Naar inhoud springen

Overleg:Georges Simenon

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikibooks
Laatste reactie: 7 jaar geleden door J.G.G. in het onderwerp Overleg

Meewerken?[bewerken]

Medewerkers zijn welkom! Enkele afspraken:

Franse titels[bewerken]

  • We gebruiken de oorspronkelijke Franse titels van de romans voor de links en de besprekingen ervan. Het maakt opzoeken gemakkelijker omdat met Nederlandse vertalingen niet altijd meteen duidelijk is om welke roman het gaat. Die beschikbare vertalingen worden uiteraard wel vernoemd in de lijsten met romans en in de aparte artikels zelf.

Elementen van de bespreking[bewerken]

  • De bespreking hoeft geen gedetailleerde weergave van het verhaal te zijn, maar omvat bij voorkeur de volgende elementen: de belangrijkste gegevens over ontstaansgeschiedenis, biografische parallellen, plot, thematiek, personages, bewerkingen voor film en televisie, uitgave, receptie en beschikbare vertalingen.
  • Er is voor het ogenblik gekozen voor een "biografische tijdlijn" in plaats van een volledig uitgewerkte 'biografie", omdat dit reeds op de Nederlandse Wikipedia te lezen valt. Dit mag echter niemand tegenhouden om aan Wikibooks een uitgebreid hoofdstuk over Simenons leven toe te voegen.

Overleg[bewerken]

  • Voor aanvullingen en verbeteringen van teksten is geen overleg nodig, wel bijvoorbeeld voor ingrijpende wijzigingen van de structuur.
  • Ideeën voor verbetering en voor nieuwe hoofdstukken zijn welkom! Wat kunt u nog zoal doen? Kleine dingen zoals aanvullen, inhoudelijke verbeteringen, taalverbeteringen, aanbrengen van illustraties, of mee vertalen/schrijven aan de teksten.
mvg, J.G.G. (overleg) 9 sep 2016 11:14 (CEST)Reageren
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.