Veilig op het internet/Spam: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen verandering in de grootte ,  15 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(→‎Probleem voorkomen: 3e en 4e adressen maken)
Geen bewerkingssamenvatting
*Geef op internet niet zomaar dit mailadres door (zelfs op bonafide sites), spiders (zoekrobots die het internet afstruinen) herkennen de typische structuur van het emailadres, en onthouden het adres. Plaats je e-mail daarom bijv. als <code>gebruiker [at] hotmail.com </code>, of <code>gebruiker#nospam#@hotmail.com (verwijder de #nospam#)</code>. Mensen kunnen dit nog lezen, de spiders herkennen dit niet als e-mail.
*Forward zgn. 'kettingmails' (met een leuke foto, of een powerpoint) niet door, als er in de ketting één malafide persoon zit (of een persoon met [[Veilig_op_het_internet/Ware|spyware]]), dan kunnen al de e-mailadressen in de mail gespamd worden.
* Houd ook de adressen van anderen veilig. Wanneer U een email verstuurt naar meerdere personen, voeg deze dan niet in bij het aan (to)-veld of het cc(carbon copy)-veld, maar bij het bcc (blind carbon copy)-veld. De inhoud van het bc-veld wordt aan geen van de ontvangers van Uw email getoond, waardoor deze adressen 'veilig' blijven. Vul bij het aan (to)-veld Uw eigen adres in. Hiermee zorgt U ervoor dat ieder ontvanger alleen Uw mailadres ziet en niet dat van de andere ontvangers. Hiermee voorkomt U het verzamelen (harvesten) van mailadressen door anderen. Wanneer het wel nodig is dat eidereeniedereen de adressen van elkaar ziet kunt U vanzelfsprekend het cc-veld gebruiken.
 
 
Anonieme gebruiker
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu