Overleg gebruiker:Bertux

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:B222)

Beste Bertux , welkom op Wikibooks!


Met serieuze gebruikers kan Wikibooks uitgroeien tot een nuttig project. Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.

Nuttige links kan je vinden op het gebruikersportaal, zoals bijvoorbeeld de pagina's: Hoe kan ik meedoen, afspraken en conventies en boekstructuur. Als je algemene vragen hebt, kan je deze stellen in de lerarenkamer. Als je echt een knellende vraag hebt, kan je terecht bij een ervaren gebruiker of bij een van de moderators.

Als je wilt oefenen met bijvoorbeeld de wiki-opmaak, dan kan dat in de zandbak.

Veel plezier en succes namens alle wikibookianen!

P.S.: Overleg ondertekenen gaat met 4 tildes dus: ~~~~

Dit bericht verschijnt niet automatisch, maar wordt geplaatst door een gebruiker die de moeite neemt om jou persoonlijk te verwelkomen op Wikibooks.


Pjetter zeg't maar 25 aug 2008 23:15 (CEST)Reageren[reageer]

Hallo Pjetter,

Dank voor je welkomstwoord op mijn Overleg gebruiker:B222. Basisvragen zul je van mij niet krijgen, met intussen ruim duizend edits in Wikipedia's hoofdnaamruimte en enkele tientallen op andere Wikimedia-projecten. Ik onderteken daar gewoonlijk met Bertux. Dat ik hier een account heb, is een gevolg van unified login; ik heb nog geen bewerkingen, en geen concrete plannen voor wikibooks, al kan het zijn dat de nog lege wiki op mijn eigen website een wikibook "Waar zit de uitknop" o.i.d. gaat baren: een computercursus voor absolute beginners met computervrees. Zo'n cursus geef ik klassikaal al enkele jaren, dus er is over enkele jaren wel materiaal voor.

Ik heb tevoren jouw Chemisch rekenen en Papier/Bladvorming bekeken, om een indruk te krijgen tegen wie ik praat. Ziet er mooi uit, dus motiverend om verbeteringen te suggereren:

  • Ik zag dat je het woord foil gebruikte zonder uitleg of link. In Nederland hoort dat niet tot het gangbare idioom, dus uitleg kan zinnig zijn.
  • Verder zag ik op dezelfde pagina "het zeef." Aangenomen dat dit geen schrijffout is, zal het wel zoiets zijn als "dat wat over de zeef gehaald is, of dat wat over de zeef gehaald zal worden, of dat wat op dit moment over de zeef gehaald wordt. Zelfde opmerking dus als bij foil.
  • Nog iets heel anders: bovenaan deze OP verwijs je naar de paretoregel. Ik neem aan dat je het w:nl:paretoprincipe bedoeld, niet de w:nl:pareto-efficiëntie.

Ik plaats mijn antwoord (dit dus) ook op mijn overlegpagina, zodat je kunt antwoorden waar je wilt Geen antwoord is ook goed. Veel succes met je books, en dank voor het attente welkom. B222 27 aug 2008 16:24 (CEST)Reageren[reageer]

(Ah, ik zie hier de oude bekende L*****p, aangenomen dat je dezelfde bent van Wikipedia. (Je naam heb ik maar even weg gesterd, ik herinner me een naamwijzigingsverzoek van je op Wikipedia. B222 27 aug 2008 16:24 (CEST)Reageren[reageer]
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.