Overleg Wikibooks:Eindredactie/Platbodemzeilen op een Volendammer Kwak

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoi Inge,

Een van je stappen was:

"I. Gaat u akkoord met de titel van het boek? (dekt de vlag de lading?)"
Het is denk ik niet verkeerd om dit te doen, maar aan de andere kant mogen er van mij best boeken tussen zitten met een naam die gekozen is omdat het goed bij het boek past.
Verder is het denk ik handig om de controleurs de mogelijk te geven om een commentaar te geven op de te controleren gedeeltes.
Iets anders wat ik mis is de mogelijkheid om deze boeken (inclusief opdrachten) volledig op het internet te gebruiken - als vervanging van een een gedrukte versie - iets wat voor mij (zeker in dit stadium) een goede oplossing lijkt omdat er dan gemakkelijker een verbeterde versie toe te passen is.

In de toekomst - als we zover zijn dat er gebruik gemaakt kan worden van een goedwerkende leeromgeving op het internet - zullen er minder kosten (bijv: voor het printen van de boeken) nodig zijn - waardoor er tegelijk ook weer een reden bijkomt om voor Wikibooks te kiezen.

Als je opmerkingen hebt dan hoor ik het graag, Catienpetji 8 nov 2007 20:06 (CET)[reageer]

Foutje[bewerken]

Hallo daar. Ik ben geen redacteur, maar las een foutje (denk ik, maar wie ben ik). In het hoofdstuk achtergrond kennis schip, paragraaf zwaarden is een afbeelding van het zwaard en de zijkant van het schip. De balk achter het zwaard (waarlangs het zwaard op en neer kan glijden) wordt zwaardklamp genoemd. Misschien klopt dit wel, maar ik ken het ding alleen als kabbellat. De zwaardklamp, is bij ons in het vak (zeilschipper sinds 10 jaar)de driehoekige aanvaringsklamp die bij veel scheepstypen voor het zwaard op de huid is gemonteerd. Misschien weet ik het al 15 jaar fout, wie weet.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.