Naar inhoud springen

Kookboek/Amchoor

Uit Wikibooks

Amchoor is een specerij die afkomstig is uit Zuidoost-Azië en hoofdzakelijk gebruikt wordt in de Indische keuken. Deze specerij is een poeder gemaakt van gedroogde groene mango's (Mangifera indica). Het woord Am is Hindi voor mango.

Gebruik

[bewerken]

Amchoor heeft een honingachtig aroma met een citroenachtige smaak. Het wordt gebruikt in samosa's, stoofschotels, pickels en roerbakschotels, zowel met groenten als met vlees. Het heeft een malsmakend effect in vleesschotels. Het poeder wordt gebruikt om een fruitige smaak te verkrijgen zonder vocht toe te voegen, of als zuurmaker.

De specerij gaat goed samen met andere specerijen, zoals chili, koriander en gember. Het is te vinden in het Indische specerijenmengsel garam masala.

Wikipedia
Deze pagina is vrijgegeven onder de GNU Free Documentation License (GFDL) en nog niet onder CC-BY-SA. Klik hier voor meer informatie.
Wikipedia
Deze pagina is geïmporteerd van Wikipedia. De inhoud moet nog worden aangepast aan de opmaak en conventies van wikibooks, waarna de naam zal worden gewijzigd, zodat deze past in het betreffende boek.
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.