Naar inhoud springen

Overleg:In mensentaal/Onderdelen van een computer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks
Laatste reactie: 13 jaar geleden door De Wikischim

Een heleboel opmerkingen op de pagina zoals hij nu is:

Processoren:

  • Er zijn VEEL meer dan twee fabrikanten van processoren.
  • De afbeelding die geplaatst is is geen processor, maar is een (oude) chipset die alles tussen processor en rrandapparatuur regelt.
  • deze chip is niet vastgeklikt maar gesoldeerd.

Moederbord:

  • Als dit in het engels mainboard wordt genoemd, waarom noemen bijna alle fabrikanten van die dingen ze dan motherboard ?
  • een moederbord is wel degelijk van invloed op de prestaties van een computer. Je kunt nog zo'n snelle computer hebben, als het moederbord daar niet mee overweg kan, heb je er niets aan.

De videokaart:

  • Een videokaart optioneel noemen vind ik nogal ver gaan. Zonder videokaart maakt de computer geen beeld en kun je alleen via uitvoer op papier of via bestanden die op een andere computer worden geopend zien wat die computer doet. Het kan, maar is wel erg jaren '60, toen een mainframe bediend werd via een toetsenbord en hij aan de gebruiker de uitkomst toonde via een regeldrukker (printer).

Een videokaart is mijns inziens dus niet optioneel. Waarschijnlijk bedoelt de schrijver hier dat naast de op het moederbord tegenwoordig vaak al aanwezige videokaart een extra, losse videokaart met hogere prestaties optioneel is.- De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 83.163.16.91 (overleg|bijdragen)

Alles hier is vrij bewerkbaar, u bent dus bij deze van harte uitgenodigd om de tekst op de genoemde punten te verbeteren. De Wikischim 29 sep 2010 12:48 (CEST)Reageren
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.