Overleg gebruiker:Kaartenhuis
Onderwerp toevoegenBeste Kaartenhuis, welkom op Wikibooks!
Met serieuze medewerkers kan Wikibooks verder uitgroeien tot een groter en nuttiger project. Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.
- Nuttige links kun je vinden op het gebruikersportaal, zoals bijvoorbeeld de pagina's hoe kan ik meedoen, afspraken en conventies en boekstructuur. Als je algemene vragen hebt, kun je deze stellen in de lerarenkamer. Als je echt een knellende vraag hebt, kun je terecht bij een ervaren gebruiker of bij een van de moderators.
- Oefenen met bijvoorbeeld de wiki-opmaak kan in de zandbak.
- Volg vooral de Lerarenkamer, daar verschijnen af en toe belangrijke mededelingen.
Veel plezier en succes namens alle collega's!
- P.S.: Overleg ondertekenen doe je met 4 tildes, dus: ~~~~, of door op de onderteken-knop op de werkbalk te klikken.
Dit bericht verschijnt niet automatisch, maar wordt geplaatst door een gebruiker die de moeite neemt om jou persoonlijk te verwelkomen op Wikibooks.
Bedankt voor je aanvulling op Zweeds. Probeer gerust zoveel mogelijk te verbeteren, iedere hulp is welkom. De Wikischim (overleg) 31 aug 2012 20:40 (CEST)
Les 2 Zweeds
[bewerken]Hoi, ik heb hier iets wat verder proberen te verduidelijken: [1]. Klopt het zo, denk je? Groet, De Wikischim (overleg) 27 jan 2013 17:31 (CET)
- Klopt helemaal. Kaartenhuis (overleg) 27 jan 2013 17:55 (CET)
Les 5 Zweeds
[bewerken]Hoi Kaartenhuis, ik heb hierover eigenlijk ook een vraagje. Je noemt de meervoudsvormen män en böcker nu als onregelmatig. Is het idd, zo dat er bij Zweedse meervouden in vrijwel alle andere gevallen geen klinkerwisseling optreedt, m.a.w. dat dit echt de uitzonderingen zijn? Je zou het anders bijv. kunnen herformuleren als: Soms treedt in het meervoud klinkerwisseling op, al dan niet in combinatie met een van de gewone meervoudsuitgangen, want dan is het toch een soort regel. Groeten, De Wikischim (overleg) 27 jan 2013 19:38 (CET)
- Ik had ze er eigenlijk neergezet als voorbeelden en niet als dé grote uitzonderingen. Er zijn wel meerdere vormen met klinkerwisseling, vaak gecombineerd met -er, al zijn de meeste uiteraard helemaal regelmatig. Ik heb het aangepast. Kaartenhuis (overleg) 27 jan 2013 20:20 (CET)
- Prima zo. Wat ik dus eigenlijk bedoelde: omdat klinkerwisseling in de stam van zelfstandige naamwoorden blijkbaar af en toe optreedt bij Zweedse meervouden, kun je net zo goed stellen dat die klinkerwisseling zelf een van de mogelijke manieren voor de vorming van meervouden is (net als in het Duits bijv.). Met de kanttekening dat dergelijke meervouden soms geen uitgang hebben (ook net als in het Duits). De Wikischim (overleg) 27 jan 2013 21:28 (CET)