Overleg:Kookboek/Gestoomde peentjes

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks

Ik heb dit recept geprobeerd en ik heb drie vragen:

  • waar is de boter voor?
  • waar is de tijm voor?
  • hoe maak je een aluminiumzak?
Ik heb het recept niet geschreven, maar ik vermoed de volgende zaken:
  • De boter is om over de peentjes te smeren. (Mijn moeder doet ook altijd een klontje boter bij de peentjes/wortelen om er een extra smaak aan toe te voegen.)
  • De thijm hoort waarschijnlijk bij de kruiden. (stap 3: Besprenkel de waspeen met citroensap en basilicum en kruid met zout en peper.) Dus ook met thijm besprenkelen.
  • Een precieze zak van aluminium zal je niet kunnen krijgen. Het is waarschijnlijk de bedoeling de punten naar elkaar toe te vouwen, zodat een zakachtige vorm ontstaat.

In de geschiedenis kunt u normaliter zien wie het betreffende artikel heeft geschreven. Het is echter niet geschreven door Taka, zoals de geschiedenis doet vermoeden. Die heeft het recept namelijk overgehaald van Wikipedia, waar het recept oorspronkelijk stond. De pagina aldaar is inmiddels verwijderd, maar ik heb even gekeken wie de oorspronkelijke auteur daar was. (die mogelijkheid hebben alleen moderators, dus u kunt het niet zien.) De oorspronkelijke auteur is w:Gebruiker:213.73.231.129. De gebruikerspagina van die persoon is leeg, maar als u links in het scherm op Bijdragen gebruiker klikt, kunt u zien dat deze persoon wel bijgedragen heeft aan Wikipedia. Jammer genoeg worden de bijdragen aan artikelen gewist als een artikel verwijderd wordt, dus het is niet meer te zien dat deze persoon daadwerkelijk aan het artikel heeft geschreven, maar neem van mij aan dat het waar is.
Fijn overigens dat u deze gebreken aan dit artikel heeft geconstateerd. Het is uiteraard niet fijn dat er fouten in zitten, maar draagt wel bij aan de verbetering van Wikibooks. Firefox Overleg 30 apr 2005 17:08 (UTC)

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.