Overleg gebruiker:T.vanschaik

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

T.vanschaik, welkom op Wikibooks!

Met meer serieuze gebruikers kan Wikibooks uitgroeien tot een nuttig project. Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.

Nuttige links kan je vinden op het gebruikersportaal, zoals bijvoorbeeld de pagina's: Hoe kan ik meedoen, afspraken en conventies en boekstructuur. Als je algemene vragen hebt, kan je deze stellen in de lerarenkamer. Als je echt een knellende vraag hebt, kan je terecht bij een ervaren gebruiker of bij een van de moderators.

Als je wilt oefenen met bijvoorbeeld de wikiopmaak, dan kan dat in de zandbak.

Veel plezier en succes namens alle wikibookianen!

P.S.: Overleg ondertekenen gaat met 4 tildes dus: ~~~~

Veel plezier hier op wikibooks. Leuk dat je meedoet aan het Algemene scheikunde-project. Succes Pjetter zeg't maar 12 dec 2006 12:32 (CET)

Pascal[bewerken]

Bedankt voor ej bijdragen op programmeren in pascal. Maar misschien is je voorbeel dbij de procedures een beetje te moeilijk aangezien er heel langzaam opgebouwd wordt. Maar laat je maar gaan, ik probeer toch al zo lang een goed boek te maken en met een extra hulp moet het nu wel snel een goed boek worden. Wolvenraider 19 dec 2006 11:53 (CET)

Wikimedia Conferentie - 27 oktober[bewerken]

Hallo T.vanschaik,

Op 27 oktober vindt de Wikimedia Conferentie Nederland 2007 (te Amsterdam) plaats, met het thema "Wiki's en Educatie". Misschien is het voor je interessant om aanwezig te zijn? Ik denk dat we als regelmatige bijdragers daar prima Wikibooks kunnen promoten en dat we op die manier meer mensen enthousiasmeren hier mee te werken! Bovendien lijkt het me leuk als we elkaar wat beter leren kennen en met elkaar kunnen spreken over hoe we dit verder willen ontwikkelen. Het programma omvat ondermeer lezingen over hoe Wiki's worden toegepast in diverse onderwijsprogramma's (de VU en Radbout universiteit bijvoorbeeld), er is een lezing over Wikiboeken door Inge Habex en een lezing door Florence Devouard, de voorzitter van de Wikimedia Foundation en ook interessant is de introductie tot Wikiversity. Het volledige programma kun je terugvinden op onze website, en ik hoop van harte dat je kunt komen! Met vriendelijke groet, Pjetter zeg't maar 12 okt 2007 23:13 (CEST)

Verzoek[bewerken]

Beste T.vanschaik, Volgens de geschiedenis ben je een van de gebruikers die begonnen is (of heeft bijgedragen) aan het hieronder vermelde WikiBoek(en). Sommige boeken hebben zulk een summiere inhoud dat ze op de Verwijderlijst zijn of worden geplaatst.

Bij deze het verzoek om eens te overwegen of je het/de boek/en weer een duwtje kan geven in de richting van 'af'. Pas dan wel de voortgangsindicator aan in de infobox (bi) van het boek, ook als je vindt dat het boek 'af' is.

Mocht je geen tijd/zin meer hebben verder te gaan geef dat dan alsjeblieft ook even door. We kijken uit naar je bijdragen of reactie op Overleg_gebruiker:Vangelis/Voortgang_WB.

Samen maken we WikiBooks Ok sign.jpg Groet, --John P doveSmall.pngangelis. overleg 30 nov 2013 17:42 (CET)

Organische chemie/Carbonzuren[bewerken]

Wil jij even naar de laatste alinea van Organische chemie/Carbonzuren kijken ? Die zin lijkt me niet af, en ik weet niet wat er zou moeten staan. - Erik Baas 1 jun 2010 13:07 (CEST)

Decimale punt of komma?[bewerken]

Beste T.,

dank voor uw vele bijdragen! Zie net Basiskennis_chemie/Systematische_Probleem_Aanpak/Machten_van_10. Ik vroeg me af, of we niet de continentale notatie moeten gebruiken, dus 5,7 in plaats van uw 5.7 enzovoorts. In Nederland is de decimale komma in gebruik op school en in examens (maar de rekenmachines tonen de decimale punt en de komma juist om duizendtallen te scheiden). Uw overzicht van machten van tien zou niet misstaan bij het wikiboek Rekenen (heb daar nog niet gekeken, moet ik bekennen, misschien over en weer verwijzen?). Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 25 dec 2019 16:24 (CET)

Ik heb zelf een behoorlijk aantal jaren lesgegeven aan de laboratorium-opleiding in Rotterdam, wat betekent dat veel van de studenten in het internationale deel van de handel actief zijn (controle op gehaltes en specificaties in de haven, zowel op specificatie van het eigen bedrijf als als onafhankelijk expert). Ook allerlei laboratorium-apparatuur geeft een decimale punt. Dat in combinatie met de decimale punt op rekenmachine hebben mij al lang geleden laten overstappen van de decimale komma naar de decimale punt.
Een tweede aspect dat meespeelt is mijn ervaring met programmeren in Visual Basic onder de Office-programma's Winword, Excel en Access. Daar wordt ik geconfronteerd met de ongerijmdheid dat bij het converteren van een getal naar een string een decimale komma gebruikt wordt, terwijl de inverse conversie niet lukt omdat de decimale komma niet als decimaal scheidingsteken herkend wordt. Reden genoeg voor mij om consequent een decimale punt te gebruiken. T.vanschaik (overleg) 26 dec 2019 18:07 (CET)
Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.