Naar inhoud springen

Overleg:Programmeren in Python

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks
Laatste reactie: 4 jaar geleden door DimiC88 in het onderwerp Herschikking van dit boek

Herschikking van dit boek[bewerken]

Ik ben van plan om dit boek verder grondig te heschikken. Ik vermoed dat dit boek oorspronkelijk bedoeld was om een vertaling te zijn van de engelstalige versie Python Programming, maar is nooit volledig vertaalt geweest. De engelstalige versie is vrijwel af, maar komt verouderd over.

 1. Overzicht - Momenteel bestaat deze pagina niet, ik zou het volgende ongeveer willen bespreken:
  1. Wat is Python?
  2. Geschiedenis van Python.
  3. Waarvoor wordt Python gebruikt?(eventueel door wie? Welke bedrijven? etc.)
  4. Verschillende versies. Een beetje ook het punt maken dat dit boek moet streven om de nieuwste versies te gebruiken.
 2. Eerste programma en Interactieve modus - Deze twee pagina's in één pagina. Beide zijn ze een beetje kort en de Interactive modus past beter nadat je al je eerste script heb geschreven. Eerste programma zie ik nu als "af", Interactieve modus zal ik wellicht opslitsen over de verschillende hoofdstukken en daarna nomineren voor verwijdering
 3. Programmeren in Python/Gebruik van variabelen en strings en Programmeren in Python/Gebruik van Wiskunde - Samenvoegen in één hoofdstuk, beide zijn te kort en kunnen samen uitgelegd worden in één hoofdstuk.Wellicht niet meer samenvoegen, maar ben denk ik van plan om ze wel te hernoemen(respectievelijk naar gewoon "Variabelen en Strings(of data?) en "Berekeningen en bewerkingen") en meer content te geven.
 4. Arrays - Een andere naam voor dit hoofdstuk. De term "array" is een vaakgebruikte naam in andere programmeertalen, maar niet echt in Python. Een andere mogelijke naam is "Collections"(verzamelingen), maar vind ik ook niet geschikt. In de engelstalige versie spreken ze van "sequences", wat blijkbaar de gangbare naam is hiervoor in het engels maar zegt niet veel. Een andere opties is de 4 soorten basis sequences te vermelden als titel "Lists, Tuples, Sets en Dictionaries".Wellicht hernoemen naam Sequences zoals de engelstalige versie, met uitleg wat daar mee wordt bedoeld.
 5. Beslissingscontrole en Conditionele statements samenvoegen in één hoofdstuk. Ze volgen elkaar natuurlijk op. Misschien Lussen er ook aan toevoegen omdat die pagina ook redelijk kort is maar dan wordt het misschien juist een beetje te lang.
 6. Functies - Grotendeels uitgewerkt, kan nog wel wat extra voorbeelden gebruiken.
 7. Documentatie en commentaar - Belangerijk, maar misschien op de verkeerde plaats in he boek. Misschien commentaar eerder vermelden in een ander hoofdstuk.
 8. Bestanden - Verder uitwerken, verschillende types bestanden.
 9. Fouten - Verder uitwerken.

En over het algemeen, bedenken van oefeningen voor iedere hoofdstuk. Een veel voorkomend opmerking is dat boeken op wikibooks geen oefeningen hebben bij hun boeken.

--DimiC88 (overleg) 19 dec 2019 12:09 (CET) update --DimiC88 (overleg) 30 dec 2019 16:16 (CET) update --DimiC88 (overleg) 31 dec 2019 10:54 (CET) update --DimiC88 (overleg) 3 jan 2020 13:06 (CET) update --DimiC88 (overleg) 30 jan 2020 09:17 (CET) update --DimiC88 (overleg) 21 feb 2020 08:20 (CET) update --DimiC88 (overleg) 29 mei 2020 14:29 (CEST) update --DimiC88 (overleg) 30 mei 2020 15:49 (CEST) update --DimiC88 (overleg) 21 aug 2020 11:14 (CEST)Reageren

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.