Naar inhoud springen

Onderwijstechnologie/Voorbeelden onderwijstechnologische realisaties/Rapport culturele agogiek

Uit Wikibooks

Tijdvoorinterculturaliteit

Interculturaliteit, een woord dat OpenOffice (zelfs) niet herkend; is het een woord op zichzelf of is het gewoon een synoniem voor multiculturaliteit? Ons doel is om zowel leerlingen en leerkrachten via een educatieve site kennis te laten maken met het begrip interculturaliteit. Moest er geen verschil zijn tussen interculturaliteit en multiculturaliteit zou deze website overbodig geweest zijn. Op de website tijdvoorinterculturaliteit.wordpress.com zie je dat we constructivistisch trachtten te werk zijn gegaan. We hebben geprobeerd het begrip interculturaliteit zo veel mogelijk zelf te onderzoeken. Al de foto's die je op de website ziet, zijn zelf gemaakt. Deze staan via creative commons, openbaar gesteld voor iedereen.

We zijn zowel individueel, als in groep op 'queeste' gegaan naar wat het begrip interculturaliteit precies inhoudt en wat het zo anders maakt van het begrip multiculturaliteit. Zo is het de bedoeling dat de leerlingen en leerkrachten op zoektocht gaan op de site naar hoe zij interculturaliteit interpreteren en deze linken met hun eigen ‘interculturele’ ervaringen. De aanzet om met de website aan de slag te gaan, was niet zo eenvoudig. Na veel te experimenteren met websites, waarbij een webpagina kan gemaakt worden, hebben we uiteindelijk gekozen om met wordpress te werken. Dit leek ons, aangezien we allemaal een beetje amateurs zijn in het maken van websites, de beste keuze. Op de website van wordpress kan je in enkele seconden een eigen account aanmaken. Daarna moet je alleen nog een goed thema hebben en kunnen werken met wordpress. Als ons iets niet duidelijk was kon je het heel makkelijk opzoeken hoe en wat je moest doen. Maar we zijn uiteindelijk eerder bekend geraakt met de werking van de website door de functies uit te proberen met vallen en opstaan. We hebben hierbij bewust gekozen om geen professionele hulp van buitenaf te vragen.

Voor de inhoud van de website hebben we veel opzoekingswerk moeten doen. Uiteindelijk hebben we besloten, met al onze informatie die we hadden, hoofdpagina's te maken. De gekozen pagina’s noemen als volgt: About us, richtlijnen voor de leerkracht, het abc van de interculturaliteit, wist je dat, foto's, video's, verhalen, uit het leven gegrepen en een forum. Deze pagina's zijn dan nog eens onderverdeeld in subcategorieën. Door dit te kiezen kunnen mensen op een heel eenvoudige manier van het ene onderwerp naar het andere gaan, en terugkeren naar de hoofdpagina (= About us) De lay-out op onze website is heel eenvoudig gebleven. Omdat dit misschien de interesse kan verzwakken verschijnt er bij elke nieuwe pagina (en subcategorie) een nieuwe foto vanboven (die zelf getrokken zijn). De achtergrondkleur op de website is heel belangrijk en bepaald voor een groot deel de sfeer van de website. We hebben gekozen voor de kleur bruin dit geeft zowel een warm als een levendig gevoel.

We hopen met deze website verschillende educatieve initiatieven te bereiken, daarom dat we onze website hebben gedeeld op www.klascement.be. Het interculturele aspect belangrijk is in elk moment van het dagelijks leven. Mensen kennen vooral het woord multiculturaliteit, maar met tijdvoorinterculturaliteit willen we laten weten dat interculturaliteit minstens zo belangrijk is geworden in deze Westerse maatschappij waarin wij leven.

Neem zeker eens een kijkje op onze website

Gerealiseerd door: Grillet Judit, Joblin Lisa, Martens Emeline, Sanen Sielke, Tiberghien Perrine en Verhoeven Kenneth

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.