Moodle/Over

Uit Wikibooks

Cursus overgenomen van https://docs.moodle.org/nl/

Moodle is een softwarepakket voor het maken van internetgebaseerde cursussen en websites. Het is een project, volop in ontwikkeling en ontworpen om het Filosofie educatief raamwerk te ondersteunen.

Moodle wordt gratis ter beschikking gesteld als Open Source software (onder de GNU Public License). Dit houdt in dat Moodle beschermd is door copyright, maar dat je enkele bijkomende vrijheden hebt. Je mag Moodle kopiëren, gebruiken en wijzigen, op voorwaarde dat je de broncode ter beschikking stelt van anderen; de originele licentie en copyrights niet wijzigt of verwijdert en deze licentie ook toepast op gelijk welk afgeleid werk. Lees deze licentie door voor de volledige inhoud en contacteer de houder van het copyright rechtstreeks bij vragen.

Moodle werkt op elke computer met PHP, en ondersteunt verschillende types databanken ( vooral MySQL).

Het woord Moodle was oorspronkelijk een acroniem voor Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment, wat vooral nuttig is voor programmeurs en pedagogen. Het is ook een werkwoord dat het proces van iets lui overpeinzen beschrijft, dingen doen als het je overkomt dat je ze moet doen en leuk filosoferen dat dikwijls leidt tot inzicht en creativiteit. Op die manier slaat het zowel op de manier waarop Moodle is ontstaan als op de manier waarop leerling of leraar het leren of het aanleren met een on line cursus kan benaderen. Wie Moodle gebruikt is een Moodler.

Kom en moodle mee!! Blijf op de hoogte van Nederlandstalig Moodle-nieuws via Moodlefacts.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.