Overleg gebruiker:84.105.125.190

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hallo,
ik merkte net dat je een aantal leuke artikels hebt toegevoegd voor het kookboek, maar je hebt ze gekopieerd van wikipedia. Hierdoor schend je de auteursrechten, want je doet alsof jij de tekst geschreven hebt, terwijl deze door andere werd neergetypt.

We kunnen makkelijk pagina's uit wikipedia overnemen via een speciale importfunctie waardoor ook de auteursgeschiedenis mee geïmporteerd wordt.

Ik zal de door jou aangemaakte pagina's dan ook moeten verwijderen om de originele van wikipedia te kunnen importeren.

Je kan de gewenste pagina's uit wikipedia op de importpagina plaatsen, dan halen we ze voor jou naar het kookboek. Alvast bedankt voor je ijverige bijdragen!

Inge Habex 6 aug 2007 19:49 (CEST)

Gtk-dialog-info.svg   Beste anonieme gebruiker,welkom op Wikibooks!

Met meer serieuze gebruikers kan Wikibooks uitgroeien tot een nuttig project.
Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.

Mocht je dit wensen, dan kan je vrijblijvend en gratis je aanmelden via de link bovenaan rechts van het scherm.

Nuttige links kan je vinden op het gebruikersportaal, zoals bijvoorbeeld de pagina's: Hoe kan ik meedoen, afspraken en conventies en boekstructuur. Als je algemene vragen hebt, kan je deze stellen in de lerarenkamer. Als je echt een knellende vraag hebt, kan je terecht bij een ervaren gebruiker of bij een van de moderators.

Als je wilt oefenen met bijvoorbeeld de wikiopmaak, dan kan dat in de zandbak.

Veel plezier en succes namens alle wikibookianen!

P.S. Overleg a.u.b. ondertekenen met 4 tildes dus: ~~~~

overnemen van Wikipedia[bewerken]

Hoi,

Je mag wel kopiëren maar je moet de licentie respecteren: dat betekent dat als je een artikel kopieert, je eerst in de geschiedenis van het artikel op Wikipedia moet kijken. Daaruit haal je de 5 belangrijkste auteurs, die zet je in de samenvatting van het artikel op Wikibooks bij de eerste keer "pagina opslaan" en dan voldoe je ook aan de licentie.

Bovendien dien je nog een sjabloon onder aan de pagina te zetten dat heet: {{GFDL-Wikipedia}} omdat we hier een dubbellicentie gebruiken en op Wikipedia slechts de GFDL-licentie, dus als je kopieert dan is de enige licentie die hier geldig is de GFDL-licentie wat we dus moeten aangeven.

Succes. Pjetter zeg't maar 6 aug 2007 21:46 (CEST)

Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.