Overleg gebruiker:Frank claessen

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste Frank claessen, welkom op Wikibooks!

Met serieuze medewerkers kan Wikibooks verder uitgroeien tot een nuttig project. Daarom worden jouw (toekomstige) bijdragen zeer gewaardeerd.

  • Oefenen met bijvoorbeeld de wiki-opmaak kan in de zandbak.

Veel plezier en succes namens alle collega's!

P.S.: Overleg ondertekenen gaat met 4 tildes, dus: ~~~~, of door op de onderteken-knop OOUI JS signature icon LTR.png op de werkbalk te klikken.

Dit bericht verschijnt niet automatisch, maar wordt geplaatst door een gebruiker die de moeite neemt om jou persoonlijk te verwelkomen op Wikibooks.


Evil berry 2 jul 2007 12:56 (CEST)[reageer]

Boek IT voor bovenbouw[bewerken]

Van harte welkom ook namens mij. Ik kijk alvast uit naar je boek over IT. Als je wilt mag je ook wat meer duidelijkheid brengen in de onderwijsstructuur van de Nederlandse Antillen. Daar weet ik namelijk niets van. Je kan een klein begin van het onderwijsportaal vinden op het onderwijsportaal (nog een kladversie). Ik ben er begonnen de onderwijsstructuur van België, Nederland en Suriname stilaan in kaart te brengen. De Nederlandse Antillen mogen hier natuurlijk aan toegevoegd worden.

Lees vooral ook de verdere discussie rond je vraag in de lerarenkamer. Het komt erop neer dat je gewoon een boek mag starten en dat doe je best op de volgende manier:

  • kies een gepaste titel (denk daarbij ook aan vervolgboeken of boeken voor bv. onderbouw die eraan vooraf gaan)
  • Maak van die titelpagina een voorpagina van je boek en geef er de doelstellingen van je boek weer: voor welke groep leerlingen is het bestemd, wat is de vereiste voorkennis voor men dit boek kan gebruiken, waar zal men staan na afloop van de cursus, ...
  • Maak een inhoudstabel (dit geeft in grote lijnen weer hoe je boek opgebouwd wordt en wat er inhoudelijk te leren valt)
  • Begin met het schrijven van de hoofdstukken. Een hoofdstuk in een boek geef je een gepaste titel. Om de internetboekstructuur te bekomen gebruik je Boektitel/Hoofdstuktitel (waarbij je enkel een hoofdletter gebruikt aan het begin van de titel) bv. zeer simplistisch voorgesteld
    Boektitel Antilliaanse IT voor de bovenbouw
    Hoofdstuktitel Antilliaanse IT voor de bovenbouw/Hoe start je een computer

Kan je al verder met deze info? Of wens je nog meer uitleg? Je mag ze stellen op deze pagina, in de lerarenkamer of op de overlegpagina van een moderator.
Alvast succes met het schrijven! Ik kijk uit naar je boek. Het zal het eerste Antilliaanse boek worden. Inge Habex 4 jul 2007 05:14 (CEST)[reageer]

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.