Kookboek/Hongaarse cocktail

Uit Wikibooks
Hongaarse cocktail
Categorie voorgerecht
Aantal porties 4 à 5
Bereidingstijd 30 min
Moeilijkheidsgraad gemakkelijk

Voorgerecht | Receptenindex

Ingrediënten[bewerken]

Voor de cocktail[bewerken]

 • ongeveer 200 gr knoflooksalami (in plakken van c.a. 5mm dik)
 • 1 potje augurken (c.a. 380 gr netto)
 • 2 à 3 rode paprika's (afhankelijk van het formaat)
 • slablaadjes

Voor de saus[bewerken]

Bereiding[bewerken]

 1. Laat de augurken goed uitlekken, snij dan de salami, augurk, en de van zaden en zaadlijsten ontdane paprika in smalle reepjes (c.a. 5x5mm) en meng dit in een kom losjes door elkaar. Maak het op smaak af met wat peper en citroensap, zout is in verband met de salami, en augurken doorgaans niet nodig.
 2. Leg in 4 of 5 cocktailglazen een mooi blaadje sla, en verdeel het cocktailmengsel over de glazen. Zet ze tot aan het serveren afgedekt in de koelkast.
 3. Roer van de zure room en mayonaise een gladde saus, en breng deze op smaak met, wat tomatenketchup, paprikapoeder, fijngehakte peterselie, en eventueel wat citroensap en peper, bewaar de saus tot aan het gebruik afgedekt in de koelkast.
 4. Schep vlak voor het opdienen wat van deze saus over de cocktails, en garneer deze met wat paprkapoeder een takje peterselie, en een schijfje citroen op de rand van het glas,

Tips[bewerken]

 1. Je kunt dit gerecht al uren van te voren al maken, en in de koelkast bewaren, weer meer tijd voor je bezoek!
 2. Versier de glazen met een randje peterselie, (rand van het glas in wat eiwit dopen, hierna in een schotetje met gehakte peterselie).
 3. Als alternatief voor de zure room kun je ook kwark, of yoghurt gebruiken (Griekse, of Turkse), je moet er dan wel rekening mee houden dat de saus al snel heel dun uitvalt.
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.