Naar inhoud springen

Sjabloon:Nieuw recept intro

Uit Wikibooks

Bedankt dat je een nieuw recept wilt schrijven! Hieronder staan een aantal aanwijzingen:

  • In het sjabloon, dat al in het bewerkingsvenster geladen is, zijn maar drie variabelen verplicht, namelijk de naam, die automatisch ingevuld wordt, de categorie en de moeilijkheidsgraad. Aangeraden wordt om toch ook de andere drie, het aantal porties, de hoeveelheid energie per portie en de tijd die het uitvoeren van het recept in beslag neemt, in te vullen.
  • Je recept wordt automatisch ingedeeld in de categorie die je invult in het sjabloon, denk hier dus goed over na! Klik hier voor alle bruikbare categorieën.
  • Als je geen aantal porties kunt bedenken voor je recept, omdat dit bijvoorbeeld een gerecht is dat niet in stukken gedeeld hoeft te worden, laat je deze variabele leeg. Vul hier dan dus niet 1 in.
  • De energie per portie kun je niet invullen als je eerder ervoor hebt gekozen geen porties in te vullen. Laat dan ook deze variabele leeg.
  • De tijd die het maken van het gerecht in beslag neemt, kun je het beste opsplitsen in een voorbereidingstijd, een bereidingstijd en de tijd die het gerecht nodig heeft om bijvoorbeeld te rijzen, te bakken of in de oven te staan.
  • De moeilijkheidsgraad dien je in te vullen als een cijfer tussen 1 en 5. Moeilijkheidsgraad 1 is heel erg gemakkelijk, moeilijkheidsgraad 5 is daarentegen heel erg moeilijk. Denk goed na over deze moeilijkheidsgraad, dit is namelijk voor de meeste mensen de doorslag of iemand dit kan maken of niet.
Succes!


Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.