Kookboek/Kruidige loempiaatjes met zalm en garnaal

Uit Wikibooks
Kruidige loempiaatjes met zalm en garnaal
Categorie Hapjes
Aantal porties 16 stuks
Bereidingstijd ± 1 uur
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Receptenindex

Kruidige loempiaatjes met zalm en garnaal

Ingrediënten[bewerken]

Bereidingswijze[bewerken]

Snipper de ui fijn. Snij de knoflook en de tomaat fijn. Snij de kruiden (salie, citroenmelisse, hysop) fijn. Meng de ui, knoflook, tomaat en kruiden, en doe er een beetje citroensap en een snufje peper bij. Stoof dit alles in de pan gedurende maximum 15 minuten in wat olijfolie. Voeg na een minuut of 10 een beetje groentebouillon toe. Na nog 5 minuten van het vuur halen en laten afkoelen.

Pocheer de zalm in een kokend mengsel van half water half groentebouillon gedurende 5 minuutjes.

Meng de zalm en de garnalen bij de gestoofde groenten en kruiden.

Snij een vel brikdeeg in 2 helften. Bevochtig het halve vel brikdeeg met groentenbouillon (Bijvoorbeeld met een kwastje). Vouw het halve vel dubbel. Leg een lepel vulling onderaan op het vel. Vouw er een driehoekje over. Maak driehoekjes door de randen beurtelings naar links en rechts om te vouwen. Druk het deeg goed aan, en bevochtig de laatste vouw extra. Het resultaat is dat je een driehoekig loempiaatje hebt. Herhaal dit tot het brikdeeg op is. Heb je vulling tekort kun je altijd wat driehoekjes maken met vulling van andere overschotjes. Leg de loempiaatjes op een ovenschotel of bakpapier en bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 20 minuten.

Serveer de loempiaatjes met rijst of pasta. Vergeet niet ook wat van de bouillon te gebruiken voor het koken van de rijst of de pasta.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.