Naar inhoud springen

Sjabloon:Kb

Uit Wikibooks


Sjabloondocumentatie

Gebruik

Bovenstaand sjabloon kan gebruikt worden in de kookboekrecepten zodat de ingrediënten intern verlinkt worden naar de pagina van het ingrediënt (voorafgegaan door kookboek/. Op de pagina van het ingrediënt zelf kan dan door het aanmaken van een Dynamicpagelist (zie Kookboek/Tomaat) op deze pagina, gezien worden in welke recepten dit ingrediënt aanwezig is.

Het gebruik is zo:

1) {{Kb|ingrediënt}}
2) {{Kb|p=ingrediënt|andere tekst}}
  1. ingrediënt kan geschreven worden met of zonder hoofdletter
  2. wanneer de tekst die verschijnt als link in het document afwijkt van de titel van de pagina, dan dient een "piped link" te worden gebruikt. Achter p= wordt dan de titel van de ingrediënt gegeven (met of zonder hoofdletter, maar zonder Kookboek/) en in het laatste deel na de verticale streep wordt een willekeurige tekst ingegeven.
  3. de p= kan worden weggelaten als de naam van het het ingrediënt en de tekst van de link die verschijnt in het recept hetzelfde is (onafhankelijk of het met een hoofdletter of kleine letter wordt geschreven).

Voorbeelden:

1) 1 gesneden {{Kb|tomaat}}
2) 2 gehalveerde {{Kb|p=tomaat|tomaten}}

Opmerking:
Er wordt tegelijkertijd een categorieverwijzing aangemaakt die heet Ingrediënt- De inhoud van deze categorie wordt gebruikt voor het aanmaken van de Dynamicpagelist op de kookboekpagina van het ingrediënt. Het nadeel van deze periode is dat bij veel ingrediënten het aantal categorieën ook vrij veel wordt.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.