Naar inhoud springen

Help:Kleine wijziging

Uit Wikibooks
Overzicht hulppagina's
Wikibooks Hulppagina's
Beheerpagina's

Een kleine wijziging wordt op Wikibooks gezien als een wijziging die niet de moeite waard is om alle gebruikers op te wijzen: correcties van spelfouten, stijl- en typefouten en het corrigeren of aanbrengen van (inter)wikilinks.

Het toevoegen van nieuwe informatie, hoe weinig ook, is dus geen kleine wijziging. Wees dus niet te bescheiden! Liever het vinkje bij een kleine wijziging weghalen dan andersom.

Wat is het voordeel van zo'n "kleine wijziging"?[bewerken]

Op je Voorkeuren-pagina kun je als geregistreerde gebruiker ervoor kiezen om in bijvoorbeeld de lijst van Recente wijzigingen kleine wijzigingen niet getoond te krijgen. Dit heeft als voordeel dat, als er veel wijzigingen hebben plaatsgevonden, de kleine wijzigingen eruit gefilterd kunnen worden. Omdat niet-geregistreerde gebruikers niet de mogelijkheid hebben om hun bewerkingen als kleine wijziging aan te merken, kan zo bijvoorbeeld vandalisme eenvoudiger opgespoord worden. Het filteren kan echter ook gebruikt worden om een beter overzicht te krijgen van artikelen die wel significante wijzigingen hebben ondergaan. Niet iedere geregistreerde gebruiker gebruikt bijvoorbeeld een Volglijst om wijzigingen te volgen.

Standaard kleine wijziging gebruiken[bewerken]

Bij je Voorkeuren kun je aangeven:

Maak 'kleine' veranderingen mijn standaard
Het vakje 'Dit is een kleine wijziging' wordt standaard aangevinkt. In plaats van standaard normale wijzigingen te hebben, die je desgewenst als klein kunt aangeven, heb je standaard kleine wijzigingen, die je desgewenst als normaal kunt aangeven.

Doe dit echter alleen als je bijvoorbeeld veel spelfouten gaat verbeteren. Het gebeurt nogal eens dat een wijziging als Kleine wijziging gemarkeerd wordt, omdat deze voorkeur standaard aan staat.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.