Overleg gebruiker:Koos Jol/Kladblok

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Categorisatie[bewerken]

Ik zou graag alle artikelen onder brengen in categorieën, zodat het (in de toekomst) makkelijker zou zijn om te zoeken binnen wikibooks of om snel verwante artikelen te vinden.
M.I. is dit bij wikibooks makkelijker dan bij wikipedia, omdat we sowieso kleiner zijn, maar ook omdat onze artikelen slechts bij enkele categorien zijn in te delen. Wij zitten waarschijnlijk niet met het probleem dat je een aparte (sub)categorie moet krijgen voor slechts een of twee personen.
Zeker bij het kookboek lijkt het categoriseren mij handig, omdat ik het rijtje links, dat nu telkens bovenaan de pagina staat, redelijk lelijk vind staan, terwijl ze wel functioneel zijn. Ik ben van mening dat enkel de link naar het kookboek en die naar de receptenindex moet blijven staan en de rest als categorie vermeld moet worden. Met categorisatie zouden deze links onderaan de pagina in een mooi boxje worden geplaatst, wat m.i. een stuk netter staat. Zie voor een voorbeeld van het boxje: Hoe maak ik stoofpeertjes.

Graag de meningen van jullie over dit voorstel. Firefox 3 jan 2005 14:26 (UTC)
Indien er geen reacties komen zal ik waarschijnlijk vrijdag (dan heb ik tijd :-D) beginnen met categorisatie. Firefox 5 jan 2005 22:28 (UTC)

Ken je http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Main_Page al? - Bemoeial 13 jun 2005 15:25 (UTC)

Nee, kende ik niet, maar het ziet er zeer handig uit. Overigens zijn er verschillende LinuxWiki's, maar deze oogt in ieder geval nogal rustig, ga er zeker eens aandachtig kijken.
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.