Gebruiker:QZanden/Archief1

Uit Wikibooks

< QZanden | Archief

Dit is een archiefpagina, hierin niet meer veranderen of toevoegen. Doe dit op de overlegpagina.

Tutoyeren[bewerken]

Hoe ik dat altijd doe. Veel medewerkers kennen elkaar al jaren van andere projecten, en daar ik ga daar echt geen u tegen zeggen, en zij niet tegen mij. Maar een nieuwe medewerker spreek ik altijd aan met u. Sommige mensen stellen daar nu eenmaal prijs op en dan ga ik echt niet je en jij zeggen. Ik respecteer dat, zolang iemand mij met u aanspreekt spreek ik hem of haar ook met u aan. Op het moment dat iemand mij tutoyeert, tutoyeer ik hem of haar ook.
Ik ken bijvoorbeeld een ander project waar de moderator steevast iedereen met u aanspreekt en het volgens mij ook op prijs stelt als zodanig aangesproken te worden. (Wikiquote) Hier, op dit project tutoyeert zo ver ik weet iedereen elkaar.
Dit is echt geen vaste regel hoor, maar meer een tip. Eenieder moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Vriendelijke groet, Greekmusiclover 1 (overleg) 13 jul 2016 11:42 (CEST)

Zo beter? Q.Zanden (overleg) 13 jul 2016 11:46 (CEST)
Heb je netjes gedaan ;) Greekmusiclover 1 (overleg) 13 jul 2016 12:46 (CEST)

Overlegplaatsen[bewerken]

Ik hoop niet dat je het erg vindt dat ik je (hinderlijk;) volg, maar ik zag dat je een vraag stelde over een infobox op het overleg aldaar. (Ik wil je alleen maar op weg helpen en zorgen dat je je zo snel mogelijk thuis voelt hier, en omdat ik vanwege de vakantietijd zowat de enige actieve gebruiker ben verschijn ik nu eenmaal vaak op je OP. Maar ik vind het wel belangrijk dat je vragen goed beantwoord worden.)
Ikzelf weet geen ene pest van infoboxen, sjablonen en ander ongerief, maar ik denk dat je vraag in de leraarskamer eerder wordt opgemerkt en zou hem daar plaatsen. Terzijde: overigens een vreselijke naam leraarskamer, maar ja. Ik zou liever hebben dat het de Bistro of zo heette. Een plek waar je met een virtueel goed glas rode wijn wat zaken kon bespreken met geestverwanten. Dat lijkt me meer in de lijn van dit project. Vriendelijke groet, Greekmusiclover 1 (overleg) 13 jul 2016 14:35 (CEST)

Nee hoor, ik vind het prima. Dan is er tenminste nog iemand die erop toeziet dat ik geen al te gekke dingen uithaal ;). Hoeveel gebruikers zijn er eigenlijk actief deze afgelopen weken? Met andere woorden: hoe groot is de kans dat mijn vraag in de lerarenkamer wordt opgemerkt/beantwoord? Q.Zanden (overleg) 13 jul 2016 14:42 (CEST)
Ik denk vier, diegene die ik je voorstelde in de Leraarskamer. De WMF kleine projecten zijn in mijn beleving zwaar ondergewaardeerd. Het zijn namelijk projecten waar je, zoals hier als je echt een schrijver bent je hart kan ophalen. Je ziet er eigenlijk altijd dezelfde medewerkers op die kleine projecten, en helaas soms wat (wikipolitieke uitspraak, ik weet het) "hulpsinterklazen" van een bepaald ander groot project. Die geen ene pest aan de inhoud toevoegen anders dan veel rotzooi trappen. Maar laat ik me van verder commentaar maar onthouden, dat is in elk opzicht beter. Vriendelijke groet, Greekmusiclover 1 (overleg) 13 jul 2016 15:22 (CEST)
Lerarenkamer is in een ver verleden ontstaan en vind ik ook afschuwelijk. Met verwijzing naar dat prachtige koffie apparaat zou ik koffiekamer beter vinden. Misschien ooit maar een stemming over houden ;) Overigens moet je soms een tijdje wachten op antwoord, zo druk is het (gelukkig?) niet hier. De meesten schrijven rustig aan 'hun' boek(en) en willen ook het liefst met rust gelaten worden. --John angelis. overleg 13 jul 2016 15:33 (CEST)
He ja! Een stemming! Maar wel eerst een peiling! ;) Het koffiehuis? Grand Café? Ik zal eens wat voorstellen als De Wikischim terug is.
En het klopt wat Vangelis schrijft. Maar sommige medewerkers hebben meer met elkaar dan anderen. Bijvoorbeeld Vangelis en ik delen de liefde voor Griekenland en De Wikischim en ik zijn graag met het kookboek bezig. Dus die gebruikersnamen zie ik wel eens verschijnen in de bewerkingsgeschiedenis van mijn werk. Maar nooit op een opdringerige of hinderlijke manier, eigenlijk valt hier nooit een onvertogen woord, en dat is wel zo prettig. Greekmusiclover 1 (overleg) 13 jul 2016 17:47 (CEST)

Wikibooks:Infobox/Portaal:Nederlandse literatuurgeschiedenis[bewerken]

Ik heb Wikibooks:Infobox/Portaal:Nederlandse literatuurgeschiedenis niet verwijderd; er is ook nog Nederlandse literatuurgeschiedenis, hoort het daar niet bij? - Erik Baas (overleg) 15 jul 2016 23:44 (CEST)

Nee, die heeft al een infobox: Wikibooks:infobox/Nederlandse literatuurgeschiedenis. Q.Zanden (overleg) 15 jul 2016 23:49 (CEST)
Check. Alsnog verwijderd. - Erik Baas (overleg) 15 jul 2016 23:59 (CEST)

Categorie:Wikibooks:Bericht[bewerken]

Je idee heeft niet het verwachte resultaat: er staan al 57 pagina's in, doordat de sjabloon {Bericht} anders toegepast wordt dan jij (en ik) dacht(en)... Kijk er even naar als je wilt, ik draai het morgen weer terug. - Erik Baas (overleg) 16 jul 2016 00:19 (CEST)

In zekere zin klopt het wel want in al die 57 artikelen staat het sjabloon {{Bericht}}. Alleen wordt het sjabloon veel meer gebruikt dan ik had gedacht. Q.Zanden (overleg) 16 jul 2016 00:24 (CEST)
Waar zijn nu eigenlijk dan al die 57 artikelen gebleven? Q.Zanden (overleg) 17 jul 2016 14:07 (CEST)
Waarom zou je het niet willen? Q.Zanden (overleg) 17 jul 2016 22:34 (CEST)
In die 57 staan geen berichten maar noten, de vlag dekt de lading niet. - Erik Baas (overleg) 17 jul 2016 22:59 (CEST)
Je bedoelt dat je een ander sjabloon daarvoor zou willen die wel echt de functie van een bericht heeft? Q.Zanden (overleg) 17 jul 2016 23:00 (CEST)
Ik niet, ik meen gezien te hebben dat jij er een toepassing voor had? - Erik Baas (overleg) 17 jul 2016 23:10 (CEST)
Naast wiu/2/3/4 en bericht bestaan er nog niet echt andere sjablonen, voor zover ik weet, die bedoeld zijn om berichten te geven zoals dat er iets nog moet gebeuren wat niet meteen onder wiu valt. Dat lijkt me op zich wel handig om te hebben. Q.Zanden (overleg) 17 jul 2016 23:13 (CEST)

Electronica[bewerken]

Electronica niet verwijderd, zodat deze via "Zoeken" nog bereikt kan worden. - Erik Baas (overleg) 17 jul 2016 01:39 (CEST)

Zodra je "ele" al typt verschijnen er al opties met elek-, dus hoe groot is de kans dat er nog naar electronica zal worden gezocht? Q.Zanden (overleg) 17 jul 2016 02:03 (CEST)
Als je wikibooks als een van je zoekmachines hebt ingesteld in de browser kom je binnen met iets als wikibooks??title=Speciaal:Zoeken&search=electronica, en dan is er niets dat naar de juiste pagina verwijst (behalve, zoals nu nog, de redirect). Nee, ik houd ook van opruimen hoor, maar deze heeft volgens mij nog een functie. - Erik Baas (overleg) 17 jul 2016 02:14 (CEST)
Zijn mensen niet zo verstandig om te denken dat het misschien ook met een 'k' kan worden geschreven? Q.Zanden (overleg) 17 jul 2016 02:17 (CEST)
Ik kennelijk niet. Enfin, nomineer 'm maar, dan zien we wel. - Erik Baas (overleg) 17 jul 2016 22:34 (CEST)
Gedaan. Q.Zanden (overleg) 17 jul 2016 22:37 (CEST)

Algebra: idem. Idd. geen zinvolle redirect, maar wel zoekwoord. - Erik Baas (overleg) 17 jul 2016 22:57 (CEST)

Oké, valt te begrijpen. Q.Zanden (overleg) 17 jul 2016 22:58 (CEST)

Fijne vakantie[bewerken]

Hoi QZanden, fijne vakantie. Ik was zelf ook even weg, maar meestal kondig ik dat pas "achteraf aan". Met hartelijke groet, Ellywa (overleg) 20 jul 2016 02:14 (CEST)

Bedankt Ellywa, ik heb heerlijk uitgerust en kan nu (hopelijk) weer vol tegen het schoolleven aan. Q.Zanden (overleg) 23 aug 2016 12:59 (CEST)
Welkom terug allebei. --John angelis. overleg 23 aug 2016 21:28 (CEST)
Bedankt! Q.Zanden (overleg) 24 aug 2016 11:41 (CEST)

Verwelkomen nieuwe accounts[bewerken]

Hoi, zeg ik zie dat je net een nieuw account verwelkomde dat hier nog geen enkel bewerking heeft gedaan. Op zich mag dit natuurlijk, maar het gebeurt heel geregeld dat een account automatisch op allerlei WMF-projecten wordt aangemaakt (hangt samen met het zgn. "SUL"-systeem), of doordat het alleen maar verschijnt doordat iemand die elders is ingelogd heel even op deze pagina komt kijken. Het heeft daarom eigenlijk pas zin om een "welkom"-sjabloon op de OP van een nieuwe account te plaatsen als de account minimaal één constructieve bewerking hier heeft gedaan. Ik zeg dit nu maar vast omdat je het anders wellicht vaker gaat doen, dat zou ik een beetje zonde van alle energie vinden. Mvg, De Wikischim (overleg) 14 okt 2016 15:46 (CEST)

Dat snap ik, maar als je kijkt bij het logboek van nieuwe gebruikers, dan zie je verschil tussen automatisch aangemaakte accounts (door de SUL) en handmatig aangemelde gebruikers. Ik neem aan tenminste dat dat verschil ook daadwerkelijk klopt... Q.Zanden (overleg) 14 okt 2016 15:49 (CEST)
Er is ook nog iets anders: veel nieuwe accounts zijn aangemaakt door spammers, met als enig doel een spampagina te maken. Dat laatste kan falen door een van de spamfilters, wat je niet terugziet bij de bijdragen of de recente wijzigingen! In plaats van verwelkomen moeten we zo iemand eigenlijk blokkeren... Zie bv. CerysHutto84 ! - Erik Baas (overleg) 14 okt 2016 22:45 (CEST)
Op welke pagina's moet ik voortaan hebben gekeken voordat ik een nieuwe gebruiker mag verwelkomen? Ik heb nu al op mijn lijstje staan:
1. Speciaal:Filterlogboek. 2. Speciaal:Bijdragen. 3. Speciaal:Logboeken/newusers. Q.Zanden (overleg) 15 okt 2016 00:16 (CEST)
Hou het maar simpel, en verwelkom alleen de gebruikers die - zoals De Wikischim al schreef - hun eerste zinvolle bijdrage gedaan hebben (en dat zie je vanzelf aan de rode link "Overleg" bij de "Recente wijzigingen"); zo doe ik het ook. - Erik Baas (overleg) 15 okt 2016 00:39 (CEST)
Zal ik onthouden, bedankt voor de tip! Q.Zanden (overleg) 15 okt 2016 01:03 (CEST)
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.