Overleg gebruiker:T.vanschaik

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

T.vanschaik, welkom op Wikibooks!

Met meer serieuze gebruikers kan Wikibooks uitgroeien tot een nuttig project. Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.

Nuttige links kan je vinden op het gebruikersportaal, zoals bijvoorbeeld de pagina's: Hoe kan ik meedoen, afspraken en conventies en boekstructuur. Als je algemene vragen hebt, kan je deze stellen in de lerarenkamer. Als je echt een knellende vraag hebt, kan je terecht bij een ervaren gebruiker of bij een van de moderators.

Als je wilt oefenen met bijvoorbeeld de wikiopmaak, dan kan dat in de zandbak.

Veel plezier en succes namens alle wikibookianen!

P.S.: Overleg ondertekenen gaat met 4 tildes dus: ~~~~

Veel plezier hier op wikibooks. Leuk dat je meedoet aan het Algemene scheikunde-project. Succes Pjetter zeg't maar 12 dec 2006 12:32 (CET)

Pascal[bewerken]

Bedankt voor ej bijdragen op programmeren in pascal. Maar misschien is je voorbeel dbij de procedures een beetje te moeilijk aangezien er heel langzaam opgebouwd wordt. Maar laat je maar gaan, ik probeer toch al zo lang een goed boek te maken en met een extra hulp moet het nu wel snel een goed boek worden. Wolvenraider 19 dec 2006 11:53 (CET)

Wikimedia Conferentie - 27 oktober[bewerken]

Hallo T.vanschaik,

Op 27 oktober vindt de Wikimedia Conferentie Nederland 2007 (te Amsterdam) plaats, met het thema "Wiki's en Educatie". Misschien is het voor je interessant om aanwezig te zijn? Ik denk dat we als regelmatige bijdragers daar prima Wikibooks kunnen promoten en dat we op die manier meer mensen enthousiasmeren hier mee te werken! Bovendien lijkt het me leuk als we elkaar wat beter leren kennen en met elkaar kunnen spreken over hoe we dit verder willen ontwikkelen. Het programma omvat ondermeer lezingen over hoe Wiki's worden toegepast in diverse onderwijsprogramma's (de VU en Radbout universiteit bijvoorbeeld), er is een lezing over Wikiboeken door Inge Habex en een lezing door Florence Devouard, de voorzitter van de Wikimedia Foundation en ook interessant is de introductie tot Wikiversity. Het volledige programma kun je terugvinden op onze website, en ik hoop van harte dat je kunt komen! Met vriendelijke groet, Pjetter zeg't maar 12 okt 2007 23:13 (CEST)

Verzoek[bewerken]

Beste T.vanschaik, Volgens de geschiedenis ben je een van de gebruikers die begonnen is (of heeft bijgedragen) aan het hieronder vermelde WikiBoek(en). Sommige boeken hebben zulk een summiere inhoud dat ze op de Verwijderlijst zijn of worden geplaatst.

Bij deze het verzoek om eens te overwegen of je het/de boek/en weer een duwtje kan geven in de richting van 'af'. Pas dan wel de voortgangsindicator aan in de infobox (bi) van het boek, ook als je vindt dat het boek 'af' is.

Mocht je geen tijd/zin meer hebben verder te gaan geef dat dan alsjeblieft ook even door. We kijken uit naar je bijdragen of reactie op Overleg_gebruiker:Vangelis/Voortgang_WB.

Samen maken we WikiBooks Ok sign.jpg Groet, --John P doveSmall.pngangelis. overleg 30 nov 2013 17:42 (CET)

Organische chemie/Carbonzuren[bewerken]

Wil jij even naar de laatste alinea van Organische chemie/Carbonzuren kijken ? Die zin lijkt me niet af, en ik weet niet wat er zou moeten staan. - Erik Baas 1 jun 2010 13:07 (CEST)

Decimale punt of komma?[bewerken]

Beste T.,

dank voor uw vele bijdragen! Zie net Basiskennis_chemie/Systematische_Probleem_Aanpak/Machten_van_10. Ik vroeg me af, of we niet de continentale notatie moeten gebruiken, dus 5,7 in plaats van uw 5.7 enzovoorts. In Nederland is de decimale komma in gebruik op school en in examens (maar de rekenmachines tonen de decimale punt en de komma juist om duizendtallen te scheiden). Uw overzicht van machten van tien zou niet misstaan bij het wikiboek Rekenen (heb daar nog niet gekeken, moet ik bekennen, misschien over en weer verwijzen?). Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 25 dec 2019 16:24 (CET)

Ik heb zelf een behoorlijk aantal jaren lesgegeven aan de laboratorium-opleiding in Rotterdam, wat betekent dat veel van de studenten in het internationale deel van de handel actief zijn (controle op gehaltes en specificaties in de haven, zowel op specificatie van het eigen bedrijf als als onafhankelijk expert). Ook allerlei laboratorium-apparatuur geeft een decimale punt. Dat in combinatie met de decimale punt op rekenmachine hebben mij al lang geleden laten overstappen van de decimale komma naar de decimale punt.
Een tweede aspect dat meespeelt is mijn ervaring met programmeren in Visual Basic onder de Office-programma's Winword, Excel en Access. Daar wordt ik geconfronteerd met de ongerijmdheid dat bij het converteren van een getal naar een string een decimale komma gebruikt wordt, terwijl de inverse conversie niet lukt omdat de decimale komma niet als decimaal scheidingsteken herkend wordt. Reden genoeg voor mij om consequent een decimale punt te gebruiken. T.vanschaik (overleg) 26 dec 2019 18:07 (CET)

Sjabloon:Kolommen2 (variabel)[bewerken]

Er gaat iets mis, zo te zien ontbreekt de begincode van de table, zie oa. Basiskennis chemie/Classificatie van stoffen. - Erik Baas (overleg) 18 apr 2020 11:03 (CEST)

Ben ik mee bezig.T.vanschaik (overleg) 18 apr 2020 11:45 (CEST)
Ik bne ervan uitgegaan dat de switchfunctier de defaultwaarde weergeeft als er geen waarde voor de parameter wordt ingevuld. Blijkbaar is dat niet zo. De switch is nu onderdeel van het WAAR-gedeelte van een #if: constructie, bij he4t ontbreken van de parameter wordt de FALSE nu uitgevoerd, en dat lijkt zie Basiskennis chemie/Classificatie van stoffen, te werken. T.vanschaik (overleg) 18 apr 2020 22:01 (CEST)

Basiskennis chemie/Kwantitatief/Inleiding[bewerken]

Basiskennis chemie-Kwantitatief-Inleiding.jpg

Er gaat iets mis op Basiskennis chemie/Kwantitatief/Inleiding: delen van de inhoud van de sjabloon staan er boven ipv. er in... Zie de screendump, ik heb de tables even gemarkeerd. En: op Speciaal:LintErrors/misnested-tag staat een foutmelding betreffende dezelfde pagina, dat er een "<td>" niet goed zou staan. En ik kan de fout niet vinden... - Erik Baas (overleg) 22 mei 2020 23:05 (CEST)

Bedankt voor de melding.
Het probleem was eigenlijk heel eenvoudig. In het sjabloon Kolommen2 (variabel) wordt eigenlijk een grote tabel gebouwd. Maar dan moet in het eerste gebruik ervan op een pagina wel aangegeven worden dat het om het eerste gebruik gaat zodat de openingstags geplaatst worden (| Header = willekeurige waarde). Bij de laatste in de serie moet de afsluiting gemeld worden (| Footer = willekeurige waarde). Die twee parameters heb ik geladen. Of dat echt het probleem was weet ik niet want ik heb ook de geneste tabellen eruit gehaald en vervangen door de wikiopmaak voor definitielijsten. Volgens mij ziet het er nu goed uit.T.vanschaik (overleg) 23 mei 2020 09:29 (CEST)

Basiskennis chemie/Kwantitatief/Kinetiek[bewerken]

Ik zie dat er een probleem is met die pagina, maar ik kan het niet reproduceren. Gaat het om de versie van 1 jun 2020 23:37 ? Ik ben gister weer bezig geweest met sjablonen, kijk eens bij mijn bijdragen of daar een mogelijke oorzaak te vinden is? 't Zou zonde zijn als je opnieuw moest beginnen... - Erik Baas (overleg) 2 jun 2020 12:21 (CEST)

Bookmarklet[bewerken]

Hier is de code voor een zg. Bookmarklet, waarmee je tables zichtbaar kunt maken; heel gemakkelijk om diverse fouten in tables (en dus ook in je sjabloon) op te sporen!

Maak een nieuwe bookmark in Firefox, zet "ST" in Naam, en plaats de volgende code in Locatie:

javascript:w(this.frames);s(this);function%20s(r){x(r,'table','#f60');x(r,'td','#0c0');x(r,'th','#06f')}function%20x(r,h,c){try{t=r.document.getElementsByTagName(h);if(t.length>0){for(j=0;j<t.length;j++){g=t[j].style;g.outlineColor=c;g.outlineWidth='1px';g.outlineStyle='solid'}}}catch(m){}}function%20w(e){for(i=0;i<e.length;i++){s(e[i]);d=e[i].frames;if(d.length>0)w(d)}}

Als je er op klikt worden de borders van alle tables gekleurd weergegeven. - Erik Baas (overleg) 2 jun 2020 12:21 (CEST)

Klinkt leuk, maar war vind ik dat in Firefox? T.vanschaik (overleg) 2 jun 2020 13:17 (CEST)
Rechter muisknop op de bladwijzerwerkbalk, en dan "Nieuwe bladwijzer". Als de bladwijzerwerkbalk niet zichtbaar is: eerst rechter muisknop naast adresbalk, en dan "Bladwijzerwerkbalk" aanvinken. - Erik Baas (overleg) 2 jun 2020 13:32 (CEST)
U bent een genie! :), het werkt.T.vanschaik (overleg) 2 jun 2020 13:40 (CEST)
I know. ;-p - Erik Baas (overleg) 29 jun 2020 23:05 (CEST)

Sjabloon:Tabellen voor Scheikunde/Alkanen/Eigenschappen[bewerken]

Wil jij dit even checken? De tabel was stuk (een cel teveel in de kop), maar ik weet niet of "839 (20)" nu in de juiste kolom staat. - Erik Baas (overleg) 22 jun 2020 14:08 (CEST)

Hoe durf je! ;-), Ik zal kijken. T.vanschaik (overleg) 22 jun 2020 22:10 (CEST)
Volgens mij staat het nu allemaal goed. T.vanschaik (overleg) 23 jun 2020 10:14 (CEST)
Ik moet me ook niet bemoeien met zaken waar ik geen verstand van heb... ;-) - Erik Baas (overleg) 29 jun 2020 23:03 (CEST)

Sjabloon:Kolommen4[bewerken]

Ik heb een parameter toegevoegd aan Sjabloon:Kolommen4, nl. "text-align". Als je deze de waarde "center" geeft wordt de inhoud van alle kolommen gecentreerd. Dat leek me wel nuttig voor Basiskennis_chemie_4/Organische_chemie/Alkanen#Propaan_en_verder, omdat er daar 6 onder elkaar staan. In de zandbak staat een kopie van de versie van 29 juni 2020 22:21‎ waarin ik dit heb toegepast. Wil je er even naar kijken? - Erik Baas (overleg) 29 jun 2020 23:01 (CEST)

Toevallig heb ik zelf ook naar zitten denken, dat het bij de kolommen wel aardig zou zijn om, zeker plaatjes, te kunnen centeren. Bedankt. De parameter doet op de pagina zelf ook braaf wat ie moet doen.T.vanschaik (overleg) 30 jun 2020 00:12 (CEST)

Sub[bewerken]

Wil je het sjabloon {{Sub}} voortaan asjeblieft onderaan de pagina zetten? Anders ontstaat er een lege regel boven het artikel. - Erik Baas (overleg) 25 sep 2020 00:23 (CEST)

Ik vroeg me al af waarom dat sjabloon steeds naar onder verhuisde. Zal er op letten.T.vanschaik (overleg) 25 sep 2020 10:18 (CEST)
Tja, daarom zette ik steeds "{{sub}} onderaan vanwege lege regel" in de samenvatting.. ;-p - Erik Baas (overleg) 25 sep 2020 23:34 (CEST)
Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.