Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:GuyDC

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Vangelis in het onderwerp Boek naar rechts.

Beste GuyDC, welkom op Wikibooks!

Met serieuze medewerkers kan Wikibooks verder uitgroeien tot een groter en nuttiger project. Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.

  • Volg vooral de Lerarenkamer, daar verschijnen af en toe belangrijke mededelingen.

Veel plezier en succes namens alle collega's!

P.S.: Overleg ondertekenen doe je met 4 tildes, dus: ~~~~, of door op de onderteken-knop op de werkbalk te klikken.

Dit bericht verschijnt niet automatisch, maar wordt geplaatst door een gebruiker die de moeite neemt om jou persoonlijk te verwelkomen op Wikibooks.


BeeBringer overleg 25 okt 2011 18:27 (CEST)Reageren

Hulp aan een beginneling[bewerken]

Ik wil het boek "Programmeren in REXX" verder uitbreiden en aanpassen, maar als nieuweling hier bots ik tegen heel wat probleempjes waar ik na uren zoeken in de help en lerarenkamer niet uitkom.

Een eerste probleem dat ik heb is het hernoemen van een hoofdstuk (pagina) uit het boek. Het artikel https://nl.wikibooks.org/wiki/Help:Titel_van_een_artikel_wijzigen spreekt over een vakje hernoemen ergens onder een driehoekje, maar zelfs met mijn allerbeste leesbril vind ik dit niet. In relatie daarmee vraag ik mij ook af wat er gebeurt met een pagina die ik niet langer zou opnemen in het boek. Praktisch in dit geval. De pagina Programmeren in REXX/Syntaxis heb ik wel al een andere titel kunnen geven door er een alternate tekst aan toe te voegen (Commando's). Maar ik zou het gemakkelijker en logischer vinden indien deze pagina ook Commando's zou noemen (de quote kan daar misschien ook al problemen geven). Een oplossing die ik eerst bedacht bestond erin een nieuwe pagina te maken en alles te copiëren. Maar zoals in de help is gemeld gaat de historiek dan niet mee. En ook, wat zou er dan gebeuren met de oorspronkelijk pagina die Syntaxis noemt? Wordt die na een tijdje automatisch vernietigd?

Ik hoop dat dit de juiste weg is om een antwoord te vinden op mijn vragen. REXX programmeren dat kan ik goed (ik maakte de geboorte van REXX mee!), maar door de overvloed aan informatie hier ben ik overrompelend.

Alvast dank --GuyDC 27 okt 2011 14:09 (CEST)Reageren

Beste GuyDC,
Om een antwoord te geven op je eerste vraag: Voor de veiligheid is ervoor gekozen dat nieuwe gebruikers de eerste drie dagen geen titels kunnen wijzigen. Als het goed is zou je dat vanaf morgen wel moeten kunnen. Als het erg haast heeft en niet tot morgen kan wachten, dan kan je mij of een ander vragen even de titel te wijzigen. Ook als het vanaf morgen niet lukt kan je het altijd even aan een ander vragen.
Ik neem aan dat je de pagina Programmeren in REXX/Bevelen,_deel_1 wil wijzigen in Programmeren in REXX/Bevelen,_deel_2. Dit is als het goed is gewoon mogelijk met behulp van de functie 'pagina hernoemen'. De oude pagina (Programmeren in REXX/Bevelen,_deel_1) wordt dan een redirect naar de nieuwe pagina Programmeren in REXX/Bevelen,_deel_2. Dat ziet er zo uit. Deze pagina kan je dan overigens ook weer vullen met andere tekst als je dit zou willen.
Hernoemde pagina's of leeggehaalde pagina's worden nooit zomaar verwijderd. Een pagina verwijderen kan enkel door deze voor te dragen door verwijdering op de verwijderlijst. Een moderator kan deze dan verwijderen, zodat hij niet meer zichtbaar is voor gewone gebruikers en lezers. Maar zelfs dan zal de pagina niet helemaal uit het systeem verdwijnen. Een moderator kan ten alle tijde een ooit verwijderde pagina terughalen mocht daar behoefte aan zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er per ongeluk iets 'kwijt' raakt.
Ik hoop dat ik een beetje antwoord heb kunnen geven op je vragen. Zo niet, dan kan je mij bereiken op mijn overlegpagina. Je kunt uiteraard ook andere mensen om hulp vragen in de Wikibooks:Lerarenkamer of op een overlegpagina van een andere gebruiker die hier de weg wat beter kent en geregeld aanwezig is. In de recente wijzigingen kan je zien welke gebruikers regelmatig aanwezig zijn. Koos Overleg 27 okt 2011 15:29 (CEST)Reageren

Vraag op mijn pagina[bewerken]

Omdat ik nu weg moet zal ik morgen antwoorden (tenzij iemand anders dat al doet ;) Groet, --John angelis. overleg 7 nov 2011 21:33 (CET)Reageren

Zie antwoord https://nl.wikibooks.org/wiki/Overleg_gebruiker:Vangelis#REXX_cursus. --John angelis. overleg 8 nov 2011 09:29 (CET)Reageren

PDF-Probleem[bewerken]

Ik kende deze nog niet, maar bedankt voor het oplossen. Heel vervelend bugje... - Erik Baas 9 nov 2011 15:05 (CET)Reageren

Waardering[bewerken]

Beste GuyDC,

ik merk de laatste tijd dat je veel bijdraagt aan wikibooks en wilde je daar mijn waardering voor laten blijken middels deze ster.

Met vriendelijke groet,

BeeBringer overleg overleg 26 nov 2011 14:02 (CET)Reageren

Boek naar rechts.[bewerken]

Hallo GuyDC. Ik heb het boek op de hoofdpagina maar handmatig naar rechts geplaatst zoals je misschien gezien hebt. Volgens mij is de persoon die het botje over de pagina haalde non-actief. Misschien heb je de discussie op [1] al gezien. Groet, --John angelis. overleg 3 dec 2011 19:03 (CET)Reageren

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.