Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Bernard van der Wees

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Vangelis in het onderwerp Verzoek

Bernard, hartelijk welkom bij Wikibooks. Zoals je ziet liggen de activiteiten nog op een laag pitje. Jouw inbreng is daarom zeer welkom. Veel plezier hier!! Ch®isCE 1 nov 2004 06:12 (UTC)

Heel erg bedankt :) Ik vind het wel leuk om bij de 'start' van een wiki te zijn, al is het wel aangenaam als er net iets meer mensen zijn :) Ik ben trouwens ook actief op wikipedia Bernard van der Wees 1 nov 2004 20:41 (UTC)

Linux

[bewerken]

Over een beginnersuitleg: Dat lijkt mij opzich wel een handig idee. Ik heb bijvoorbeeld zelf al ruimte vrijgehouden op mijn harde schijf (0,6 GB voor Swap en ±15 GB voor de ext 2/3), maar weet bijvoorbeeld nog niet of linux (Redhat) na het invoeren van de CD zelf de gepartitioneerde Swapruimte herkent of dat ik hiervoor eerst een programma'tje moet draaien? (Ik wil dualboot doen, omdat werk voor mijn studie uiteraard door moet gaan, zonder dat ik me bij het werken enorm moet verdiepen in werken met linux)
Mijn idee van een boek over linux is een 'portalpagina' (met naam Linux) waarop links staan naar alle distributies en tevens enkele links als: Hoe partitioneer ik de harde schijf?; Waar moet ik me melden als ik een linuxdistributie wil aanschaffen?; Welke distributie is voor mij handig?; Hoe leer ik met linux werken zonder direct een distributie aan te schaffen? enz.
Daarnaast lijkt het me een idee om op de portalpagina van linux een (voorlopig nog open) link te plaatsen naar het werken met unix systemen.
Wat je noemde over samen een boek uitkiezen en schrijven (daar meer aandacht aan besteden dan aan andere boeken)... Ik heb eigenlijk pas een uurtje met knoppix gewerkt. Daarnaast heb ik wel een Redhat distriubutie naast m'n pc liggen, maar die zal ik pas aan het begin van de kerstvakantie installeren vanwege mijn studie. Ik zal dus pas echt in kennis kunnen bijdragen rond het einde van de kerstvakantie. (07-01-2005) En dan alleen nog maar als het allemaal in een keer soepel loopt. Als ik dan uberhaupt al zou kunnen bijdragen aan kennis zal dat erg gebrekkig zijn, hoewel dat misschien juist nuttig is, omdat ik waarschijnlijk tegen dezelfde problemen aan zal lopen als de mogelijke nieuwe gebruikers.
Overigens, ik denk dat veel open/kleine links de lezers juist aansporen tot handelen. Het kookboek zal ook wel volstromen als meer gebruikers wikibooks ontdekken (zie de Engelse pagina) maar met 31 gebruikers is het logisch dat het kookboek nog praktisch leeg is.
Firefox 8 nov 2004 07:36 (UTC)

Jep :) @ Kookboek. Pas op met dualboot, backup (ghost) van je windows kan handig zijn... Mandrake heeft bijvoorbeeld een bug in de bootloader (Fedora dacht ik ook).
De indeling van het Linux artikel zal dus wel later komen (lijkt me niet zeer verstandig om er al veel tijd in te steken als je er nog erg weinig persoonlijke ervaring mee hebt), dan ga ik mij daar nu ook nog even niet voor inzetten. De OpenOffice.org boeken kunnen we echter al wel aan werken, dit draait immers ook op Windows. Echter moet ik nog wel even erachter komen (of toestemming vragen) hoe het zit met de screenshots van OOo en het logo... Ik stel dus voor om eerst aan de OOo-boeken te gaan werken, ook als je hier nog niet eerder mee gewerkt hebt is de triviale informatie goed te doen. Daarnaast zal ik binnenkort de lijst eens doorkijken met problemen waar mijn moeder mee te maken heeft gekregen en de oplossing daarvoor aan Wikibooks toevoegen (da's wel een stuk of 30 pagina's denkik :) Bernard van der Wees 8 nov 2004 16:18 (UTC)
Ik heb net OOo geinstalleerd (om 22:58) Het ziet er veelbelovend uit en ik verwacht binnenkort enige uitspraken over de triviale informatie te kunnen doen. De tekstverwerker lijkt meer of iig helderder functies te hebben dan Word.
Misschien is het handig om bij links als: Writer (tekstverwerking), Calc (rekenblad, "spreadsheet"), Impress (presentaties), Math (wiskundige formule's), Draw (...) en HTML documenten, ook een soort naslagachtige opmaak te hanteren zoals bij Word? Ik verwacht namelijk dat mensen deze pagina's vooral gebruiken om informatie op te zoeken over kleine zaken die ze niet snappen. Naast het naslagwerkachtige zou een volledige 'cursus' dan mogelijk zijn, maar deze moet dan wel zeer uitgebreid zijn.
@ je link op je gebruikerspagina: Had je niet beter kunnen wachten tot morgen? Dan komt de echte versie van Firefox uit.
Firefox 8 nov 2004 22:35 (UTC)
Een naslag lijkt me een goed idee, al ben ik er zelf meer voor om die dan op een aparte pagina te maken (gewoon als alfabetisch register dus). Overigens kan je deze alfabetsiche lijst ook in de OOo help vinden, die vrij goed is vind ik. Als jij trouwens weet hoe je OOo Draw moet omschrijven, zou je dat dan even willen doen :)
@ firefox logo: ik zat wat te testen en daar stond "per toeval" een firefox logo in, dus toen dachtik laatik die maar ff toevoegen (zoveel bezoekers komen er toch niet op mijn pagina). Bernard van der Wees 9 nov 2004 14:43 (UTC)

GNU/Linux

[bewerken]

Hallo Bernhard,

Sorry, ik had enkel de opmerking over het firefoxlogo gelezen. Dat Draw van OOo, heb ik niet echt veel affiniteit mee. Ik teken niet zo veel op de computer.

Ik heb op mijn kladblok een opzetje gemaakt voor een GNU/Linux portal. Zou u daar even willen kijken en eventueel commentaar toe willen voegen? Firefox 8 jan 2005 14:47 (UTC)

Afbeeldingen, verzoek tot aanvulling

[bewerken]

Hallo Bernard van der Wees, In het verleden heeft u een afbeelding geüpload (Bestand:Kippenhart - Open 2.jpg) waarbij u op de bestandspagina aangeeft de fto van iemand te mogen gebruiken. Je hebt toestemming geef je aan om de afbeelding te mogen gebruiken, en omdat er door gebruikers misbruik is gemaakt in het verleden doordat ze zeiden toestemming te hebben maar dit eigenlijk niet het geval was, én om claims van derde partijen te vermijden, maken we thans gebruik van de ORTS die de toestemming registreert en bewaart. Mijn vraag is of je zou kunnen zorgen dat de OTRS deze toestemming ontvangt? Meer informatie over de OTRS kun je vinden op w:Wikipedia:OTRS en daar staat ook hoe je de toestemming bij de OTRS kunt krijgen. Alvast bedankt voor de moeite!! Groetjes - Romaine 5 mrt 2009 00:14 (CET)Reageren

Verzoek

[bewerken]

Beste Bernard van der Wees, Volgens de geschiedenis ben je een van de gebruikers die begonnen is (of heeft bijgedragen) aan het hieronder vermelde WikiBoek(en). Sommige boeken hebben zulk een summiere inhoud dat ze op de Verwijderlijst zijn of worden geplaatst.

Bij deze het verzoek om eens te overwegen of je het/de boek/en weer een duwtje kan geven in de richting van 'af'. Pas dan wel de voortgangsindicator aan in de infobox (bi) van het boek, ook als je vindt dat het boek 'af' is.

Mocht je geen tijd/zin meer hebben verder te gaan geef dat dan alsjeblieft ook even door. We kijken uit naar je bijdragen of reactie op Overleg_gebruiker:Vangelis/Voortgang_WB.

Samen maken we WikiBooks Groet, --John angelis. overleg 30 nov 2013 17:42 (CET)Reageren

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.