Naar inhoud springen

Shakespeare van A tot Z

Uit Wikibooks
Shakespeare van A tot Z

Kleine encyclopedie over zijn werk, zijn leven en zijn personagesA · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z


"Shakespeare van A tot Z, Kleine encyclopedie over zijn werk, zijn leven en zijn personages" biedt een bondig overzicht van Shakespeares oeuvre en geschiedenis met lemma's die zich bij de beschrijving van het onderwerp tot de hoofdzaken beperken. Bij toneelstukken is dat de plot met de belangrijkste personages, Shakespeares toneelstukken en gedichten zijn bevolkt met gedenkwaardige personages die nog steeds tot de verbeelding spreken en ook die krijgen een plaatsje in deze encyclopedie. Verder komen ook de plaatsen aan bod waar Shakespeare mee wordt geassocieerd, de toneelgezelschappen waarvan hij deel uitmaakte, zijn gezinsleden, collega's en drukkers waar hij mee te maken kreeg enzovoort.

Meewerken?

Elke serieuze medewerker is meer dan welkom! Graag elk lemma bondig uitwerken zoals in een woordenboek. Maximum ongeveer 300 woorden. J.G.G. (overleg) 11 nov 2021 16:10 (CET)

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.