Naar inhoud springen

Overleg:Huisdierengids rat/Voeding

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Groucho in het onderwerp Overgewicht e.d.

Hoeveel gram voeding per lichaamsgewicht van de rat per dag=

Hamstergedrag e.a.[bewerken]

Ratten hamsteren wel degelijk. In een grote groep pakken ze het voer en verstoppen dit totdat de gehele bak leeg is. Een volle bak kan binnen 5 minuten leeg zijn (is mijn ervaring met de huidige groep van 13). Pas als de bak op is zoeken ze het voer op uit de verstopplek en eten tot ze vol zitten, ondanks dat ze de plek onthouden blijft er altijd wel wat liggen. Je ziet ze trouwens ook regelmatig tussen de bodembedekker zoeken naar elkaars verstopplek. Hoe het met kleine groepjes ratten zit weet ik niet, daar heb ik geen ervaring mee. Kleine groepjes zijn er trouwens ook niet in de natuur...

PS. Moet hier niet nog een vermelding bij over de labrobrokken van bijv. science select (vd DA), Vitakraft Vita Special en HopeFarms Mouse/Rat super. Daar zit alles in en alles is het zelfde. (daarom kun je ze ook het beste door elkaar heen mixen ze smaken wel allemaal anders...)

82.173.48.71 12 jun 2007 23:40


Ik wist niet dat grote groepen wel hamsterden. Weer wat bijgeleerd. Goed dat je het aangepast hebt in de tekst. Kleine groepen vertonen dit gedrag niet.
Labobrokken mogen zeker vermeld worden. Alleen geen merknamen noemen om niet aan verdoken reclame te doen en om zo onafhankelijk mogelijk te blijven.
Voeg gerust toe! Inge Habex 13 jun 2007 00:07 (CEST)Reageren

Ik heb zelf twee tamme ratjes van ongeveer 1 jaar oud en zij hamsteren ook. Binnen no time slepen ze bijna alles naar hun huisje. Ze laten alleen die brokjes liggen die ze niet lekker vinden :-)

Overgewicht e.d.[bewerken]

Volgens mij is het een fabeltje dat ratten te dik kunnen worden door teveel voedsel aan te bieden. Onze twee ratten zijn al wat ouder en hebben, net als hun voorgangers, gewoon altijd voldoende aanbod. Misschien hebben ze genoeg afleiding, geen stress. Ik vermoed dat het overgewicht (groten)deels genetisch bepaald is, net als bij mensen overigens. Misschien dat bij grotere groepen de onderlinge strijd een rol speelt en aanleiding geeft tot hamsteren. Groucho 31 jul 2007 19:30 (CEST)Reageren

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.