Overleg Wikibooks:Boekstructuur

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • Eerst links wijzigen en dan pas titels wijzigen om weespagina's te voorkomen was vroeger noodzakelijk. Nu is er een tool die dat automatisch oplost, binnen vrij korte tijd, de jobquelength. Dus een consistente volgorde is niet meer noodzakelijk.
  • Afmaken per boek.
  • Boeken die afzijn aanvinken of redirects en/of interwiki's zijn opgelost. Verder de boekkleur bovenaan het boek wijzigen van Yellow naar Darkkhaki.

Opmerking[bewerken]

We moeten denk ook even goed kijken hoe we het doorvoeren. Het sjabloon van een boek moet eerst gewijzigd worden, daarna moeten pas de links op de bijbehorende pagina's worden aangepast. Als je namelijk een sjabloon wijzigd, worden de verwijzingen daarnaar (Speciaal:Whatlinkshere) pas aangepast als de pagina waarop het sjabloon staat opnieuw wordt opgeslagen. Koos Overleg 18 mrt 2006 20:16 (UTC)

Ab Urbe condita?[bewerken]

Het is maar een klein puntje, maar urbe betekent stad, en Urbe staat voor Rome. En aangezien het een geschiedenis van Rome is, zouden we niet voor Urbe moeten gaan? Waar condita voor staat weet ik niet goed "/ condītus, a, um gekruid, smakelijk; onderhoudend." (www.latijnnederlands.nl), maar dit zal wel een gewoon woord zijn, zonder hoofdletter. Joost 12 apr 2006 08:44 (UTC)

Ik snap niet zo goed wat je bedoelt. Maar ab urbe condtiti is een uitdrukking die letterlijk betekend vanaf (ab) de stichting (condita) van de stad (urbe). Met de stad wordt dus Rome bedoelt. 62.235.42.14 12 apr 2006 08:50 (UTC) = Wolvenraider 12 apr 2006 08:50 (UTC)
Oke, condita betekent dus stichting, dat wist ik niet. Mijn punt is, dat urbe vertaald wordt met stad, maar als het specifiek om Rome gaat, urbe met een hoofdletter geschreven werd, Urbe dus.
Ab urbe condita = Vanaf de stichting van de stad
Ab Urbe condita = Vanaf de stichting van Rome
Joost 12 apr 2006 17:52 (UTC)
Condita is een participium van condere (stichten). De titel is overgenomen van het geschiedwerk van Titus Livius. Als iemand weet hoe ik "Ab Urbe Condita" kan veranderen in "Ab Urbe condita" zonder elke pagina afzonderlijk te moeten hernoemen mag die me dat altijd laten weten, of zelf doen. Commentaar op het boek is ook altijd welkom. Evil berry 25 jun 2006 23:31 (CEST)[reageer]
P.S. zie ook mijn discussie met Nijdam over mijn vertaling van de titel Ab Urbe condita.

Reminder voor Koos[bewerken]

  • 'k Ga nu pitten. Wel morgen (lees vandaag) even de Special:Whatlinkshere doorlopen of de kookboekreceptenpagina's inderdaad op hun pootjes terecht zijn gekomen. Ook even interwiki's checken. Koos Overleg 18 apr 2006 22:56 (UTC)
Koos dat laatste kan ik vrij eenvoudig met de bot doen, dat was ik wel van plan te doen (per boek, nadat alle links zijn veranderd) Londenp 19 apr 2006 06:00 (UTC)

Verwijderen overbodige pagina's[bewerken]

Aangezien de boekstructuur een consensus heeft bereikt betreffende de naamgeving, is het goed om de verouderde (overbodig geworden) pagina's te verwijderen. Ik ben ze allen manueel aan het checken op verwijzingspagina's en klasseer ze vervolgens met het sjabloon {{Weg}}. Daarna kan waarschijnlijk ook een en ander opgekuist worden in deze pagina. Inge Habex 27 mei 2006 11:58 (CEST)[reageer]

Aangezien het om een zeer grote hoeveel pagina's ging, heb ik ze uiteindelijk allen (na grondig controle en aanpassen van de nodige links) op de verwijder-pagina geplaatst. Alle werk van hernoemen lijkt me immers achter de rug, op de opkuis (verwijdering van de oude pagina's) na. Inge Habex 27 mei 2006 22:03 (CEST)[reageer]

Structuur Wikibooks-pagina's[bewerken]

Voorstel tot het hernoemen van volgende pagina's. Indien akkoord, wil ik ze met plezier omzetten.

Moderators[bewerken]

Sjablonen[bewerken]

Inge Habex 4 jun 2006 22:36 (CEST)[reageer]

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.