Overleg gebruiker:V'roaghe

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks

Eerste welkom[bewerken]

Beste V'roaghe, welkom op Wikibooks!

Met serieuze medewerkers kan Wikibooks verder uitgroeien tot een groter en nuttiger project. Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.

  • Volg vooral de Lerarenkamer, daar verschijnen af en toe belangrijke mededelingen.

Veel plezier en succes namens alle collega's!

P.S.: Overleg ondertekenen doe je met 4 tildes, dus: ~~~~, of door op de onderteken-knop op de werkbalk te klikken.

Dit bericht verschijnt niet automatisch, maar wordt geplaatst door een gebruiker die de moeite neemt om jou persoonlijk te verwelkomen op Wikibooks.


De Wikischim (overleg) 11 apr 2015 15:37 (CEST)[reageer]

Bedankt voor de verwelkoming! Op dit moment kijk ik even rond naar hoe anderen het aanpakken en wat allemaal mogelijk is. Ik hou het momenteel op spelfouten en dubbele woorden verbeteren wanneer ik ze tegen kom (voor zover ik zeker ben van mijn kennis erover, ik ben namelijk geen taal-expert). --V'roaghe (overleg) 11 apr 2015 16:51 (CEST)[reageer]

Een boek over getallen[bewerken]

Hallo Ik ben zo goed als nieuw bij wikibooks en had een vraag over een thema die mij wel interesseert.

Ik vroeg mij af of het een goed idee leek volgens jullie om hier een boek over getallen te beginnen, wat niet noodzakelijk betekent dat het nog een wiskundeboek zou zijn. Ook zou het niet zomaar een boek over getalsymboliek zijn alhoewel het een groter deel in beslag zou nemen dan wat wiskunde betreft.

Ik heb mezelf al wat bezig gehouden met het onderzoeken van patronen binnenin getallen waarbij ik simpele wiskunde heb benaderd op een numerologische manier, waarmee ik bedoel dat ik bvb. de tafels heb herleid tot het kleinst mogelijke getal door de getallen op te tellen. Hierdoor kreeg ik een herhalend patroon. Ook binnenin de machten van getallen is een wederkerend patroon terug te vinden. Het zijn misschien zelfs zaken die al ooit eens beschreven werden, dan ben ik ze gewoon nog niet tegen gekomen.

Echter, enkele ideeën die uit deze 'nieuwe' informatie naar voren komen zijn dan wel al uitvoerig behandeld in andere thema's en dit zou ik dan ook onderdeel van dit boek maken door te verwijzen en te vergelijken. Zoals je waarschijnlijk wel al door zal hebben bevinden deze thema's zich vaak in het esoterische of mystieke, zoals gnosticisme. En ik beweer niet dat ik hier al veel van af weet, het voorbeeld van gnosticisme is bij mij ter ore gekomen toen ik een idee uit de doeken deed op youtube waarbij iemand mij aansprak over de gelijkenis met dit thema. Het boek zou voor mij eerder een ontdekkingstocht worden waarbij andere schrijvers natuurlijk mogen helpen mijn wereld te verbreiden.

Ik ken bijvoorbeeld ook niets over numerologie in de zin van wat elk getal zou betekenen (behalve een kleine basis dan en de manier van herleiden tot wat ik 'grondgetallen' noem) maar zulke zaken interesseren me wel. Ook het gebruik van getallen in bijvoorbeeld de bijbel, kabbala, mythologie (zoals de Noorse met de negen werelden die Yggdrasil (de 'wereldboom') omvat) en vele zaken waar ik nog geen weet van heb. Het leek mij interessant om het thema 'getallen' die in zoveel andere thema's werd gebruikt in een eigen boek onder te brengen.

Ik heb ook enkele persoonlijke bijdragen, waarover ik al eerder schreef, die ik eraan zou willen toevoegen, het bevat o.a. een raster waarin ik het 'patroon van de tafels' heb opgeschreven en dan met kleur en andere middelen enkele opvallenden heb aangeduid, waar soms andere patronen in herkend werden.

Graag wil ik jullie mening hierop ontvangen want ik wil natuurlijk niet zomaar de lancering van een hele rij subjectieve boeken op mijn geweten hebben. Het concept en enkele van de ideeën liggen mij nauw aan het hart waardoor ikzelf twijfel of het wel de voor wikibooks benodigde objectiviteit kan behalen. Vooral als het over de vergelijkingen gaat tussen de getallen/patronen en de thema's die er (bewust of onbewust) gebruik van maken zie ik wel als een vorm van discussie. Het blijft, voor mij althans, nog altijd een ontdekkingstocht.

Mochten jullie bijvoorbeeld pas willen beslissen of dit boek staande blijft nadat een eerste ontwerp te zien is geweest dan ben ik al meer dan blij genoeg. Alvast bedankt voor het lezen! --V'roaghe (overleg) 14 apr 2015 20:04 (CEST)[reageer]

Er bestaat al een apart boek Rekenen, en een submodule Wiskunde/Getallen. Over occulte zaken zijn ook al enkele boeken (Westerse astrologie, Tarot). Deze boeken zijn in principe vrij bewerkbaar. Maar als u zelf iets geheel nieuws wilt proberen, ook prima. Vriendelijke groet, De Wikischim (overleg) 14 apr 2015 23:09 (CEST)[reageer]
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.