Overleg:Programmeren in Java/Klassen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks

Kopje niet goed uitgelegt[bewerken]

Call by value of call by reference?
Java maakt gebruik van call by value voor het doorgeven van parameters aan een methode. De methode gebruikt dus een kopie van de variabele die het meekrijgt van een aanroepende methode. Dit houdt in dat wijzigingen die je in de methode doet op deze variabele niet gebeuren op de eigenlijke variabele van de aanroepende methode maar enkel op de copie.

Wil je verder gaan met de gewijzigde variabele na een methode aanroep dan kan één oplossing zijn dat je in de methode die je aanroept de gewijzigde variabele retourneert via het return keyword.

De boovenstaande tekst klopt niet helemaal, alleen de primitive typen(int, byte, char, long, float, double) worden bij de waarde door gepast. de gedefineerde classes worden net als een array doorgepast.

Ik denk dat het stukje ondertussen is herschreven geweest sinds deze opmerking werd gemaakt maar naar mijn mening is het nog steeds onduidelijk uitgelegd. Ik stel voor dat het kopje eruit wordt gehaald en dat er in de plaats wat uitleg gegeven wordt over referenties naar objecten. --DimiC88 (overleg) 23 dec 2020 17:12 (CET)Reageren[reageer]

final, abstract, static, synchronized, native, strictfp gaat eruit[bewerken]

Het stukje "final, abstract, static, synchronized, native, strictfp" zal ik er wellicht gewoon uithalen. In dit hoofdstuk moet er gewoon gefocused worden op het aanmaken van een simpele klasse. Er zal daarna wel aparte hoofdstukjes moeten worden aangemaakt rond final, abstract, static, synchronized, native, strictfp, etc. Tenzij er iemand daar bezwaren rond heeft. --DimiC88 (overleg) 25 dec 2020 20:24 (CET)Reageren[reageer]

Heb het ondertussen eruitgehaald. --DimiC88 (overleg) 30 dec 2020 15:56 (CET)Reageren[reageer]
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.