Overleg:Programmeren in Python

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Herschikking van dit boek[bewerken]

Ik ben van plan om dit boek verder grondig te heschikken. Ik vermoed dat dit boek oorspronkelijk bedoeld was om een vertaling te zijn van de engelstalige versie Python Programming, maar is nooit volledig vertaalt geweest. De engelstalige versie is vrijwel af, maar komt verouderd over.

 1. Overzicht - Momenteel bestaat deze pagina niet, ik zou het volgende ongeveer willen bespreken:
  1. Wat is Python?
  2. Geschiedenis van Python.
  3. Waarvoor wordt Python gebruikt?(eventueel door wie? Welke bedrijven? etc.)
  4. Verschillende versies. Een beetje ook het punt maken dat dit boek moet streven om de nieuwste versies te gebruiken.
 2. Python verkrijgen en Installatie - Ben een compleet nieuwe versie aan het schrijven over dit. Zal wellicht deze twee vervangen en dan zal ik die twee nomineren voor verwijdering.
  1. Controleren of je python al hebt enzo ja welke versie. Soms is python al geinstalleerd en is de rest van het hoofdstuk overbodig.
  2. Algemene uitleg over hoe Python te installeren
  3. Specifieke instructies voor het installeren van Python voor de belangerijkste besturingssystemen. Windows, macOS, Linux, etc..
  4. Python updaten(+verschillende versies van Python naas elkaar draaien?)
Programmeren in Python/Installatie(nieuw) - Deze pagina vervangt de andere twee. gedaan gedaan
 1. Extra hoofdstuk over tekstverwerkers en andere tools voor het gebruik van Python. Momenteel in meerdere hoofstukken besproken, onder andere Python programma's maken
  1. simpele tekstvewerkers
  2. EDI
  3. Online Python Tools
  4. Specifieke Tools(?)
 2. Eerste programma en Interactieve modus - Deze twee pagina's in één pagina. Beide zijn ze een beetje kort en de Interactive modus past beter nadat je al je eerste script heb geschreven. Eerste programma zie ik nu als "af", Interactieve modus zal ik wellicht opslitsen over de verschillende hoofdstukken en daarna nomineren voor verwijdering
 3. Programmeren in Python/Gebruik van variabelen en strings en Programmeren in Python/Gebruik van Wiskunde - Samenvoegen in één hoofdstuk, beide zijn te kort en kunnen samen uitgelegd worden in één hoofdstuk.Wellicht niet meer samenvoegen, maar ben denk ik van plan om ze wel te hernoemen(respectievelijk naar gewoon "Variabelen en Strings(of data?) en "Berekeningen en bewerkingen") en meer content te geven.
 4. Arrays - Een andere naam voor dit hoofdstuk. De term "array" is een vaakgebruikte naam in andere programmeertalen, maar niet echt in Python. Een andere mogelijke naam is "Collections"(verzamelingen), maar vind ik ook niet geschikt. In de engelstalige versie spreken ze van "sequences", wat blijkbaar de gangbare naam is hiervoor in het engels maar zegt niet veel. Een andere opties is de 4 soorten basis sequences te vermelden als titel "Lists, Tuples, Sets en Dictionaries".Wellicht hernoemen naam Sequences zoals de engelstalige versie, met uitleg wat daar mee wordt bedoeld.
 5. Beslissingscontrole en Conditionele statements samenvoegen in één hoofdstuk. Ze volgen elkaar natuurlijk op. Misschien Lussen er ook aan toevoegen omdat die pagina ook redelijk kort is maar dan wordt het misschien juist een beetje te lang.
 6. Functies - Verder uitwerken.
 7. Documentatie en commentaar - Belangerijk, maar misschien op de verkeerde plaats in he boek. Misschien commentaar eerder vermelden in een ander hoofdstuk.
 8. Modules en hoe ze te gebruiken - Momenteel leeg, geen plannen om hier content aan te geven. Heb het genomineerd voor verwijdering.
 9. Bestanden - Verder uitwerken, verschillende types bestanden.
 10. Tekst - Momenteel leeg, geen plannen om hier content aan te geven. Heb het genomineerd voor verwijdering. Informatie over tekst wordt elders al vermeld.gedaan gedaan
 11. Fouten - Verder uitwerken.

En over het algemeen, bedenken van oefeningen voor iedere hoofdstuk. Een veel voorkomend opmerking is dat boeken op wikibooks geen oefeningen hebben bij hun boeken.

--DimiC88 (overleg) 19 dec 2019 12:09 (CET) update --DimiC88 (overleg) 30 dec 2019 16:16 (CET) update --DimiC88 (overleg) 31 dec 2019 10:54 (CET) update --DimiC88 (overleg) 3 jan 2020 13:06 (CET) update --DimiC88 (overleg) 30 jan 2020 09:17 (CET)

Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.