Naar inhoud springen

Roemeens/Inhoud

Uit Wikibooks
Inhoudsopgave

Introductie
Lessen
Toetsen
Overzichten
De taal

Het Roemeens is een Romaanse taal die verwant is aan het Frans, Portugees, Italiaans en Spaans. Het is de meest gesproken taal die deel uitmaakt van de Oostelijk-Romaanse talengroep en wordt door ongeveer 24 miljoen mensen wordt beheerst in o.a. Roemenië en Moldavië. Het is een zeer interessante taal, aangezien het ook Dacische, Griekse en Slavische invloeden kent.

Limba română este o limbă romanică care este apropiată de franceza, portugheza, italiana şi spaniola. Este cea mai vorbită limbă romanică orientală, şi este folosită de aproximativ 24 milioane de persoane din România, Republica Moldova, şi din alte ţări. Este o limbă foarte interesantă, fiindcă este şi influenţată de limba dacă, limba greacă şi de unele limbi slavice.


Het land

România is een land dat klaar is om ontdekt te worden. Het heeft net zijn communistische verleden achter zich gelaten en is zich steeds meer aan het ontwikkelen.

Sibiu
Sibiu

Het land bezit een prachtige natuur die zich uitstrekt over beeldschone bergen tot de grootste delta van Europa. Men kan niet langer beweren dat Roemenië op toeristisch vlak onderontwikkeld is; zowel 's zomers als 's winters trekken toeristen naar het Bucegi-gebergte en de Zwarte Zeekust - het litoral. Verder heeft het volk een unieke cultuur, met prachtig beschilderde kloosters tot historische middeleeuwse steden. Ook Boekarest is een waar openluchtmuseum van diens verleden; zowel de tijd na de revolutie, het communisme, het interbellum, als de tijd vóór het interbellum zijn nog steeds goed zichtbaar in deze Europese stad.


Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.