpen (relativiteitstheorie, atoomfysica, electronica,...)

Ik zal ook eens kijken naar dat sjabloon. Het lijkt me een goed idee daar gebruik van te maken. Ik maak er deze week nog werk van. --9710078 14 mrt 2005 20:38 (UTC)

Sjabloon:Fysicawet

[bewerken]

Ik heb het Sjabloon:Fysicawet op de verwijderlijst gezet, omdat je het hebt vervangen door het sjabloon wet. Als het neit de bedoeling is dat dit sjabloon wordt verwijderd, graag even commentaar leveren op de te verwijderen-lijst. Als je voortaan een bepaalde pagina hebt/ziet die echt niet logisch is en niet gebruikt wordt (bijv. verkeerde titel), dan graag zelf de pagina op de verwijderlijst zetten. Hij wordt dan binnen een maand verwijderd. Succes met de cursus Fysica verder! Firefox Overleg 18 mrt 2005 18:39 (UTC)

Edits

[bewerken]

Beste gebruiker,

Allereerst lof voor de enthousiaste inbreng! Dit wordt een mooi wikiboek. Ik heb wel een suggestie, ik zie dat je vaak kleine aanpassingen op eerdere edits maakt, soms wel een handvol in luttele tijd. Met de knop 'Toon bewerking ter controle' kun je het geschrevene ook controleren en aanpassen alvorens het in de database op te slaan. Dit heeft als voordeel dat de lijst met recente wijzigingen niet zo snel volloopt, dat anderen makkelijker kunnen volgen wat je aanpast of toevoegt, maar vooral dat de database niet onnodig belast wordt: elke keer dat een artikel gewijzigd wordt, al is het maar het toevoegen van een spatie, wordt de vorige versie in zijn geheel in het archief opgeslagen, en daar voor eeuwig bewaard. De servers kunnen de de grote archieven nauwelijks aan. Verder alle plezier gewenst bij deze zeer waardevolle arbeid. Erik Zachte 19 mrt 2005 04:50 (UTC)

Commentaar verplaatst

[bewerken]

Ik heb jouw commentaar op de gebruikerspagina van Huibc verplaatst naar zijn overlegpagina, waar het overleg plaatsvindt. Groeten Londenp zeg't maar 7 jun 2006 21:39 (CEST)Reageren

Gebruikersnaam

[bewerken]

Hallo Tobe, ik zit eigenlijk een beetje verveeld met het volgende probleem: volgens de aanwijzigingen bij aanmelding moet een gebruikersnaam aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet hij bv. leesbaar zijn en mag ie niet uitsluitend uit cijfers bestaan.
Waarom nooit iemand eerder je hierop gewezen heeft, is me niet duidelijk. Wellicht om je niet af te schrikken, want iemand als jij is een behoorlijke meerwaarde voor wikibooks.
Maar zie je het zitten in de aanloop naar het ronselen van een hoop nieuwe auteurs (zoals o.a. op het congres voor leerkrachten wetenschappen) om je naam conform de aanwijzingen te maken?
Op die manier hebben we meer houvast om in de toekomst kordaat te kunnen optreden tegen ongepaste namen. En zo vermijden we mogelijke onenigheid in de trend van "waarom mag die wel tegen de regels in en ik niet".

Hier zijn de voorwaarden waaraan een goede gebruikersnaam zou moeten voldoen volgens wikibooks:

  • Uw gebruikersnaam later wijzigen is moeilijk. Kies daarom een goede.
  • Gebruik geen gebruikersnamen die beledigend, aanstootgevend of verwarrend kunnen zijn.
  • Kies een leesbare naam dus geen nummer, code, e-mailadres, domeinnaam of merknaam.
  • Gebruikersnamen moeten beginnen met een hoofdletter.
  • Kies geen gebruikersnaam die de naam is van een politicus, beroemdheid of religieuze persoon of gebeurtenis.
  • Een gebruikersaccount is persoonlijk. Deel het niet met anderen.

Hartelijk dank bij voorbaat en ook van mij welkom hier! Inge Habex 10 mei 2007 18:31 (CEST)Reageren

Inge, mijn naam mag gerust gewijzigd worden hoor. Ik heb die lang geleden zo aangemaakt en ik wist niet goed hoe ik hem moest wijzigen. Ik zou graag gewoon Tobe Baeyens als gebruikersnaam hebben. Kan jij me zeggen hoe ik dat kan veranderen. 9710078 10 mei 2007 23:43 (CEST)Reageren
Eerst gewoon opnieuw inschrijven (klik bij inloggen) en dit keer de naam Tobe Baeyens kiezen. De developers zijn normaalgezien in staat om anonieme bijdragen toe te kennen aan een gebruikersnaam, maar ik weet niet of ze dat ook kunnen voor aangemelde bijdragen. Je kan na nieuwe registratie natuurlijk wel beide accounts naar elkaar doen verwijzen. Inge Habex 11 mei 2007 07:03 (CEST)Reageren
Is de renameuser exstensie hier niet veel handiger voor? Catienpetji 11 mei 2007 08:23 (CEST)Reageren
Ik kan de gebruikersnaam wijzigen. Graag een expliciet aanvraag voor wijziging op Wikibooks:Verzoekpagina_voor_moderatoren#Wijzigen_gebruikersnaam, terwijl je ingelogd bent als 9710078. Door de naamswijziging zullen alle bijdragen gedaan met 9710078 aan de nieuwe gebruikersnaam worden toegewezen (ook terugwerkend). Maar dus niet vooraf de account:Tobe Baeyens aanmaken, want dan kan dat niet meer. Met vriendelijke groeten Pjetter zeg't maar 11 mei 2007 08:38 (CEST)Reageren
Bij deze ben ook ik weer wat wijzer wat mogelijkheden betreft. Super! Inge Habex 11 mei 2007 18:35 (CEST)Reageren
Hallo Tobe,
Bij deze is je naam gewijzigd van 9710078 in Tobe Baeyens. Je kunt nu gewoon inloggen met als gebruikersnaam Tobe Baeyens en het wachtwoord hetzelfde als wat je voorheen al had. Koos Overleg 11 mei 2007 20:52 (CEST)Reageren

Quo Vadis ... met 'Fysica'

[bewerken]

Beste,

Ik zie dat jij één van de weinige Vlaamse vertegenwoordigers zijt i.v.m. het boek over Fysica. Ik vind het niet goed dat men de indruk geeft van alles over een onderwerp te vertellen, als men alleen maar een sterk vereenvoudigd geval geeft. B.v. men definiëert arbeid van een kracht als kracht x verplaatsing, zonder er ergens bij te zeggen dat dat enkel geldt voor een constante kracht. Eén ogenblik denken over hoe je dat bij de kracht van een veer moet toepassen leidt al tot grote vraagtekens. Kracht bij het begin van het indrukken gebruiken (die is nul!)? op het einde? in het midden? een gemiddelde? Behoud van mechanische energie wordt opnieuw vermeld zonder de voorwaarde dat er enkel potentiaalkrachten mogen werken. Een goed handboek moet voor mij duidelijk maken wat de grenzen zijn van de toepasbaarheid van de formules die men geeft. Als men dat niet doet kweekt men mensen die denken dat ze over alles de klok gehoord hebben, maar nergens een klepel weten hangen. Ik vind dat het huidige niveau van dit fysica boek voor een groot deel niet het niveau haalt van de Vlaamse fysicahandboeken voor het ASO.

Men moet zich toch eens dringend bezinnen over de vraag of men de stof niet op 2 niveau's moet behandelen: een eenvodig niveau voor mensen zonder kennis van differentiëren en integreren, en een meer gevorderd niveau voor mensen die dat wel hebben. Uiteindelijk hebben de meesten op het einde van het secundair daar wel enige kennis van en zou het dus ook voor hen interessant zijn om te zien hoe de niet-vereenvoudigde formules eruit zien.

Groeten,

Huibc 1 aug 2007 10:52 (CEST)Reageren

Ik ben sinds enkele dagen gestart met een boek "Klassieke Mechanica" waar de onderwerpen wel op een dieper niveau kunnen behandeld worden. Mijn bijdragen over 2-dimensionele kinematica en over rotatie, die in het boek"Fysica" niet op hun plaats zijn, heb ik reeds naar daar gecopieerd. Je kunt ze in Fysica wissen of laten staan, maar ik zal ze daar niet meer verder onderhouden. Ik hoop dat dit een oplossing is waarmede iedereen tevreden is.
Huibc 9 aug 2007 17:02 (CEST)Reageren

Hallo,

Ik heb er geen enkel probleem mee dat er parallel boeken ontwikkeld over Fysica met een hoger niveau. Eventueel kan het huidige boek dan hernoemd worden (in bv. Fysica voor het secundair onderwijs).

Ik vind het wel vervelend als aan het huidige boek Fysica informatie wordt toegevoegd die een heel andere doelgroep aanspreekt. Dit boek richt zich op lezers met weinig wiskundige achtergrond.

Tobe Baeyens 13 aug 2007 18:14 (CEST)Reageren

Toch even eraan herinneren dat men mij verwezen heeft naar het boek Fysica als de plaats waar mijn tekst beter thuis zou zijn dan in Wikipedia. Ik had mijn tekst over algemene rotatie in Wikipedia laten staan omdat hij duidelijk niet thuis hoort in het boek Fysica, maar anderen hebben die toch verplaatst. Nogmaals: ik heb er geen enkel bezwaar tegen dat je mijn teksten rond rotatie en rond kinematica in 2-D verwijdert. Alleen vind ik dat dat eerder uw beslissing moet zijn. Huibc 14 aug 2007 09:44 (CEST)Reageren

Fout in afbeelding?

[bewerken]

Hoe Tobe,

Volgens deze opmerking zit er een fout in een door jou gemaakte afbeelding: https://nl.wikibooks.org/w/index.php?title=Fysica/Deeltjesmodel&curid=1489&diff=76615&oldid=67333&rcid=60747

Graag aandacht daarvoor Pjetter zeg't maar 1 okt 2007 14:18 (CEST)Reageren

Hallo, Deze afbeelding komt van wikipedia. Ze is dus niet door mij gemaakt. Zelf dacht ik dat zowel rijpen als sublimeren een juiste benaming was. Tobe Baeyens 1 okt 2007 21:42 (CEST)Reageren
Ja dacht ik ook, nu lijkt Wikipedia te praten over desublimeren. Ik weet het nu niet meer....Pjetter zeg't maar 1 okt 2007 22:35 (CEST)Reageren

Wikimedia Conferentie - 27 oktober

[bewerken]

Hallo Tobe,

Op 27 oktober vindt de Wikimedia Conferentie Nederland 2007 (te Amsterdam) plaats, met het thema "Wiki's en Educatie". Misschien is het voor je interessant om aanwezig te zijn? Ik denk dat we als regelmatige bijdragers daar prima Wikibooks kunnen promoten en dat we op die manier meer mensen enthousiasmeren hier mee te werken! Bovendien lijkt het me leuk als we elkaar wat beter leren kennen en met elkaar kunnen spreken over hoe we dit verder willen ontwikkelen. Het programma omvat ondermeer lezingen over hoe Wiki's worden toegepast in diverse onderwijsprogramma's (de VU en Radbout universiteit bijvoorbeeld), er is een lezing over Wikiboeken door Inge Habex en een lezing door Florence Devouard, de voorzitter van de Wikimedia Foundation en ook interessant is de introductie tot Wikiversity. Het volledige programma kun je terugvinden op onze website, en ik hoop van harte dat je kunt komen! Met vriendelijke groet, Pjetter zeg't maar 12 okt 2007 23:18 (CEST)Reageren

Verzoek

[bewerken]

Beste Tobe Baeyens, Volgens de geschiedenis ben je een van de gebruikers die begonnen is (of heeft bijgedragen) aan het hieronder vermelde WikiBoek(en). Sommige boeken hebben zulk een summiere inhoud dat ze op de Verwijderlijst zijn of worden geplaatst.

Bij deze het verzoek om eens te overwegen of je het/de boek/en weer een duwtje kan geven in de richting van 'af'. Pas dan wel de voortgangsindicator aan in de infobox (bi) van het boek, ook als je vindt dat het boek 'af' is.

Mocht je geen tijd/zin meer hebben verder te gaan geef dat dan alsjeblieft ook even door. We kijken uit naar je bijdragen of reactie op Overleg_gebruiker:Vangelis/Voortgang_WB.

Samen maken we WikiBooks Groet, --John angelis. overleg 30 nov 2013 17:42 (CET)Reageren

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.