Wikibooks:Wachtruimte/Kroatisch/Inhoudsopgave

Uit Wikibooks
Dit boek staat (tijdelijk) in de wachtruimte wegens een gebrek aan voortgang en/of minimale inhoud van het boek. Wil je dit onderwerp verder uitbreiden? Voeg dan jouw kennis toe aan het boek en verplaats het weer terug naar de hoofdnaamruimte.
De taal

Het Kroatisch is een (Zuid-)Slavische taal die verwant is aan het Russisch, Pools, Tsjechisch en Bulgaars. Het meest is het Kroatisch echter verwant aan hetSloveens, Bosnisch en Servisch, waarvan het Kroatisch samen met de laatste 2 vaak tot 1 taal wordt gerekend: Het Servo-Kroatisch. Het Kroatisch wordt voornamelijk gesproken in Kroatië, maar ook in aangrenzende gebieden in Bosnië-Herzegovina, Slovenië en Servië. Het Kroatisch wordt dus door zo'n 5 miljoen mensen als moedertaal gesproken.


Het land

Rijeka
Rijeka
Split
Split

Hrvatska is een land dat van oudsher een populaire vakantiebestemming is! En terecht, want Kroatië heeft een heerlijk klimaat, ongekend mooie historische en culturele schatten en een prachtige natuur, want een groot deel van het land is bebost. En natuurlijk niet vergeten: De Kroatische kust aan de Adriatische Zee! Vooral Istrië (Istra) en Dalmatië trekken daarom miljoenen bezoekers. Kroatië heeft een roerig verleden achter zich; Het communisme, de oorlogen en ook de tijden voor de oorlogen.

Cursussen van Indo-Europese talen
Afrikaans - Catalaans - Deens - Duits - Engels - Frans - Fries - Gotisch - Gronings - Italiaans - Latijn - Litouws - Nederlands - Nieuwgrieks - Noors - Oudgrieks - Perzisch - Pools - Portugees - Roemeens - Russisch - Sloveens - Spaans - Tsjechisch - Vroegmodern Engels - Welsh - West-Vlaams - Zeeuws - Zweeds
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.