Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Feedbacksysteem

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks

Feedback voor het concept feedbacksysteem

--> Over het algemeen moet je de wiki nog een beetje verder uitwerken. Het deel over de link met Bauwwens vraagt nog wat verdieping. Ook in je theoretische duiding zou ik je niet beperken tot de cybernetica , maar kijk eens naar andere auteurs , theorieën die iets zeggen over feedbacksystemen?

Enkele puntjes :

1) 'Conceptnaam' moet je veranderen door de naam van je eigen concept(in de titels). Dus niet conceptnaam en P2P maar feedbacksysteem en P2P.

2) Je zou de link met Bauwens nog wat verder kunnen uitwerken. Voorlopig vind ik dit nog te beperkt en vooral toegepast op je voorbeeld liquidfeedback. Hoe kijkt Bauwens naar feedbacksystemen? Hoe belangrijk zijn deze in P2P- projecten? Zijn er ook grenzen/ nadelen aan verbonden?

3) Ik zou liquidfeedback als concreet voorbeeld gebruiken in plaats van 360 graden feedback op dat dit goed past binnen de context van P2P. Wel zou je dit nog wat verder kunnen uitwerken. Je schrijft dat liquidfeedback zo georganiseerd is dat de minderheden die veel te zeggen hebben de anderen niet onderdrukken. Hoe gaat dit dan precies in zijn werk? Hoe organiseert men dit concreet? De werking van dit systeem is voor mij nog niet duidelijk.

4) Bij je externe links is het de bedoeling dat je andere links aangeeft dan in je referentielijst. Bijvoorbeeld de eerste link over je woordenboekomschrijving is hier niet relevant. Geef andere links aan ter verbreding en verdieping van je concept.

Heel veel succes ermee!

Alexandra Van hulle


feedback Nathalie

  • Er gaat veel aandacht in de relatie met p2p naar het voorbeeld. Ik denk dat de relatie met p2p nog uitgediept kan worden. vb. Hoe krijgt feedback vorm in p2p?
  • Je kan hier ook peer-feedback aanhalen, want dat is essentieel in p2p, toch? Je haalt dit zeer beknopt aan. Werk dit verder uit.
  • Je laatste voorbeeld over feedbacksystemen, gaat over de overheid die opzoek is naar feedback. Leg hier de relatie ook met p2p indien je gelijkenissen ziet. anders zou ik het niet opnemen. Het is immers de bedoeling dat door het voorbeeld de relatie tussen p2p en feedbacksysteem duidelijk wordt. Dit geldt ook voor het voorbeeld van 360° feedback. Bij het liquid feedback is het wel duidelijk dat de feedback van iedereen kan komen en dat het daardoor feedback is zoals in p2p. Maar focus nog meer op de kenmerken van feedback in p2p. Die springen er naar mijn mening nog niet voldoende uit.

Feedback Hannah Jans

In het deeltje rond relatie tot P2P wordt het voorbeeld liquidfeedback gegeven. Volgens mij is dit deel wel heel erg toegespitst op dat voorbeeld. Ik zou dus ook een meer algemene relatie met P2P beschrijven: bij het delen van kennis geeft iedereen toch feedback op elkaar zodat ieders kennis goed kan worden gebruikt? (vb het feedbacksysteem in Wikipedia).

In de theoretische duiding ga je in op het concept feedbacksysteem in de cybernetica. Ik zou daarnaast ook andere meer specifieke invalshoeken op het concept zoeken, andere theorieën over feedbacksystemen. In allerlei instellingen voor vb bijzondere jeugdzorg, ziekenhuizen, woonzorgcentra, … wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van feedbacksystemen voor het bewaken van de kwaliteit en het welbevinden van de bewoners, of in systemen van sharing van kennis wordt een feedbacksysteem ingebouwd om peers feedback te laten geven aan elkaar.

Je hebt vijf externe links nodig. De link naar het woordenboekstijl omschreven concept is volgens mij niet heel goed als externe link, omdat die niet echt een verbreding of verdieping biedt.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.