Overleg gebruiker:Robotlondenp

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Robots[bewerken]

Hoi misschien is het gemakkelijker om handmatig links te wijzigen. Nu moet je met je bot voor elke link een aparte wijziging doorvoeren. Als je elke keer dat je een paginatitel wijzigd, op diezelfde pagina alle links handmatig wijzigd (bewerken en dan ctrl + f op [[ met alles markeren), zal aan het einde van de rit alles goed doorverwijzen. Koos Overleg 18 apr 2006 20:14 (UTC)

Koos daar begrijp ik niks van, hoe werkt dat? RobotLondenp 18 apr 2006 20:22 (UTC)
Wel, ik heb bij Word dus als volgt gewerkt:
 • Eerst op de pagina Microsoft Word alle links goed aanpassen (handmatig).
 • Vervolgens heb ik in de geschiedenis de vorige pagina gepakt (met blauwe links). Die links heb ik gebruikt om de te wijzigen pagina's te pakken te krijgen.
 • Een bestaande pagina van titel wijzigen en vervolgens alle link die op die pagina staan aangepast aan zoals het moet worden. (Hierbij vang je ook het hoofdlettergebruik meteen goed op).
  Links vinden deed ik dus door op bewerken te klikken en dan zoeken op [[ met alles markeren in die zoekbalk aangevinkt. Zo lichten alle beginnetjes van links geel op, zodat je ze makkelijk vind in het bewerkingsveld.
Zo heb je als het goed is slechts een wijziging per pagina nodig, in plaats van een wijziging per link per pagina. Op een pagina met 10 links die aangepast moeten/moesten worden scheelt dat dus 9 wijzigen, ofewel heel wat serverruimte. Koos Overleg 18 apr 2006 20:28 (UTC)
OK, is meer werk als een bot, maar je pakt zo ook de rode links mee, dus dat is beter. Groet Londenp 18 apr 2006 20:33 (UTC)

botbitje[bewerken]

yo peter, hier kun je btw aangeven als je een botbitje wilt ;-) groetjes, oscar 18 apr 2006 22:21 (UTC)

Botjes op transwiki[bewerken]

Leuk die botjes :-) Maar zou je ze kunnen aanpassen voor de transwiki-artikels? Ik zag bv. dat op transwiki:Appelmoes alle taal-links verdwenen zijn. Ik had ze er nog laten opstaan (in transwiki-zone) om op die manier de juiste gerechten in de betreffende talen te kunnen opsnorren in anderstalige WikiKookboeken.

Kan je een botje Wiki-wijs maken?

-> Botje leren dat links in transwiki prefixen missen? (zoals w:nl:), deze verwijzen immers vaak naar nuttige info!

  • Misschien kan het, maar ik ben een gebruiker, geen programmeur

-> Links automatisch converteren naar het WB-alternatief ipv het WP-adres bv. w:de:Apfelmus naar b:de:Kochbuch/ Apfelmus

  • Misschien kan het, maar ik ben een gebruiker, geen programmeur

-> Links converteren naar bestaande WB(NL) koppelingen bv. w:Keukenzout naar b:Kookboek/Zout. Inge Habex 27 jun 2006 01:27 (CEST)Reageren[reageer]

  • Misschien kan het, maar ik ben een gebruiker, geen programmeur

Hallo Inge. Deze bot doet alleen de interwiki-links naar gelijke projecten (wikibooks). Ik had het wel gezien hoor dat die bij Transwiki:Appelmoes dat had gedaan. Ik heb het laten staan omdat die interwiki-links naar wikipedia-projecten ook bij Kookboek/Tiramisu nog stonden en ik dus meende dat het per ongeluk was vergeten. Groeten Londenp zeg't maar 27 jun 2006 09:34 (CEST)Reageren[reageer]

Tiramisu bestond al, waardoor het transwiki-artikel hieraan toegevoegd moest worden. Het transwikiën van die taallinks moet inderdaad nog gebeuren en is dus niet in transwiki-transit gebeurt. Goed opgemerkt. Bij de geschiedenis van tiramisu kan je echter zien dat die taallinks nog apart overgeheveld werden voor de bot langssnorde.  :) Inge Habex 27 jun 2006 10:31 (CEST)Reageren[reageer]
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.