Naar inhoud springen

Wikibooks:Globale sjablonen

Uit Wikibooks

Sjablonen zijn een veel gebruikt hulpmiddel op veel Wikimedia projecten. Een handig sjabloon op een andere wiki kun je hier niet direct gebruiken. Een centrale opslag van globale sjablonen zou dat wel mogelijk maken, net zoals je afbeeldingen op Commons hier direct kunt gebruiken.

Bij de gemeenschapswensenlijst van 2015 kwam globale sjablonen op plek 3, met steun van 90 gebruikers. De Wikimedia Foundation is anno januari 2021 nog niet begonnen met een programma om globale sjablonen mogelijk te maken. Het is een groot programma. Het is complex. Het is ingewikkeld. Het vergt samenwerking over meerdere afdelingen van de WMF.

De Wikimedia Foundation twijfelt of er voldoende steun is van de gemeenschappen van de lokale projecten.

De Wikimedia Foundation (WMF) is groot en bureaucratisch. Ze pakken werk op dat in hun jaarplan staat. Ze hebben een gebroken boekjaar van juli tot juni. Het volgende jaarplan is dat van 2021/2022. Daarover besluit het bestuur van de WMF in juni 2021, en de directie in mei 2021.

Op meta is een campagne gestart om de steun van lokale projectgemeenschappen te verzamelen. Het idee is om begin mei 2021 een programmaverzoek bij de WMF in te dienen met steun van zoveel mogelijk lokale projecten. Tot en met april 2021 kan er op lokale projecten gediscussieerd worden (hier op de overlegpagina), en steun verklaard worden hieronder.

Steunverklaringen[bewerken]
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.