Naar inhoud springen

Ernest Hemingway/88 Poems

Uit Wikibooks
.

88 Poems is een postume bundeling van Ernest Hemingways poëzie die in 1979 werd gepubliceerd door uitgeverij Harcourt Brace.

Dat Hemingway ook een dichter was, is niet zo bekend. Hij schreef voornamelijk in zijn jeugd gedichten. De belangrijkste invloed op zijn poëzie - nadat hij in 1922 verhuisde naar Parijs - was Ezra Pound die Hemingway de beginselen leerde van het imagisme, waarbij hij zijn eigen lange gedicht Hugh Selwyn Mauberley als model voorhield.

De bundeling bevat een aantal gedichten verschenen in tijdschriften, gedichten uit Hemingways eerste boek Three Stories and Ten Poems, en 47 niet eerder gepubliceerde gedichten die waren gevonden in particuliere collecties en in de Hemingway papers van de Kennedy Library.

88 Poems, onder redactie van Nicholas Gerogiannis, bevat gedichten die Hemingway schreef in de periode 1912-1956. Het is praktisch de hele poëtische productie van de auteur, uitgezonderd vier gedichten waarvoor zijn weduwe Mary Welsh Hemingway (zijn vierde en laatste echtgenote) geen toestemming gaf tot publicatie.

Van deze achtentachtig gedichten werden er vijfentwintig gepubliceerd toen de auteur nog in leven was en zeventig dateren van voor 1929, de datum van publicatie van de roman A Farewell to Arms.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.