Overleg:HTML/Basiscursus/Tabellen
Onderwerp toevoegenSemantiek
[bewerken]Deze cursus HTML is gebaseerd op semantiek en moedigt aan om goed gebruik te maken van CSS en HTML, daarom lijkt het me beter om geen uitleg te geven van hoe een pagina op te maken met tabellen, maar dit juist af te raden. De verschillende attributen van de elementen kunnen beter vermeld worden op de pagina's van het betreffende element in het tagsoverzicht. Cepheus 25 okt 2005 16:35 (UTC)
- Mooie ingesteldheid! CSS is altijd beter natuurlijk. Doch, ik weet niet of het redelijk is om tabellen niet meer te gebruiken om op zijn minst wat schikking te doen. Ieder zijn eigen filosofie natuurlijk, en als ge zo'n groot stuk schrijft, dan heb ik daar niets tegen in te brengen :) --Pittaman 25 okt 2005 17:59 (UTC)
- Ik dacht altijd dat CSS voor opmaak (kleur, lettertype etc.) was. En dat je tabellen nog wel moest gebruiken voor indeling van een pagina. Hoe zou het dan moeten? Kan je met CSS alles wat je ook met tabellen kan? (Ik heb pas sinds kort kennis gemaakt met CSS en ben er nog zeer slecht mee bekend).
- Nja, je zal wel weten wat je doet. W.m.b. volgen we gewoon de webstandaarden (van het w3) en als die CSS ook voor paginaindeling boven gewone tabellen stellen, dan lijkt mij dat het meest juist. Koos Overleg 25 okt 2005 18:32 (UTC)
- Dat is zeer goed mogelijk, meestal wordt er dan gebruik gemaakt van divs, mooi voorbeeld is altijd http://www.csszengarden.com/ (werkt geheel zonder tabellen)
- Het beste lijke me inderdaad om de standaarden van het W3C te volgen, en daarin staat het volgende:
Tables should not be used purely as a means to layout document content as this may present problems when rendering to non-visual media. Additionally, when used with graphics, these tables may force users to scroll horizontally to view a table designed on a system with a larger display. To minimize these problems, authors should use style sheets to control layout rather than tables.
- Cepheus 25 okt 2005 19:55 (UTC)
- Wow, de maker van die site moet redelijk wat kennis van CSS hebben. Enfin, het lijkt ook mij dus het beste om alle opmaak CSS-matig te houden. Ik zit nu ook net door de bron van Wikibooks te kijken en ook daar wordt geen gebruik gemaakt van
<table>
-tags, uitgezonderd natuurlijk de tabellen die we zelf bouwen, zoals bijvoorbeeld op de hoofdpagina. Koos Overleg 25 okt 2005 20:09 (UTC)
- Wow, de maker van die site moet redelijk wat kennis van CSS hebben. Enfin, het lijkt ook mij dus het beste om alle opmaak CSS-matig te houden. Ik zit nu ook net door de bron van Wikibooks te kijken en ook daar wordt geen gebruik gemaakt van