Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Passionele productie

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ANTON DE POOTER


Inleiding: • Kort, maar zeer duidelijk. Misschien toch wat meer uitbreiden?


P2P • "Een voorbeeld vind je op p. 42 in het boek ‘De wereld redden: Met peer-to-peer naar een postkapitalistische samenleving’ van Michel Bauwens(2014)." Niet zeker(!),maar denk dat er vaker referenties moeten staan in je tekst i.p.v. op het einde. • Lijkt vrij hard op de tekst van het boek(ben weer niet zeker). Misschien wat meer in eigen woorden overbrengen. Hoe doen ook is het wel zeer duidelijk!


Voorbeelden • Couchsurfing is een zeer duidelijk voorbeeld. Toch mis ik nog een voorbeeld, misschien iets kleinschaliger? Een jeugdhuis dat elke week open is, en open wordt gehouden door leden/externe, voor leden en niet leden die wat stoom willen afblazen, is dit ook een vorm van passionele productie?


Theoretische duiding • Duidelijk! Maar ik heb nog steeds vraagstekens met hoe dit effectief in zijn werk kan gaan. Het lijkt me van te zelfsprekend. Maar ja, zo is heel de boek opgesteld. Dus niet zo zeer iets dat je moet aanpakken vind ik. Kortom, een duidelijke tekst goed gebaseerd op Lieven zijn boek.


Sorry ik had niet gesaved. Ik probeer mijn bemerkingen te herformuleren

Definitie: duidelijk, kort en bondig

Passionele productie en P2P: ben het eens met bovenstaande opmerking, ofwel kan je wat meer je eigen woorden gebruiken, ofwel kan je een referentie maken naar het boek (cfr mail Maarten Simons) ivm referenties. Verder zou ik "gebruikswaarde" kort uitleggen en er de link aankoppelen: https://nl.wikibooks.org/wiki/Onderwijs_in_relatie_tot_P2P/Gebruikswaarde

Voorbeeld: Zeer leuk voorbeeld! Ik zou een inleidende zin geven in de trend van "Een voorbeeld van passionele productie is..." Ik zou ook nog een ander voorbeeld geven, misschien een "tastbaarder" voorbeeld.

Theoretische duiding: goed en duidelijk

Al bij al goed geschreven, maar ik blijf er een iets te vaag beeld over hebben. Alleen mis ik wat andere bronnen. Goed zo!


Er was duidelijk iets misgelopen, vandaar deze late feedback. Hopelijk heb je er nog iets aan!

P2P: misschien kort uitleggen wat je bedoelt met win-win-win-situatie

Theoretische duiding: ik zou wat meer met alinea's werken. Dat leest makkelijker.

Voor de rest is deze tekst naar mijn mening een duidelijke, bondige uitleg van het concept.Je gebruikt wel weinig referenties in de tekst. Het kan zijn dat je veel informatie uit een beperkt aantal bronnen hebt gehaald. Zo niet, zou ik dit nog even nakijken.


Ik wou graag kort beargumenteren wat ik nog heb toegevoegd aan de theoretische duiding. Ik had bij het uitdelen van de kleurcodes de vraag gekregen of dit laatste niet sterker kon. Ik vond deze zin een beetje vaag, maar hopelijk kon ik voldoen aan de verwachtingen. Ik heb nog een korte alinea toegevoegd over de financieringsmethoden. In mijn wiki kwam het financieel aspect van passionele productie nog niet aanbod, terwijl het wel cruciaal is voor het levensonderhoud van de mensen. Hopelijk is het nu sterk genoeg en volledig.

Begin een overleg over Onderwijs in relatie tot P2P/Passionele productie

Start een overleg
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.