Naar inhoud springen

Handleiding moderatoren/Verwijdersessie sjablonen

Uit Wikibooks
Inleiding
Attitude
Wat is een moderator?
Overleggen
Privacy
Persoonlijke aanvallen
Kennis
Inleiding tot MediaWiki
Extra functies
Onderhoudstaken
Vandalismetools
Gebruik van e-mail
Gebruik van chatbox
OTRS
Licenties
Categorisatie
Taken
Vandalisme aanpakken
Verwijdersessies uitvoeren
Nu Weg
Artikelen
Afbeeldingen
Nu Commons
Sjablonen
Categorieën
Transwiki
Geschiedenis samenvoegen
Handige extra's
Uitgebreide kennis MediaWiki
Open proxies
Pywikipedia bot
Nuttige pagina's

Leerdoel[bewerken]

Vereiste voorkennis[bewerken]

Verwijdersessie sjablonen uitvoeren[bewerken]

Tenzij een pagina van het onzinsoort is dat ook direct verwijderd had mogen worden, dient een pagina, sjabloon, afbeelding of categorie twee weken op de verwijderlijst te staan alvorens deze verwijderd mag worden. Het verwijderen kan alleen door een moderator worden gedaan.

Algemeen[bewerken]

Een paar dingen om op te letten:

  • Vergeet bij het verwijderen de overlegpagina's niet! En bekijk de te verwijderen pagina's nog eens goed. Het zou niet de eerste keer zijn dat men er iets van gemaakt heeft in de tussentijd en het niet van de lijst heeft genomen.
  • Sommige mensen vermelden samen met de link naar de te verwijderen pagina ook een link naar de goede pagina! Ook komt het voor dat de te verwijderen pagina een redirect naar een correcte pagina is. Zorg dat u de juiste verwijdert.
  • Transwiki: Artikels die verplaatst werden vanaf een ander Wiki-project komen binnen via transwiki in de virtuele transwiki-naamsruimte (= met prefix "transwiki"). Deze pagina's worden uiteindelijk redirects die niet verwijderd mogen worden.
  • Artikels die verplaatst dienen te worden naar bv. Wikibooks, Wiktionary, Wikiquote of anderstalige Wiki's, dienen via de transwiki-procedure te passeren en niet zomaar verwijderd te worden. Voor meer info zie transwiki.
  • Wanneer een artikel verwijderd is omdat het (duidelijk) geen encyclopedisch onderwerp is, haal dan ook de eventuele interne links naar dat artikel weg. Dat voorkomt verdere problemen en onduidelijkheden in de toekomst (waarom een rode link hebben naar een onderwerp wat we niet willen hebben?).

Sjablonen[bewerken]

Sjablonen dienen pas verwijderd te worden nadat de verwijzingen naar de sjablonen zelf zijn verwijderd. Dit kan handmatig worden gedaan of met behulp van een bot.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.