Overleg gebruiker:Willem1

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste Willem1, welkom op Wikibooks!

Met serieuze medewerkers kan Wikibooks uitgroeien tot een nuttig project. Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.

  • Als je wilt oefenen met bijvoorbeeld de wiki-opmaak, dan kan dat in de zandbak.

Veel plezier en succes namens alle collega's!

P.S.: Overleg ondertekenen gaat met 4 tildes, dus: ~~~~, of door op de onderteken-knop OOUI JS signature icon LTR.png op de werkbalk te klikken.

Dit bericht verschijnt niet automatisch, maar wordt geplaatst door een gebruiker die de moeite neemt om jou persoonlijk te verwelkomen op Wikibooks.


John P doveSmall.pngangelis. overleg 24 nov 2008 16:29 (CET)

Älandseilanden[bewerken]

Daar hebben we toch onze onvolprezen WikiPedia voor Symb Glad.svg. Tussen Finland en Zweden. Groet, --John P doveSmall.pngangelis. overleg 12 sep 2009 20:55 (CEST)

Bedankt! --Willem1 13 sep 2009 14:51 (CEST)

Verzoek[bewerken]

Beste Willem1, Volgens de geschiedenis ben je een van de gebruikers die begonnen is (of heeft bijgedragen) aan het hieronder vermelde WikiBoek(en). Sommige boeken hebben zulk een summiere inhoud dat ze op de Verwijderlijst zijn of worden geplaatst.

Bij deze het verzoek om eens te overwegen of je het/de boek/en weer een duwtje kan geven in de richting van 'af'. Pas dan wel de voortgangsindicator aan in de infobox (bi) van het boek, ook als je vindt dat het boek 'af' is.

Mocht je geen tijd/zin meer hebben verder te gaan geef dat dan alsjeblieft ook even door. We kijken uit naar je bijdragen of reactie op Overleg_gebruiker:Vangelis/Voortgang_WB.

Samen maken we WikiBooks Ok sign.jpg Groet, --John P doveSmall.pngangelis. overleg 30 nov 2013 17:42 (CET)

Een verzoek en een voorstel[bewerken]

Willem1, ik zie dat je graag afbeeldingen klikbaar maakt, of het in ieder geval goed kan. Ik wil je niet weg jagen van het wikibooks project maar in wikipedia staat een afbeelding die ik wel heel graag klikbaar zou zien. Het gaat om de Linux tijdslijn op de pagina Linuxdistributie. Als je zelf geen tijd vindt om het te doen, zou je dan aan mij willen uitleggen hoe ik het moet doen (welke software je gebruikt of hoe de code ineen zit)?

Ik heb ook nog een tweede puntje: ik heb gezien dat John aan jou gevraagd heeft om het Java boek verder uit te werken maar dat je van jezelf zegt dat je niet veel Java kennis hebt. Als je wil zou ik gerust kunnen helpen met het boek over Java. Java is namelijk de taal waarin ik het liefst programmeer en waarover ik ook het meest les gekregen heb. --Sander Deryckere 24 feb 2010 23:15 (CET)

Het klikbaar maken van afbeeldingen doe ik met de extensie ImageMap van MediaWiki. Deze site is erg handig want hij kan direct image-map-code voor de ImageMap-extensie genereren op basis van een grafische interface.
Ik ben alvast begonnen met de Linux-afbeelding (zie Gebruiker:Willem1/Europa-test), maar er zijn wel érg veel distributies... Eigenlijk vraag ik me af of een image map wel geschikt is hier. Misschien is het beter om een andere afbeelding te gebruiken waar bijvoorbeeld alleen de belangrijkste op staan. De afbeelding zal immers geschaald moeten worden en dan is de tekst niet meer goed leesbaar.
Een klein "stappenplan":
- Als eerste moet de afbeelding worden geüpload. Gebruik hiervoor de "echte" url van het bestand, dus hier http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/LinuxDistroTimeline.png.
- Klik achter Output op Wiki imagemap.
- Nu is het mogelijk om door twee keer te klikken op de afbeelding een rechthoek af te bakenen. Vul in het invulvak in de tabel de juiste hyperlink (en eventueel alt-tekst) in. Klik hierna op de volgende rij in de tabel, of je vorige wordt weer overschreven.
- Klik de volgende rechthoek aan, enzovoorts.
- Beneden in het venster staat Code. Klik hierop en de code verschijnt. Plak deze in de Wikipagina.
- De afbeelding wordt echter niet goed ingevuld. Verander deze in een juiste verwijzing, bijvoorbeeld Bestand:LinuxDistroTimeline.png.
Over Java: dat lijkt me een goed idee. Java is een van de weinige programmeertalen die ik een beetje ken. Dus wat mij betreft kunnen we samenwerken aan het boek. --Willem1 25 feb 2010 20:15 (CET)
Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.