Overleg:Vruchtbrengend woordenboek/Voorwoord

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De mededeling:

Andere pagina's van dit boek zijn nog te vinden op de Engelstalige wikibooks en zouden nog verplaatst kunnen worden. Zie hier.
The other pages of this book haven't been moved yet. They can be found here: https://en.wikibooks.org/wiki/Vruchtbrengend_Woordenboek

Heb ik maar weggehaald. De pagina naarwaar verwezen wordt op de Engelstalige wikibooks bestaat amper nog en wordt hoogstwaarschijnlijk zeer binnenkort verwijderd.Gitaarfreak 9 feb 2005 21:18 (UTC)

WikiWoordenboek :)[bewerken]

Hoi,
Een woordlijst als deze kan zijn plaats hebben binnen het Wikiwoordenboek.. Mij lijkt dat zeker wanneer we de Ultimate Wiktionary hebben, de hier beschreven woorden een aparte glossary kunnen vormen waarmee deze content als geheel bij elkaar blijft. GerardM 3 mei 2005 09:32 (UTC)

Hoi Gerard, op zich is er wel wat voor te zeggen om het vruchtbrengend woordenboek onder te brengen in het Wikiwoordenboek. Toch zijn er ook tegens. Wiktionary geeft de echte vertaling en hier proberen we juist een boek op te zetten, waarin buitenlandse woorden zonder vertaling, die wel in onze taal worden gebruikt een Nederlandstalig alternatief krijgen. Dat is m.i. meer een onderdeel van Wikibooks. Daarnaast bestaat dit project, als het bestaat altijd in Wikibooks. (Behalve Engels, want die willen niet weten dat ze zelf ook leenwoorden gebruiken ;-)). Firefox Overleg 3 mei 2005 09:47 (UTC)

vruchtbrengend? :S[bewerken]

Hoe komen jullie aan de term vruchtbrengend??

Ik heb geen idee. Maar als ik moet gokken denk ik dat het erop slaat dat het boek vrucht moet voortbrengen. Dat men als het ware de alternatieve nederlandstalige variant gaat gebruiken in plaats van de gangbare duits/engels/frans-talige variant. Koos Overleg 22 feb 2006 22:56 (UTC)

Bedoel je taalpuristisch gezien? Rare term dan.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.